reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
A te badania u neurologa to robiłyście z własnej inicjatywy czy dostałyście skierowanie od lekarza rodzinnego ? To jest badanie obowiązkowe dla niemowlaków?
Właściwie nie wiedziałam nic o tym:/

EM Ka - rozkręciłam zieloną puszkę i się udało.
Pastelowa - ja tez miałam nakaz, pediatra zaleciła bo mały jakby był lekko przekrzywiony na jedną stronę ale na szczęście nic nie wyszło.

Nie wiem dziewczyny jak u Was ale w w-wie pogoda ekstra słoneczko od 3 dni i spacerkujemy regularnie :-) a tu listopad na finiszu. Przy okazji spacerku wpadliśmy do centrum handlowego i młodzieniec zrobił taką awanturę że szok - zgłodniał. Pierwszy raz skorzystałam z miejsca przeznaczonego dla matki z dzieckiem i co... weszła moherowa baba aby umyć ręce spojrzała na mnie jak na ufoludka i wyszła. Wróciła się otworzyła drzwi i z łbem w drzwiach walnęła komentarz że jak to ja mogę wywalić cyca w publicznym miejscu... :nerd: ożeż kurde ... nie miałam ochoty za nią biec... ręce i wszytko mi opadło.

Asia widze ze jestesmy z tego samego miasta ;) Podziwiam spacerowania bo ja od kilku dni nie bylam i az mam wyrzuty sumienia. Jedynie krotkie wyjscia na poczte czy po pieczywo z mlodym w chuscie. Jej ja tak niecierpie zimna. Ale musze sie przelamac.

Zapytam pediatry za tydzień o tego neurologa;)

Asia, Ritta u mnie, niedaleko od Nowego Sącza, tylko dzisiaj było słonecznie ale pojechałyśmy na usg bioderek i tak nam zeszło, że na spacer było już za późno... a tak to od tygodnia brzydka pogoda więc werandujemy się:)

Moja mała zaczęła się strasznie wiercić ostatnio! Wygląda jakby chciała się przekręcić z boku na bok:) No i nauczyła się łapać zabawki!:) Uwielbiam patrzeć jak się rozwija z dnia na dzień :)

Hej
Ja Was tu od czasu do czasu podczytuję, ale sama wpadam tylko po radę, mój syn z tych bardzo absorbujących, a z nim na rękach to ciężko ;)
Napiszcie mi, ile Wasze dzieci zjadają mleka?
Karmię piersią + sztuczne z butelki, ale Antek potrafi zjeść butlę - 120ml i wygląda że mu mało, za pół godziny jest znowu głodny i potrafiłby zjeść drugą taką. Po takiej butli powinien chyba do trzech godzin wytrzymać?
Ile butelek dajecie na dobę i ile na jeden raz zjadają Wasze pociechy? Będę wdzięczna za odpowiedzi, bo chociaż to moje trzecie dziecko to się trochę martwię (starsi byli piersiowi, nie dokarmiałam).

Nic mnie nie niepokoi:) po prostu to moje pierwsze dziecko i zadaje każdemu lekarzowi sporo pytań. A skoro poruszyłyście temat neurologa, a ja nie wiedziałam nic o tym, więc zapytam. To nic nie kosztuje;)

Może się komuś wydawać, że jestem nadopiekuńcza i najlepiej przebadałabym dziecko od stóp do głów, ale wynika to bardziej z mojej niewiedzy. Przy kolejnym dziecku będzie lepiej;)

Asia to szacunek ze Ci się chciało :)
Pastelowa ja poprosiłam sama o skierowanie pediatrę i mam w dupie jak ktoś myśli ze jestem przrwrazliwiona teraz będę chciała poprosić o okuliste dla niego :)
Też nie lubię zimna i często też się zmuszam... Ze wzgl na młodego i psiaka. Potem jestem zadowolona bo każdy na tym korzysta :) wczoraj zapuścilam się z dzieckiem o psem w nieznany teren 2,5 h modliła się żeby tylko nie złapał mas deszcz bo nie planowałam oddalać się od domu dalej niż 600 m a wyszło inaczej :)

reklama
wrzesień mój jeszcze je 120 ml po 6 razy na dobę ale już niedługo zacznę dawać 150 ml bo kończy 2 miesiące a często domaga się więcej wtedy daję mu koperek np 30 ml i zaspokaja się do czasu karmienia

oj ja też zmuszam się do spacerów zimą, najchętniej bym nie wychodziła, ale tak jak Emka po powrocie jestem zadowolona

Do góry