reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Właśnie... Większość ludzi "pierwsze słyszy", a lekarze temat olewają :/
Gdzie to coraz częstsza przyczyna poronien, wad rozwojowych... Wiem, bo mam po znajomych takie przypadki, niestety...
Jestem strasznie wyczulona w tym temacie, bo mam dziecko po wrodzonej cytomegali, ze zmianami na mózgu itp...

Mi nie zlecili tych badan, w poniedzialek podskocze i zrobie...zaszkodzic nie zaszkodzi.

Dziewczyny uzywacie juz kosmetykow dla kobiet w ciazy? Wlasnie zauwazylam na opakowaniu seri Perfecta Mama zeby uzywac po 4msc ciazy. Faktycznie w poprzednich ciazach tak uzywalam.
Chcialam nalozyc sobie na twarz maseczke normalizujaca, juz sama nie wiem, zglupialam po tych ograniczeniach :p

Ja kupiłam parę dni temu Tołpe przeciw rozstępom dla ciężarówek, skora po tym naprawdę przyjemna, mięciutka i w ogóle och i ach :p Niby pisze ze od 4 mies ale wole zapobiegać juz wcześniej, przez ten czas może dzięki smarowaniu skora się wzmocni i uelastyczni bardziej a efekty uboczne ciąży nie będą az tak widoczne :)

reklama
Dzieki dziewczyny :) ale strachu sie najadlam, poryczalam si w pracy i spanikowalam no ale wszystko ok :) teraz cos mnie tylko brzuch boli...
Ja sie jeszcze nie smaruje niczym. Jesli chodzi o to ze dopiero od 4 miesiaca to chyba chodzi poprostu o to ze nie wolno masowac sobie brzucha przed 4 miesiacem. No a smarujac wlasnie sie masuje. To chyba moze wywolac skurcze. Tak tylko slyszalam.

Kasica wybacz :zawstydzona/y: To był niezamierzony efekt z ta jajecznica...
ja dostałam od sis balsam przeciwko rozstępom z lirene a nazywa sie będę mama :) jest bardzo fajny, stosuje od tygodnia na brzuch i piersi. Ładnie pachnie i zostawia fajna powłoke na skórze, jak lycra :)
ale ta sobota cichutka..
milego wieczorku!

To prawda, cichutko tu jak nigdy. Każdy weekenduje ze swoim facetem... mój mąż niby blisko a tak daleko, bo pracuje. Co z tego, że mam go na wyciąnięcie ręki, jak odezwać się nie mogę, bo jak ja to nazywam właśnie "tworzy" ;-) Ktoś na pieluchy zarabiać musi:-)

Ja jakoś nie mam w zasadzie żadnych objawów, nawet cycki przestały bolec jakiś czas temu...za to mąż....ma okropne huśtawki emocjonalne, wahania nastroju i dziwne zachcianki :-p Mógłby tak jeszcze za mnie urodzić , nie obraziłabym się hihi

hej dziewczyny :)

odzywam się dopiero teraz wczoraj pojechaliśmy do teściowej i zostaliśmy na noc ... :) i dzisiaj po obiedzie dopiero do domku..

kusiak dobrze że z dzidzią ok wszystko :)

anca Gratulację blizniaków :) też mam termin na 20 września.. :) ale wiadomo blizniaki rodzą się wcześniej :)

jeśli chodzi o toxo ja już też przechodziłam i niestety najprawdopodobniej pierwsze dwa poronienia były właśnie z tego powodu...:( a dowiedziałam się tego dopiero przy ciąży z corką.. zmieniłam lekarza i pierwsze co wysłał na badania....

kremu jeszcze żadnego nie zakupiłam.. właśnie oriętowałam sie co do tego TOŁPA MUM KREM NA ROZSTĘPY W CIĄŻY I PO PORODZIE (3935012701) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. moja siostra się tym smarowała na rozstępy na piersiach bo szybko rosły i teraz nie widać ani jednego :)

nie pamiętam już co komu miałam napisać :(
przeziębienie to masakra... dalej męczy... idę robić inchalację z amolu może pomogą :)

ja niczym sie nie smaruje i nie smarowałam i rozstepów nie mam
to wszystko kwestia genów....
ja nie dotykam brzucha przez I trymestr bo lekarz zawsze mi powtarzał żeby nie masować bo pobudzić można skurcze

Ja tak wieczorem późnym się odzywam. Niestety z pracą nie wypaliło :-( jestem załamana. Jeszcze spróbuję w poprzedniej pracy może coś mi matula pomoże się wkręcić jak najszybszej, oby bo zaczyna mnie to już przerażać :-(
Dziś mdłości o dziwo nie było, zaliczony 2 godzinny spacer do lasu, jutro niedziela i.zakupy, już czuje że mdłości mnie dopadna.
Tymczasem uciekam spać. Dobranoc :-*

reklama
Ja tak wieczorem późnym się odzywam. Niestety z pracą nie wypaliło :-( jestem załamana. Jeszcze spróbuję w poprzedniej pracy może coś mi matula pomoże się wkręcić jak najszybszej, oby bo zaczyna mnie to już przerażać :-( Dziś mdłości o dziwo nie było, zaliczony 2 godzinny spacer do lasu, jutro niedziela i.zakupy, już czuje że mdłości mnie dopadna.Tymczasem uciekam spać. Dobranoc :-*
A nie myslalas o tym żeby isc na dzialalnosc opacic sobie kilka skladek a potem z tego skorzystac? Nie wiem jak to dokladnie dziala ale podobno jest cos takiego. A praca się nie przejmuj, nie zajac nie ucieknie - a dzidzi stres nie sprzyja.Spijcie dobrze Dziewczyny!

Do góry