reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Elleni to ja tez mam taki egzemplarz :D moge mowic spokojnie i nie dociera czasami dopiero klaps lub inna kara skutkuje. Moj maly jest strasznie zywy i tez mi cierpliwosci czasami brakuje. A ile Twoj ma lat?

reklama
Dzien Dobry Dziewczyny!
Anius - dobrze ze wszystko ok :) i jeszcze lepiej ze jesfes dobrej mysli:))) ja wiem ze to dziala cuda:)

Ugotowany makaron posypuje pokruszonym widelcem serem i potem posypuje cukrem i cynamonem. Można jeszcze polać stopionym masłem. Jeden z szybszych obiadów i kojarzy mi się z dzieciństwem :) mój mąż sobie nim co prawda nie poje ale miał dziś do przygrzania obiad od rodziców na który ja nie miałam ochoty więc mogłam poszaleć :)

Anusia dobrze się się trochę uspokoilas, musi być dobrze i tego się trzeba trzymać :)
kara_13 wiem co dzis jem na kolacje:D

matko boska, to syna już dawno by mi zabrali,a mnie do więzienia posadzili zeby usłyszeli choć taki jeden nasz dzień z życia :szok: Mój młody w ogóle nie reaguje, dopiero jak huknę porządnie :tak:a ile razy w tyłek klapsa dostał .... np dzisiaj za rzucanie blenderem :baffled: w takich momentach krew mnie zalewa bo proszenie, mówienie nic nie działa.... 3 razy powtórzę ze spokojem "nie rób tak","zostaw" itp itd i więcej nie powtarzam bo i tak nie słucha. takie prawo wydaje mi się bez sensu bo dzieci uczą się włazić na głowę rodzicom. Nie wierzę, że można wychować dziecko aby wiedziało co dobre, co nie, co mu wolno, a czego nie bez krzyknięcia. Przychodzi po prostu taki wiek w rozwoju, że nie ma opcji po prostu... albo to ja mam taki egzemplarz + do tego moja cierpliwość szybko się kończy
Ja nie mam dzieci, ale domyslam sie ze moze byc bardzo ciezko bez tzw klaspsa czy podniesionego glosu, i jak cos jest dla dobra to sie w pelni zgadzam, zeby nie wychowac potwora!

A ja potrzebuje Waszego doswiadczenia bo nie dopytalam wczoraj na USG i nie moglam spac cala noc...
Podczas USG wczoraj lekarz stwierdzil ladne malenstwo, akcje serduszka, i widoczne cialko zolte... czy to cialko zolte powinno byc w pecherzyku ???
Nie mam niestety zdjecia, ale wygladalo to podobnie jak u Ciebie ania//, czy to dobrze ze tak jest?? czy mam sie czegos obawiac?

Bede wdzieczna za pomoc!

Nie martw się, wszystko jest ok. Ciałko żółte musi być, ono produkuje min. progesteron, aby ciążę podtrzymać. To tylko początkowo, później wszystkim zajmie się łożysko. Więc możesz spokojnie spać :-)

A ja potrzebuje Waszego doswiadczenia bo nie dopytalam wczoraj na USG i nie moglam spac cala noc...
Podczas USG wczoraj lekarz stwierdzil ladne malenstwo, akcje serduszka, i widoczne cialko zolte... czy to cialko zolte powinno byc w pecherzyku ???
Nie mam niestety zdjecia, ale wygladalo to podobnie jak u Ciebie ania//, czy to dobrze ze tak jest?? czy mam sie czegos obawiac?

Bede wdzieczna za pomoc!

jest wszystko tak jak powinno :) nie martw się :)ciałko żółte jest bardzo potrzebne na tym etapie póżniej już łożysko bierze wszystko w swoje ręce :)

jeśli chodzi właśnie o prawo w innym kraju to dla mnie to jest też chore... moja mama z rodzeństwem mieszka w uk.. i np moja 16 letnia siostra powiedziała w szkole że nie miała warunkow do nauki na sprawdzian bo rodzice się kłócili.. (oczywiście wymyśliła sobie to bo nie chciało jej sie po prostu...)
albo mama coś do niej mowi np jeśli nie posprzątasz łazienki to masz szlaban a klaudia jej na to : to zadzwonie na niebieską linie że mnie przetrzymujesz w domu i wykorzystujesz do pracy zabiorą ci mnie i mateusza (3l) i michała (6l) po czym otwiera drzwi i wychodzi i wraca wieczorem... ja bym ją zabiła normalnie... a jak sie kłócą to jest to samo.. tak uczą wszystkich praw jakie mają dzieci że rodzic nic nie może zrobić.... a już w szczegolności przy takiej pyskuli jak moja siostra...

Anusia ufff, trzymam kciuki za czwartek!!Dzisiaj pospaliśmy do 8.30 :-) dzieci wcinają śniadanie, ja też coś tam próbuję zjesć ale średnio mi idzie, już 3 kg na minusie ale niedowaga mi nie grozi ;-) Pogoda piękna, słonko świeci więc idziemy na jakiś spacer niedługo.

A ja sobie dzisiaj funduję fryzjera... a co... i potem też wybiorę się na spacer, bo słoneczko dziś piękny dzień zapowiada. Moja siostra twierdzi, że będę miała dziewczynkę, bo mi pryszcze na czole pojawiają się i giną. nawet jak dojrzewałam to nie miałam tylu hihi. Pozdrawiam słonecznie.

jest wszystko tak jak powinno :) nie martw się :)ciałko żółte jest bardzo potrzebne na tym etapie póżniej już łożysko bierze wszystko w swoje ręce :)

jeśli chodzi właśnie o prawo w innym kraju to dla mnie to jest też chore... moja mama z rodzeństwem mieszka w uk.. i np moja 16 letnia siostra powiedziała w szkole że nie miała warunkow do nauki na sprawdzian bo rodzice się kłócili.. (oczywiście wymyśliła sobie to bo nie chciało jej sie po prostu...)
albo mama coś do niej mowi np jeśli nie posprzątasz łazienki to masz szlaban a klaudia jej na to : to zadzwonie na niebieską linie że mnie przetrzymujesz w domu i wykorzystujesz do pracy zabiorą ci mnie i mateusza (3l) i michała (6l) po czym otwiera drzwi i wychodzi i wraca wieczorem... ja bym ją zabiła normalnie... a jak sie kłócą to jest to samo.. tak uczą wszystkich praw jakie mają dzieci że rodzic nic nie może zrobić.... a już w szczegolności przy takiej pyskuli jak moja siostra...

to mnie uspokoilyscie :)
ojej faktycznie troche sytuacja bez wyjscia...

A ja sobie dzisiaj funduję fryzjera... a co... i potem też wybiorę się na spacer, bo słoneczko dziś piękny dzień zapowiada. Moja siostra twierdzi, że będę miała dziewczynkę, bo mi pryszcze na czole pojawiają się i giną. nawet jak dojrzewałam to nie miałam tylu hihi. Pozdrawiam słonecznie.
Mowi sie ze dzieczynki odbieraja urode :)

a co do fryzjera nie jest to szkodliwe? Ja bardzo cierpie, ale przez 1 trym nie mysle w ogole o tym :)

reklama
rożne są opinie, ale ja robie pasemka i nie mają one kontaktu ze skóra. Farby u mojego fryzjera nie zawierają amoniaku, więc oparów szkodliwych nie będzie. Mam juz odrost okropny i nie mogę na niego patrzeć.

Do góry