reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
No właśnie, tych kózek to terax coraz więcej a moja córa bardzo nie lubi jak jej psikam wodą morską lub solą a później aspiratorkiem wyciągam:/

Emka, mój mąż mi przerobił Fride bo nie zdawała egzaminu. Skrócił rurkę i odciął kawałek tej tuby co ma się zbierać wydzielina i działa dużo lepiej ;)

Asia, my kolejne szczepienie mamy2 grudnia czyli 6 tygodni po pierwszym szczepieniu:)
Wow sama bym sobie nie włożyła do nosa takiej pensety co dopiero dziecku!:/

:)

Asia Gr my 6
w1 rota i pneumo. Kazali nam przyjść za 6tyg po dalszy ciąg czyli 29grudnia.

Mały spoko nawet może ciutkę osłabiony i delikatnie zmierzły ale generalnie było dobrze :) oczywiście po, bo podczas trzymał tatuś.

Cuda wymyślają, u mnie się frida nie sprawdza dziś nie chcialem budzić młodego a miał coś suchego i próbowałam GRUSZKA, FRIDA I dopiero jak wstał karetek pomógł.

Ostatnia edycja:
Dzisiejszej nocy mój Młodzieniec zwariował... budził się co godzinę, jadł za każdym razem jakieś 30 min... po czym z trudem zasypiał... a ja o tej porze już padam na twarz :sorry2: chyba mój małż musi dziś przejąć usypianie, po tych ekscesach nocnych nie będzie łatwo tym bardziej że Igo pospał sobie potem do jakiejś 11:00 i tradycyjnie dodatkowo na spacerku.

Chyba już staję się zmęczona... czas wrócić do wieczornego biegania...

U nas noce są chyba przyzwoite bo Lile kładę spać ok 19.30 i budzi się o 2 a później ok 5 no i śpi jeszcze jakieś 40min i już trzeba się nią interesować;)

Za to w dzień panienka daje w kość. Dziś padało więc nie poszłyśmy na spacerek jak zwykle i małej się poprzestawiało wszystko i była marudna. Nawet kąpiel odpuściłam bo mi sie rozpłakała. I zasnęła mi na rękach jak ją uspokajałam i już śpi:)

Jak często Wasze dzieci robią kupki teraz? U mnie kupka jest tylko raz dziennie a w sobotę i niedzielę nie zrobiła żadnej... dopiero w niedzielę w nocy ją ruszyło. Już się zaczęłam martwić. Dzisiaj na szczęście się już unormowało:)

Pastelowa a czym karmisz? mm czy piersią? Bo chyba po mm kupki są rzadziej. My karmimy mm i kupka jest raz w ciągu doby czasem się przedłuży że 1,5 doby nie ma nic, to potem tak zrobi że jest jak dziś nad ranem ubabrany po pępek heh

U nas Frida też słabo działa i wkurza mnie czyszczenie tego, chyba wypróbuję Katarek.

no i stało się... kupiłam matę edukacyjną Rainforest K4562 i co ... nie mogę jej rozłożyć. Czy któraś z Was ma tę matę jak Wy to robicie? Żle włożyłam listki i za chiny ludowe nie mogę ich wyjąć.

reklama
Ania, karmię tylko piersią. Już się wszystko unormowało i kupki są dalej raz dziennie:)

Asia, niestety nie pomogę. Mam nadzieję, że się uporałaś z tą matą:)

A moja gwiazda zasnęła o 17 i nawet ie myśli się obudzić żeby zjeść . Nie mówie już o kąpieli bo w takim razie śpimy dziś "na brudasa":)

Do góry