reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
A te badania u neurologa to robiłyście z własnej inicjatywy czy dostałyście skierowanie od lekarza rodzinnego ? To jest badanie obowiązkowe dla niemowlaków?
Właściwie nie wiedziałam nic o tym:/

EM Ka - rozkręciłam zieloną puszkę i się udało.
Pastelowa - ja tez miałam nakaz, pediatra zaleciła bo mały jakby był lekko przekrzywiony na jedną stronę ale na szczęście nic nie wyszło.

Nie wiem dziewczyny jak u Was ale w w-wie pogoda ekstra słoneczko od 3 dni i spacerkujemy regularnie :-) a tu listopad na finiszu. Przy okazji spacerku wpadliśmy do centrum handlowego i młodzieniec zrobił taką awanturę że szok - zgłodniał. Pierwszy raz skorzystałam z miejsca przeznaczonego dla matki z dzieckiem i co... weszła moherowa baba aby umyć ręce spojrzała na mnie jak na ufoludka i wyszła. Wróciła się otworzyła drzwi i z łbem w drzwiach walnęła komentarz że jak to ja mogę wywalić cyca w publicznym miejscu... :nerd: ożeż kurde ... nie miałam ochoty za nią biec... ręce i wszytko mi opadło.

Asia widze ze jestesmy z tego samego miasta ;) Podziwiam spacerowania bo ja od kilku dni nie bylam i az mam wyrzuty sumienia. Jedynie krotkie wyjscia na poczte czy po pieczywo z mlodym w chuscie. Jej ja tak niecierpie zimna. Ale musze sie przelamac.

Zapytam pediatry za tydzień o tego neurologa;)

Asia, Ritta u mnie, niedaleko od Nowego Sącza, tylko dzisiaj było słonecznie ale pojechałyśmy na usg bioderek i tak nam zeszło, że na spacer było już za późno... a tak to od tygodnia brzydka pogoda więc werandujemy się:)

Moja mała zaczęła się strasznie wiercić ostatnio! Wygląda jakby chciała się przekręcić z boku na bok:) No i nauczyła się łapać zabawki!:) Uwielbiam patrzeć jak się rozwija z dnia na dzień :)

Hej
Ja Was tu od czasu do czasu podczytuję, ale sama wpadam tylko po radę, mój syn z tych bardzo absorbujących, a z nim na rękach to ciężko ;)
Napiszcie mi, ile Wasze dzieci zjadają mleka?
Karmię piersią + sztuczne z butelki, ale Antek potrafi zjeść butlę - 120ml i wygląda że mu mało, za pół godziny jest znowu głodny i potrafiłby zjeść drugą taką. Po takiej butli powinien chyba do trzech godzin wytrzymać?
Ile butelek dajecie na dobę i ile na jeden raz zjadają Wasze pociechy? Będę wdzięczna za odpowiedzi, bo chociaż to moje trzecie dziecko to się trochę martwię (starsi byli piersiowi, nie dokarmiałam).

Nic mnie nie niepokoi:) po prostu to moje pierwsze dziecko i zadaje każdemu lekarzowi sporo pytań. A skoro poruszyłyście temat neurologa, a ja nie wiedziałam nic o tym, więc zapytam. To nic nie kosztuje;)

Może się komuś wydawać, że jestem nadopiekuńcza i najlepiej przebadałabym dziecko od stóp do głów, ale wynika to bardziej z mojej niewiedzy. Przy kolejnym dziecku będzie lepiej;)

Asia to szacunek ze Ci się chciało :)
Pastelowa ja poprosiłam sama o skierowanie pediatrę i mam w dupie jak ktoś myśli ze jestem przrwrazliwiona teraz będę chciała poprosić o okuliste dla niego :)
Też nie lubię zimna i często też się zmuszam... Ze wzgl na młodego i psiaka. Potem jestem zadowolona bo każdy na tym korzysta :) wczoraj zapuścilam się z dzieckiem o psem w nieznany teren 2,5 h modliła się żeby tylko nie złapał mas deszcz bo nie planowałam oddalać się od domu dalej niż 600 m a wyszło inaczej :)

reklama
wrzesień mój jeszcze je 120 ml po 6 razy na dobę ale już niedługo zacznę dawać 150 ml bo kończy 2 miesiące a często domaga się więcej wtedy daję mu koperek np 30 ml i zaspokaja się do czasu karmienia

oj ja też zmuszam się do spacerów zimą, najchętniej bym nie wychodziła, ale tak jak Emka po powrocie jestem zadowolona

Do góry