reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Dzień dobry! :)
A ja dziś na nogach od 7 bo mój wstawał. Dziś nawet niezłe samopoczucie z rańca i mam nadzieję, że tak zostanie. Po południu wycieczka do rodzinnego po skierowanie na badania, a jutro rano na czczo w przychodni :/ jak nie byłam w ciąży to na czczo było ciężko a teraz :/ oby wyniki zdążyły przyjść do 12 lutego...
A mnie też wysypało na twarzy i tak od początku, pryszcze raz są raz ich nie ma, może też będzie dziewuszka? ;)
Co do fryzjera to gdzieś czytałam, żeby się wstrzymać z farbowaniem a w innej książce już pisało, że jak mamie nie przeszkadzają zapachy w salonie to nie ma przeciwskazań. Nie było mowy o szkodliwości chemii itd. także trudno powiedzieć bo ja włosy farbuję i wybiorę się za miesiąc :)
Pozdrowienia dziewczyny!
p.s super wieści Anusia! wszystko będzie dobrze!:)

reklama
Witam sie porannie :-)
wczoraj padlam jak kawka, nawt nie wiem kiedy.. To pewnie przez nadmiar wrazen i poprzednia nocke... Dzis lalka spala ladnie tfutfutfu, nie chce chwalic, bo przewaznie jak to zrobie, to sie zmienia :dry:

Plamienie mam brazowe, ale niezbyt duze. Biore dupka( dostalam od polskiej lekarki), nospe i powinno byc ok :-)
Malej staram sie nie nosic, ale wiecie jak to jest. Ona ciagle gdzies teraz wlazi, a to na gore trzeba isc, a to zejsc, do lozeczka wlozyc, wyjac i tak przez caly dzien sie nazbiera, chociaz ta moja cora, to taki podlogowie, wiec sama na rece sie nie pcha :-D

Co do tego usg w szpitalu do 15stej, to jest tak, ze te gabinety, to jakby oddzial przychodni, ktora jest czynna do trzeciej, a pozniej nie ma tam dostepu. Co nie zmienia faktu,ze moim zdaniem powinni miec taki sprzet na emergency... no ale coz.. co kraj...

Milego dnia Wam zycze kobitki!
Ja zabieram sie za robote.. w koncu :zawstydzona/y:

Ja w sobote się farbowałam bo już dłużej nie mogłam wytrzymać. Mam jasne włosy a aktualnie mam faze na rude więc odrost widać mi bardzo szybko. ;-) A z tego co wiem to farbowanie włosów szkodzi jedynie wtedy kiedy używa się farb z amoniakiem.

Anusia, oszczędzaj się teraz i odpoczywaj jak najwięcej.

Witam sie porannie :-)
wczoraj padlam jak kawka, nawt nie wiem kiedy.. To pewnie przez nadmiar wrazen i poprzednia nocke... Dzis lalka spala ladnie tfutfutfu,nie chce chwalic, bo przewaznie jak to zrobie, to sie zmienia :dry:

Plamienie mam brazowe, ale niezbyt duze. Biore dupka(dostalam od polskiej lekarki), nospe i powinno byc ok :-)
Malej staram sie nie nosic, ale wiecie jak to jest. Ona ciagle gdzies teraz wlazi, a to na gore trzeba isc, a to zejsc, do lozeczk awlozyc, wyjac i tak przez caly dzien sie nazbiera, chociaz ta moja cora, to taki podlogowiec, wiec sama na rece sie nie pcha :blink:

Co do tego usg w szpitalu do 15stej, to jest tak, ze te gabinety, to jakby oddzial przychodni, ktora jest czynna do trzeciej, a poznie jnie ma tam dostepu. Co nie zmienia faktu,ze moim zdaniem powinni miec taki sprzet na emergency... no ale coz.. co kraj...

Milego dnia Wam zycze kobitki!
Ja zabieram sie za robote.. w koncu:zawstydzona/y:

Ja pytałam mojej gin na ostatniej wizycie i powiedziała że nie ma przeciwwskazań i można farbować włosy. Jedyne o czym ostrzegła to że u mnie mogą się pojawić jakieś mdłości przez wrażliwość na zapachy ale to na takiej samej zasadzie jak na jedzenie czasem reaguje...

o tak ja się wybieram do fryzjera już miesiąc.. tylko na obciecie ale i jakoś nie umiem sie wybrać :)

anusia znam to skądś wchodzi wszędzie wspina się na wszystko masakra hehe :) i jeszcze biegać czasami trzeba za dzieckiem
:) twoja mała już chodzi czy jeszcze raczkuje ??

Witam się i ja.
Pospałam dzisiaj, wstałam dopiero o 9-tej. Ale jakoś bardziej zmęczona się czuję.
jeśli chodzi właśnie o prawo w innym kraju to dla mnie to jest też chore... moja mama z rodzeństwem mieszka w uk.. i np moja 16 letnia siostra powiedziała w szkole że nie miała warunkow do nauki na sprawdzian bo rodzice się kłócili.. (oczywiście wymyśliła sobie to bo nie chciało jej sie po prostu...)
albo mama coś do niej mowi np jeśli nie posprzątasz łazienki to masz szlaban a klaudia jej na to : to zadzwonie na niebieską linie że mnie przetrzymujesz w domu i wykorzystujesz do pracy zabiorą ci mnie i mateusza (3l) i michała (6l) po czym otwiera drzwi i wychodzi i wraca wieczorem... ja bym ją zabiła normalnie... a jak sie kłócą to jest to samo.. tak uczą wszystkich praw jakie mają dzieci że rodzic nic nie może zrobić.... a już w szczegolności przy takiej pyskuli jak moja siostra...
Masakra jakaś. Przerażające są te prawa dziecka i brak praw rodziców. No i powiedzcie jak tu zapanować nad taką buntowniczką, która jeszcze daje PRZYKŁAD młodszym.Paranoja jakaś. Mój Antoś czasem też dostanie klapsa, albo karę, potem mu tłumaczę co zrobił nie tak, no i teraz nauczył się juz przepraszać za swoje zachowanie. A karę? idzie do swojego pokoju, jak się wypłacze i uspokoi, sam przychodzi z uśmiechem na twarzy. Odmienione dziecko. I nie uważam, żeby to było coś karygodnego. Bo go nie leję, dostaje tylko klapsa!

a co do fryzjera nie jest to szkodliwe? Ja bardzo cierpie, ale przez 1 trym nie mysle w ogole o tym :)
Farba żeby zaszkodziła, musiałaby dostać się do krwiobiegu. Ew, zapach farby może być nieprzyjemny. Ale tak jak dziewczyny mówią, są farby bez amoniaku.

Plamienie mam brazowe, ale niezbyt duze. Biore dupka( dostalam od polskiej lekarki), nospe i powinno byc ok :-)
Malej staram sie nie nosic, ale wiecie jak to jest. Ona ciagle gdzies teraz wlazi, a to na gore trzeba isc, a to zejsc, do lozeczka wlozyc, wyjac i tak przez caly dzien sie nazbiera, chociaz ta moja cora, to taki podlogowie, wiec sama na rece sie nie pcha :-D

To brązowe plamienie, to teraz już raczej nie groźne,, oczyszczasz się poprostu, resztki tego wczorajszego plamienia. Wierzę, że będzie dobrze.
Co do dźwigania, rzeczywiście z mniejszym dzieckiem, ok roku jest trudniej, bo jak już samo chodzi, to nie ma praktycznie problemu. Ja też mam zakaz dźwigania., ale Antoni ma już 2,5 roku, więc dajemy radę. A z resztą przez ostatnie dwa tyg mąż jest w domu, więc nawet mogę zaliczyć drzemkę w ciągu dnia.
U mnie też piękna pogoda, słoneczko świeci, trzeba iść się przewietrzyć...

Aha, kasica212 powodzenia na wizycie. zdaj relację po:tak:.

heh no wlasnie, nie da sie w ogole nie dzwigac. moja mala jeszcze raczkuje, ale tez wstaje przy wszystkim i tam ,gdzie da rade zarzucic noge, to wlazi :-)
nie wiem,czemu poprzednio wkleilo mi posta dwa razy :dry:

kasica &&& za wizyte!

Witam, dołączam i ja :)
O ciąży wiem od dnia przed Sylwestrem :) Lekarz wyliczył mi termin na 6 września :) Nie rodziłam jeszcze, więc nie wiem czy będzie przed terminem czy po :) Jestem z okolic Warszawy :)

reklama
Do góry