reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Koko staraczki, szczegolnie te ktore sie obserwowaly najlepiej wiedza ze sluz jest fizjologiczny ;) Ja nawet na plodny lykalam wiesiolek i byl piekny. Ale poza plodnym i w ciazy u mnie raczej sucho. I tak jak piszesz, jesli jest grudkowaty lub ma nieprzyjemny zapach swiadczy o infekcji.

reklama
Ja tez mam duzo sluzu, wiecznie mi mokro. A kolor ma taki kremowy moze czasem podchodzi pod zolty. Nie ma sie czym przejmowac dopoki nie ma brzydkiego zapachu jak dziewczyny pisza.

Emalia, Ja też mam dość sporo gestego śluzu i od ponad dwóch tygodni jest właśnie taki żółtawy no ale ja też biorę lutkę.

Maddlena, a żebyś widziała, że prawie zemdlałam. Oj ciężki mam dziś dzień bardzo. Mdłości mega upierdliwe, do tego słabo mi jak tylko podnosze się z kanapy. :baffled: No a jeśli chodzi o wizyte w klinice to wyglądało następująco. Miałam rozmowe polegającą na tym, że przemiła starsza pani dr. opowiadała mi o tej całej tripolodi którą wykryli u mojego poprzedniego maleństwa. Większość z tych informacji przyswoiłam już sobie czytając artykuły na ten temat no ale to co mówiła nie było w każdym razie nudne bo paru nowych informacji się dowiedziałam. Np. wiem teraz, że to wielkie niedopatrzenie, że mojemu M. nie zrobiliśmy badania na kariotyp bo skoro u mnie ten wynik był ok to w cale nie znaczy, że u niego jest coś nie tak no ale mniejsza o to. Dostałam oferte dwóch opcji. Badanie wód płodowych w 15tyg. lub druga opcja to Duotest (genetyczne badanie krwi + usg prenatalne w 12tyg + specjalistyczne usg pod kątem narządów wew, płodu w 15tyg) Miałam naprawde problem z podjęciem decyzji zwłaszcza, że mojego M. nie było ze mną więc generalnie musiałam zadecydować sama. Wybrałam Duotest i mam nadzieje, że wybrałam dobrze bo jednak pobieranie wód płodowych jest inwazyjne i niesie za sąbą jakieś ryzyko z drugiej zaś strony to badanie daje 99% pewności.... no ale klamka zapadła.:sorry2:

Ostatnia edycja:
Kusiak przysmak świętokrzystki to takie okienka, które o wrzuceniu na gorący olej rosną i stają się chrupkie.

lilah witaj :)

Czesc ja na chwilkę.
Od 6 trzyma mnie straszny ból brzucha, ponad godzinę temu wzięłam No-spę ale nic nie przechodzi, ból jest nie do wytrzymania... jak nie przejdzie chyba pojade na ip... właśnie pojawił się u mnie taki rozciągliwy śluz, martwi mnie to bo czytałam ze to oznacza spadek progesteronu;/

oookatkaoo z tym ze im blizej konca I trymestru to chyba poziom hormonu spada? Ale oczywiscie najlepiej bedzie sie uspokoic i dowiedziec wszystko na IP wiec &&&

Dziewczyny , jak u Was wygląda sprawa śluzu? Jest on czysto mleczny, leki? Pytam bo przed chwilą na papierze zauważyłam dość długie geste jak kisiel, pasmo lekko żółtawego śluzu. Tez tak macie?

Taaak, taki jak kisiel :tak: u mnie kremowy kolor :tak:

Katka, jak masz takie silne bóle to jedz może odrazu na IP. Oby to nie było nic poważnego ale lepiej sprawdzić.

Ostatnia edycja:
Emalia, Ja też mam dość sporo gestego śluzu i od ponad dwóch tygodni jest właśnie taki żółtawy no ale ja też biorę lutkę.

Maddlena, a żebyś widziała, że prawie zemdlałam. Oj ciężki mam dziś dzień bardzo. Mdłości mega upierdliwe, do tego słabo mi jak tylko podnosze się z kanapy. :baffled: No a jeśli chodzi o wizyte w klinice to wyglądało następująco. Miałam rozmowe polegającą na tym, że przemiła starsza pani dr. opowiadała mi o tej całej tripolodi którą wykryli u mojego poprzedniego maleństwa. Większość z tych informacji przyswoiłam już sobie czytając artykuły na ten temat no ale to co mówiła nie było w każdym razie nudne bo paru nowych informacji się dowiedziałam. Np. wiem teraz, że to wielkie niedopatrzenie, że mojemu M. nie zrobiliśmy badania na kariotyp bo skoro u mnie ten wynik był ok to w cale nie znaczy, że u niego jest coś nie tak no ale mniejsza o to. Dostałam oferte dwóch opcji. Badanie wód płodowych w 15tyg. lub druga opcja to Duotest (genetyczne badanie krwi + usg prenatalne w 12tyg + specjalistyczne usg pod kątem narządów wew, płodu w 15tyg) Miałam naprawde problem z podjęciem decyzji zwłaszcza, że mojego M. nie było ze mną więc generalnie musiałam zadecydować sama. Wybrałam Duotest i mam nadzieje, że wybrałam dobrze bo jednak pobieranie wód płodowych jest inwazyjne i niesie za sąbą jakieś ryzyko z drugiej zaś strony to badanie daje 99% pewności.... no ale klamka zapadła.:sorry2:
Ja teraz robię badanie prenatalne, ale w 15-tym tyg. też bym chciała jeszcze raz zrobic specjalistyczne USG tak jak TY. Zobaczymy, co mi ta kobitka na tych prenatalnych teraz powie.

Faktycznie katka może jedź od razu na IP. Jak już kiedyś pisałaml lepiel 10 razy jechać niepotrzebnie, niż potem czegoś żałować.
&&& oby wszystko było dobrze.. Ja właśnie też chwilę temu byłam w toalecie i PODZIWIAŁAM mój śluz. Jest Dość gęsty i taki bardziej kremowy...

Soniafka a masz jakies wskazania zeby robic tak dokladne badanie prenatalne ? Pewnie po poronieniu ? A z karotypem to nie taka prosta sprawa. Moja siostra robila i maz rowniez i wyszly ok. Przebadani juz na wszystkie strony a ciazy brak. Lekarka stwierdzila ze nawet jesli kariotypy wyszly ok to nie znaczy ze po polaczeniu jest ok. A badania zarodka nie da sie zrobic, chyba ze przy in vitro i to tez nie zawsze.

reklama
Ritta, dostałam skierowanie ze względu na wyniki listopadowego poronienia (maleństwo miało tripolodie 69) plus fakt, że moja mama poza mną była w ciąży jeszcze 3 razy z czego dwie ciąże skończyły się podobnie jak u mnie poronieniem zatrzymanym a ostatnia aborcją ze względu na wykrycie zespołu Downa więc jakoby jest to w jakimś stopniu prawdopodobne, że odziedziczyłam jakiś błąd w genach, że komórki źle dzielą się przy zapłodnieniu. Recz jasna mam nadzieje, że z tą ciążą wszystko będzie dobrze ale szczegółowo się przebadać pod kątem ewentualnych wad genetycznych nie zaszkodzi a mnie jak najbardziej uspokoi.

Ostatnia edycja:
Do góry