reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Tak, Ritta i Joan, też zazdroszczę:)

U nas nie ma problemu z myciem byźki, Mała to lubi i smarowanie kremikiem też przechodzi gładko:)

My dzisiaj idziemy na szczepienie pneumo i meningo... w sumie po tym co kiedyś napisała Amaliee zastanawiałam się czy w końcu szczepić... :) oczywiście już się psychicznie przygotowuję na płacz ale bardziej mnie denerwuje przygotowanie w Ośrodku Zdrowia do szczepień. Najpierw czeka się w kolejce do zabiegowego gdzie rozbieram dziecko, oni ważą, ubieram i czekam w kolejce do pediatry gdzie znów rozbieram dziecko, lekarka bada, ubieram i znów czekam do zabiegowego i znów rozbieram, oni szczepią i ubieram!!!! Nooo porażka totalna!!! Jakby w 1 gabinecie nie mogło się odbyć wszystko!:/ wrrrr!!! a wiecie jak dzieci lubią się rozbierać i ubierać po tysiąc razy.

No nic, trzymajcie kciuki za nas dzisiaj:)

Miłego dnia! :*

reklama
Alicjaaa85 - mój Młodzieniec tez w ciągu dnia śpi w domu 15 -30 min a np podczas jazdy w samochodzie nawet 4h :szok: w nocy śpi od ok 21 do 3:00 potem pobudka ok 6:00 :happy: i tak do 8:00 a spacerki też przesypia...

Dziś byliśmy u ortopedy i neurologa bo pediatra miała przypuszczenie, że synek jest przykurczony z jednego boczku.
Jeszcze wizyta u ortopedy ok na szczęście wszystko jest dobrze... to muszę powiedzieć, że jestem nadal wstrząśnięta wizytą u neurologa... co zrobiła pani dr... ?? a mianowicie podniosła małego za rączki do góry, że nawet stópkami nie dotykał przewijaka i tak go chwilę podtrzymała... masakra :angry: jak taką małpkę :wściekła/y: kurcze aż gorąco mi się zrobiło... z wrażenia aż zapomniałam zapytać co to podnoszenie ma na celu:nerd:

Pastelowa - fakt to rozbieranie i ubieranie w kółko jest bardzo męczące :-(jak tam Lilianna po szczepieniu? wszystko ok? my zostawiliśmy pneumo i meningo jak młody będzie miał przynajmniej rok.

Kurcze poczytałam jeszcze o tych pneumo i meningo i też się teraz zastanawiam... Jakoś w kwietniu panowała epidemia rotawirusa w Olsztynie i faktycznie nawet szczepionki nic nie pomagały a od dzieci zarażali się rodzice odwiedzający maleństwa w szpitalu.
Przeczytałam że po szczepionce na rotawirusa można się nim zarazić z kupki dziecka. Trzeba zachować ostrożność:tak:Rotawirusy przeżywają na rękach do 4 godzin, a na przedmiotach nawet kilka dni. Dlatego jeszcze częściej trzeba myć ręce :-)

Asia Gr, mamy ta mate jest super! Fajny materiał maty i zabawki.
To prawda fajnie być mama takiego biegajacego w miejscu gaworzacego bobaska :) a uśmiechy rozczulaja każdego :)
Bubles szczęściara, u nas od przyjemności_kapieli jest tata, a mama od obowiązków czyli nie przyjemnego mycia buzki a oczka już calkiem:) ale smarowanie kremem jakoś znosi dzielnie do spacerów.
Kara to może zdradz jak to robisz może masz jakiś fajny sposób? :)
Pastelowe faktycznie głupota z ubieraniem rozbieraniem wychodzi na to ze pani pediatra taka wygodna.... Jak szczepienia?
My jutro idziemy.

Dziewczyny, po szczepieniu wszystko dobrze. Mała nie miała żadnych powikłań. Pytałam pediatry o te szczepienia dodatkowe i pani mi powiedzoała, że tyle opini ile ludzi ale że w innych krajach pneumokoki i meningokoki są refundowane i nikt nikogo nie pyta czy szczepić czy nie tylko to są normalne szczepienia planowe.

My jesteśmy po chrzcinach:) Lilka była bardzo grzeczna, przespała sobie całą mszę:)

Jak radzicie sobie z czyszczeniem noska z kózek?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja też psikam wodą morską i potem ściągam nosalkiem. A ostatnio dużo tych kóz jakoś...

EmKa chyba nic szczególnego nie robię-mam ciepłą przegotowaną wodę w szklance, maczam waciki i przecieram twarz...mój m się śmiejeże on to lubi bo mu się wydaje że będzie to pił a on wiecznie głodny.... ;-)

reklama
Zachęcamy Was do wzięcia udziału w naszej Przedświątecznej Akcji Zabawkowej! Zróbmy już dzisiaj coś dobrego!

Nie wszystkich stać na nowe zabawki, dlatego zachęcamy Was do zrobienia porządków w pokojach Waszych dzieci. Czytaj dalej:MamaSprzeda.pl - Idą Święta!

10429493_372983439544160_2152814914947930933_n.jpg

Do góry