reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Soniafka widze, ze podobne podejscie jak u nas w Kanadzie. Tu do 3 miesiaca ciazy prowadzi wszystko lekarz rodzinny. Zadnych prywatnych poradni czy klinik :/ ludzi traktuja przedmiotowo i bez zadnych sentymentow. Rowniez trafilam na ginekologa, ktory podjal sie prowadzenia ciazy od poczatku wiec jestem dobrej mysli :)

reklama
soniafka lekarz nie kazał najpierw zbić poziom TSH ? Bierzesz leki ?
Ja z kolei mam tsh raz 0,4 raz 0,19 i tez lekarz kazał kontrolować w czasie ciąży.

Karolina, Póki co z objawów nic specjalnego, jedynie powiekszone i bolące piersi i masa śluzu.

Ritta, miałam robione tsh kiedy byłam jeszcze w ciąży ale to badanie zleciła mi moja lek. ogólna która stwierdziła że wynik 4,2 nie jest przerażający i w ogóle nie zwróćiła na to uwagi. Teraz już po fakcie byłam na konsultacji u endokrynologa i dostałam Euthyrox 25 od poniedziałku do piątku a na weekendy 50tke.

Ostatnia edycja:
Rozumiem, no nic poczekam spokojnie do tego 8 stycznia i zacznę testować albo wybiorę się do ginka na badanie USG będzie to bardziej wiarygodne. Jakby się coś zmieniło to dołączę do Was a póki co zyczę Wam wszystkim dużo zdrówka kochane dziewczynki :*

Karolina, Póki co z objawów nic specjalnego, jedynie powiekszone i bolące piersi i masa śluzu.

Ritta, miałam robione tsh kiedy byłam jeszcze w ciąży ale to badanie zleciła mi moja lek. ogólna która stwierdziła że wynik 4,2 nie jest przerażający i w ogóle nie zwróćiła na to uwagi. Byłam na konsultacji u endokrynologa i dostałam Euthyrox 25 od poniedziałku do piątku a na weekendy 50tke.

U mnie własnie zamiast bólu piersi bardziej boli pod pachą, jak by węzły chłonne... ale jak Urodziła się Nadia miałam z tym problemy bo zbierało mi się tam mleko i porobiły się zastoje, ból kosmiczny chodziłam z rękami w górze tak paliło... nawet ze szpitala nie chcieli mnie przez to wypuścić ale jakoś dałam sobie z tym radę, mąż smarował oliwką i masował aż zeszło, wiem że pewnie i w tej ciązy będę miała z tym problemy ale będę od razu z tym "walczyć":D

MnieMe, w Norwegi może nie traktuje się ludzi przedmiotowo, bo opieka lekarska jest naprawde na wysokim poziomie ale mają dość dziwaczne podejście do ciąży. Oni generalnie chcą być bardzo "naturalni i przyjaźni przyrodzie" i co za tym idzie wczesnej ciąży się tu raczej nie ratuje. Ale kiedy mowa o samym porodzie to nie wiem czy gdziekolwiek wygląda to lepiej. Znieczulenie kiedy tylko chcesz, pozycja jaką tylko sobie wyśnisz, można do szpitala pojechać nieprzygotowanym totalnie bo dają po porodzie wszystko co potrzebne. Tak więc rodzić nie chciałabym nigdzie indziej. ;-)

Ostatnia edycja:
Kurcze niby fajnie, ale ja jednak wolę jak lekarze próbują ratować nawet bardzo wczesna ciążę..w końcu dla kobiety to przeważnie jej wyśnione dziecko..

reklama
Do góry