reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Witam Dziewczyny :)

Nie zaglądałam tu przez kilkanaście dni i proszę, sporo nas w tym czasie przybyło :)
Dla mnie te kilkanaście dni to bardzo intensywny i obfitujący w zdarzenia okres.
przede wszystkim rozstałam się z ojcem mojej fasolki i wygląda na to, iż będę wychowywać sama :wściekła/y:
Poza tym jestem po drugiej wizycie u gina i drugim usg. Płód rozwija się prawidłowo, jednak mam skierowanie na cały szereg badań ( w tym prenatalne). Silny stres, jaki przeżywam ostatnio wywołuje ostre bóle podbrzusza (takie, jak przy miesiączce, a te miewam zawsze bardzo bolesne) dlatego muszę przyjmować 4 x dziennie luteinę i bardzo się oszczędzać.
Oj, niewesoło zaczyna się dla mnie ten nowy etap życia :(

reklama
Ja od rana znowu z mdlosciami sie mecze :(
Z tym fryzjerem to mowia ze mozna i mowia ze nie moza i lepiej czekac do konca pierwszego trymestru. Ja mam mega odrosty i juz nie moge na siebie patrzec ale czekam jeszcze, jak nie wytrzymam to pofarbuje. Naszczescie taki czas ze mozna czapki nosic :p

Chocolatequa witaj :)

candy ja na wynik cytologi i czystosci pochwy zawsze czekalam tydzien. Powiedzial mi ze na nastepny wtorek wyniki bedzie mial, a wyniki krwi sprawdze sobie dizś na necie :tak: Mam dostep do wynikow online.

maddlena też wczoraj oglądałam Rasę, nie taki straszny, fajny nawet, ciekawa końcówka ;)
chocolatequa witaj!

Ja dziś sobie też pospałam, o 9:30 się obudziłam ale nadal jakaś senna i wstałam niecałą godzinę później. Ładan pogoda u mnie, świeci słoneczko, nie jest za ciepło bo zaledwie 4 st. na plusie i wiaterek ale aż się chce na spacer. Popołudniu do matuli skocze to pójdziemy się przejść.

Narazie (odpukać) mdłości nie było, na obiadek będzie makaron z serem na słodko (dziękuje za propozycję ;-)).

Już za tydzień mam wizytę, ale przeleciał ten czas, miałam iść prywatnie na usg ale jednak nie zorganizuje tych pieniędzy..

a wyniki krwi sprawdze sobie dizś na necie :tak: Mam dostep do wynikow online.
Fajnie tak, szkoda że u nas tak nie można :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Na wstępie przepraszam za formę ale mam dziś problemy z BB
Ej ale jedno wam musze napisac co mnie niesamowicie zaskakuje.Zmienilam teraz gina a z poprzednim tak nie mialam. Bo tu kiedys ktoras z Was napisala ze lekarz po badaniu ginekologicznym okreslil jej wiek ciazy. Ktos inny pisal ze to niemozliwe... Ja sie z tym wczesniej nie spotkalam ale ten moj gin teraz tez ta robi :szok: Wyjsc z podziwu nie moge. Tydzien temu mnie badal i uznzal ze to 8TC pasuje, a dzis ze rośnie ciąza ładnie jak na 9tc :sorry2:To jak to jest z Wami? Przy badaniu ginekologicznym cos wam mowia lekarze na temat wieku ciazy, czy nie???
Mój też po badaniu (wielkości macicy) określał wiek ciąży i też byłam zdziwiona.Moja córka zaczęła chodzić bardzo wcześnie, miała 9,5 miesiąca. Ale teraz te problemy mnie nie dotyczą bo jak będę wozić bąbla do przedszkola ona już sama będzie chodzić do szkoły :)Witam nowe wrześniówki :)

Anusia, No właśnie to jednak jeszcze nie będzie usg prenatalne. Tydzień temu dostałam list ze szpitala, że w związku ze skierowaniem od mojego gina zapraszają mnie na 5go lutego na genetyczne badanie płodu i że będą wykonywać tzn duotest ale dopiero przedwczoraj doczytałam na stronie internetowej szpitala, że na pierwszej wizycie pobiorą mi krew, która będzie badana pod kątem wad genetycznych a za dwa tygodnie będę miała dopiero usg bo to usg prenatalne robią dopiero od 11 tygodnia. Tak więc z na ponowne zobaczenie maleństwa musze poczekać. ;-)

No właśnie też myślałam, że wcześnie te Twoje prenatalne, ale nie spojrzałam też na suwaczek. Ja mam za dwa tyg. To będzie dokładnie 11+0. Trochę się pospieszyłam. ale bardzo mi zależy zeby uciszyć mój niepokój i lęki, no i żeby już przestać ukrywać ciążę, bo to wcale nie takie łatwe.
agabm współczuję sytuacji. Bądź silna dla maleństwa.
nexiss no może nie taki straszny,ale nie mogłam patrzeć, jak te psy ich atakowały i gryzły... A końcówka faktycznie,ciekawa.

Ja cytologią miałam pobieraną na poprzedniej wizycie jak gin pobierał próbkę i TAM zajrzał, mówił że ładnie., czyściutko. Do mojej wizyty jeszcze 6 dni...

Tym RĘCZNYM badaniem wieku ciąży też jestem zaskoczona. Mój tylko zawsze mówił np że długość szyjki prawidłowa, albo skrócona ( w poprzednich ciążach).

Witam Dziewczyny :)

Nie zaglądałam tu przez kilkanaście dni i proszę, sporo nas w tym czasie przybyło :)
Dla mnie te kilkanaście dni to bardzo intensywny i obfitujący w zdarzenia okres.
przede wszystkim rozstałam się z ojcem mojej fasolki i wygląda na to, iż będę wychowywać sama :wściekła/y:
Poza tym jestem po drugiej wizycie u gina i drugim usg. Płód rozwija się prawidłowo, jednak mam skierowanie na cały szereg badań ( w tym prenatalne). Silny stres, jaki przeżywam ostatnio wywołuje ostre bóle podbrzusza (takie, jak przy miesiączce, a te miewam zawsze bardzo bolesne) dlatego muszę przyjmować 4 x dziennie luteinę i bardzo się oszczędzać.
Oj, niewesoło zaczyna się dla mnie ten nowy etap życia :(
Moze sie jeszcze wszystko zmieni - zawalc o to jesli oczywiscie chcesz, czasem dume warto schowac do kieszeni, a jesli nie to ciesz sie z nowych poczatkow, w kazdym razie sie nie poddawaj!

Ja od rana znowu z mdlosciami sie mecze :(
Z tym fryzjerem to mowia ze mozna i mowia ze nie moza i lepiej czekac do konca pierwszego trymestru. Ja mam mega odrosty i juz nie moge na siebie patrzec ale czekam jeszcze, jak nie wytrzymam to pofarbuje. Naszczescie taki czas ze mozna czapki nosic :p

Chocolatequa witaj :)
te czapki akurat dobre :) ja tam poczekam do konca 1 trym :)

Witajcie po przerwie
Wczoraj jeszcze byłam w pracy, a dzisiaj już na urlopie, dopadły mnie mdłości, w dzień jeszcze jest ok, ale wieczorami ledwo żyję. Wizytę mam za dwa tygodnie, więc jeszcze sobie poczekam
candy ja czekałam na wynik cytologii jakieś 3 tygodnie, ale robiła jeszcze jak nie byłam w ciąży
jestem z Toba tez tragedia wieczorami:(

a co do gin okreslajacych wiek ciazy po wielkosci macicy, szacunek! :)

Moze sie jeszcze wszystko zmieni - zawalc o to jesli oczywiscie chcesz, czasem dume warto schowac do kieszeni, a jesli nie to ciesz sie z nowych poczatkow, w kazdym razie sie nie poddawaj!

To nie była moja decyzja, tylko jego. 42-letniego faceta, kochającego ojca dwójki dzieci, sytuacja widać przerosła. Szkoda tylko, że uświadomił to sobie dopiero teraz. Staram się z tym wszystkim jakoś pozbierać, ale jest mi cholernie ciężko.

reklama
Agabm ale moze jak bedziesz walczyc to jeszcze zmieni zdanie. Skoro ma juz dwojke dzieci to nie rozumiem jak moglo go to przerosnac. Jakby to bylo pierwsze to rozumiem ze facet moglby spanikowac ale jak juz ma dwojke?

Do góry