reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Dzięki Kochana :-) ja nie dostałam zielonego światła bo byłam po zabiegu, dostałam jedną @ i teraz 8.01 mam dostać drugą ale czytając opinię dizewczyn doszłam do wniosku że druga @ ma przyjść w terminie starych @ które miałam czyli pod koniec miesiąca , więc nie wiem czy dostanę za 2 dni czy pod koniec..

reklama
Karolina859, pisząc zabieg masz na myśli łyżeczkowanie? Bo ja też łyżeczkowanie miałam, dokładnie 6 listopada. Miesiączkę dostałam 3 grudnia a kolejnej już nie było. ;-)
No ale ty byłaś w 14 tyg, więc dlatego napewno lekarze zalecają poczekać. Już wkrótce napewno ci się uda i znów będziesz cieszyć się ciąża. :tak:

Ostatnia edycja:
Soniafka to bardzo szybko lekarz pozwolił Ci się starać ponownie. Nie spotkałam się z sytuacją, żeby po zabiegu lekarze nie zalecali przerwy. Dziewczyny, musimy wierzyć, że wszystko będzie ok bo inaczej zwariować można.

Ritta, tak jak napisałam wcześniej konsultowałam się z 2 ginekologami i stwierdzili, że po łyżeczkowaniu nie ma śladu także uwierzyłam w to co mówią. Ja myślę, że to jest sprawa indywidualna i zależy od tego jak szybko macica jest w stanie się zregenerować i nawet gdyby nie była gotowa na przyjęcie zarodka to nie doszłoby do zagnieżdzenia. A jak będzie dalej.... zobaczymy. Mimo, że się boję to wierze w to, że będzie dobrze. Jak narazie podejrzenie u mnie pada na lekką niedoczynność tarczycy. Biorę już leki więc mam nadzieje, że powtórki nie będzie.

Katka to powodzenia w szukaniu pracy. Ja bym chciała pracować do końca lipca (moje pobożne życzenie :-D) Oczywiście jak będę się dobrze czuć. A w ogóle jak się czujesz ? Mnie dziś bolą cyce i mam ogólnego lenia.

tekila ja też odliczam już do wizyty. Jeszcze 8 dni ...

No muszę coś znaleźć bo Kurdę ciężko nam będzie z jedną wypłatą, tym bardziej że spłacamy kredyt za mieszkanie do tego dochodzą jeszcze rachunki i na życie, na razie mam jeszcze ten staż ale tylko do marca... i jest tylko Nadusia a potem jak się urodzi 2? i to prawie na samą zimę? Muszę coś na szybko poszukać, chociażby za barem...:)

To prawda, każdy organizm dochodzi do siebie w swoim tempie. Na innym wątku była dziewczyna, której lekarz 4 miesiące po cc pozwolił się starać o drugi. Stwierdził, że wyjątkowo szybko doszła do siebie.

Soniafka a wiesz jaka była przyczyna ? Teraz będziesz szczególniej traktowana przez lekarza?

Soniafka ja też miałam w podobnym terminie co Ty zabieg łyżeczkowania bo 12 listopada , a 8 grudnia dostałam pierwszą @ . Według OM moja ciąża liczyła 14 tygodni jednak USG wykazało że rozwój dzidzi zatrzymał się już na 7 tygodniu . Byłam na wizycie kontrolnej u lekarza jeszcze przed @ i powiedział że mam przyjść na kontrolę za 3 miesiące , dostałam też jakiś antybiotyk który się bierze przez 3 dni . W grudniu 3 razy przytulałam się bez zabezpieczenia ze swoim R , powiedz mi na kiedy lekarz wyliczył Ci owulkę? Pamiętasz może?

karolina termin owulacji to bardzo indywidualna sprawa i myślę że nie ma co się porównywać. Tym bardziej że soniafce lekarz określił na podstawie pęcherzyka jaki zobaczył na usg.

Ritta, jak narazie jedyną przyczyną mogła być ta niedoczynność tarczycy- tsh 4, niby to nie wiele ale norma dla ciężarnych to najlepiej poniżej 1.
Akurat jeśli chodzi o opiekę medyczną w Norwegi to nie mogę narzekać chociaż mają dość zaściankowe podejście do ciąży. Np. pierwsze usg robi się tu dopiero po 18tyg!!! Ja wybłagałam o wczesniejsze skierowanie mojego lekarza ogolnego bo to lek. ogólny prowadzi w Norwegi ciąże i tym sposobem dowiedzialam się o poronieniu. Ale z dwojga złego trafilam na fantastycznego gina z którego jestem mega zadowolona. Powiedział, że jak tylko zajdę znów w ciążę to zrobimy wszystko żeby ją utrzymać mimo że wczesnych ciąż nie mają tu w zwyczaju w jakikolwiek sposób podtrzymywać.

Karolina859, myślałam że ciążę miałaś starszą. Ja poszłam na usg w 11 tygodniu i badanie wykazało że zarodek zatrzymał się w 9tygodniu. Owulkę wyliczył mi na 19-20 grudnia i tak też męczyłam mojego męża każdego dnia w okolicach tych dni. ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Według OM to był 14 tydzień ale niestety rozwój zatrzymał się już 7 tygodni wcześniej , błąd lekarzy ponieważ u mnie nikt tego nie zdiagnozował a możliwa przyczyna jaka wyszła w badaniach to podwyższone GRA% czyli coś związane ze stresem , a masz jakieś charakterystyczne objawy w tej ciąży ?

Do góry