reklama
EM Ka
Fanka BB :)
no to faktycznie zdzierstwo, w Poznaniu w b. renomowanych gabinetach tyle biora na sl tez w tych co drozszych...ale nie przypuszczam zeby sobie pozwalali na takie zagrania ze badanie 30 sek...Wizyta spoko. Karta ciazy założona, usg trawało moze 30 sek. czym jestem rozczarowana za te pieniądze. Kolejna wizyta w 12 tyg. Mam zdecydować czy chce badania prenatalne. Płatne 300 zł.
Za wizyte zabuliłam 200 ;/ plus dojazd
Ostatnia edycja:
maddlena
No to dobrze, że wszystko ok.Wizyta spoko. Karta ciazy założona, usg trawało moze 30 sek. czym jestem rozczarowana za te pieniądze. Kolejna wizyta w 12 tyg. Mam zdecydować czy chce badania prenatalne. Płatne 300 zł.
Za wizyte zabuliłam 200 ;/ plus dojazd
Ja za prenatalne zapłacę 250 za USG + 170 w razie gdyby trzeba było robić ten test PAPPa.
Widze ze ostra dyskusja o becikowym. Nie wiem czy pamietacie ale kiedys nalezalo sie kazdemu ale naszego panstwa po prostu na to nie stac wiec teraz jest dla tych mniej zarabiajacych. Mi sie nie nalezy i nie powiem, nie pogardzilabym tysiakiem ale i bez niego sobie poradze. Ja uwazam ze lepiej wspierac tych biedniejszych niz dawac kase ludziom zarabiajacym po kilka tysiecy bo tacy sobie poradza.
maddlena
biorąc pod uwagę, ze to jedyny lekarz jakiemu jestem w stanie zaufac, to bede płaciła.
Sama wizyta kosztuje 100 zł, usg 80 zł, cytologia 20 zł...
To w moim mieście ceny rozkladają się inaczej - 100 zł wizyta, 60 usg, i 50 cytologia... Ale nikomu tu nie ufam, to rzeznicy. Dodatkowo, nie przeprowadzaja badan prenatalnych, wysylają na nie do poznania.
A on wszytsko robi u siebie.
Nie mowilam tez o tym co stwierdzil poprzedni gin - macica powiekszona, sa miesniaki i krwiak...
Ten mnie zbadał, macica w normie, nie zgrubiała, o miesniakach czy krwiaku tez cisza...
No właśnie miałam o to spytać. tylko zapomniałam, czy to były mięśniaki, czy coś innego. Czyli jesteś zdrowa, a tamtem nawymyślał?
Ja prenatalne robię właśnie w Poznaniu, Bo w Gnieźnie nikt nie robi.
maddlena
Na Polnej?Ja też zrobię w Poznaniu ale chyba nie będę za to płaciła, bo mają robić w szpitalu na NFZ.
Ja też miałam mieć na NFZ, ale wolę zrobić prywatnie u babeczki, którą mój gin uważa za na prawdę dobrą specjalistkę.
Dobra decyzja. Bo może rzeczywiście przez te 30 sekund, to mógł po prostu nie zauważyć.Usg trwalo tak krotko, ze tamten nawet nie sprawdzał czy nie ma krwiaka itp...
Mam metlik w glowie... Wiec za rada meza, postaram sie dostac na NFZ jeszcze, przynajmniej skierowania na badania dostane
reklama