reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Tak, Ritta i Joan, też zazdroszczę:)

U nas nie ma problemu z myciem byźki, Mała to lubi i smarowanie kremikiem też przechodzi gładko:)

My dzisiaj idziemy na szczepienie pneumo i meningo... w sumie po tym co kiedyś napisała Amaliee zastanawiałam się czy w końcu szczepić... :) oczywiście już się psychicznie przygotowuję na płacz ale bardziej mnie denerwuje przygotowanie w Ośrodku Zdrowia do szczepień. Najpierw czeka się w kolejce do zabiegowego gdzie rozbieram dziecko, oni ważą, ubieram i czekam w kolejce do pediatry gdzie znów rozbieram dziecko, lekarka bada, ubieram i znów czekam do zabiegowego i znów rozbieram, oni szczepią i ubieram!!!! Nooo porażka totalna!!! Jakby w 1 gabinecie nie mogło się odbyć wszystko!:/ wrrrr!!! a wiecie jak dzieci lubią się rozbierać i ubierać po tysiąc razy.

No nic, trzymajcie kciuki za nas dzisiaj:)

Miłego dnia! :*

reklama
Alicjaaa85 - mój Młodzieniec tez w ciągu dnia śpi w domu 15 -30 min a np podczas jazdy w samochodzie nawet 4h :szok: w nocy śpi od ok 21 do 3:00 potem pobudka ok 6:00 :happy: i tak do 8:00 a spacerki też przesypia...

Dziś byliśmy u ortopedy i neurologa bo pediatra miała przypuszczenie, że synek jest przykurczony z jednego boczku.
Jeszcze wizyta u ortopedy ok na szczęście wszystko jest dobrze... to muszę powiedzieć, że jestem nadal wstrząśnięta wizytą u neurologa... co zrobiła pani dr... ?? a mianowicie podniosła małego za rączki do góry, że nawet stópkami nie dotykał przewijaka i tak go chwilę podtrzymała... masakra :angry: jak taką małpkę :wściekła/y: kurcze aż gorąco mi się zrobiło... z wrażenia aż zapomniałam zapytać co to podnoszenie ma na celu:nerd:

Pastelowa - fakt to rozbieranie i ubieranie w kółko jest bardzo męczące :-(jak tam Lilianna po szczepieniu? wszystko ok? my zostawiliśmy pneumo i meningo jak młody będzie miał przynajmniej rok.

Kurcze poczytałam jeszcze o tych pneumo i meningo i też się teraz zastanawiam... Jakoś w kwietniu panowała epidemia rotawirusa w Olsztynie i faktycznie nawet szczepionki nic nie pomagały a od dzieci zarażali się rodzice odwiedzający maleństwa w szpitalu.
Przeczytałam że po szczepionce na rotawirusa można się nim zarazić z kupki dziecka. Trzeba zachować ostrożność:tak:Rotawirusy przeżywają na rękach do 4 godzin, a na przedmiotach nawet kilka dni. Dlatego jeszcze częściej trzeba myć ręce :-)

Asia Gr, mamy ta mate jest super! Fajny materiał maty i zabawki.
To prawda fajnie być mama takiego biegajacego w miejscu gaworzacego bobaska :) a uśmiechy rozczulaja każdego :)
Bubles szczęściara, u nas od przyjemności_kapieli jest tata, a mama od obowiązków czyli nie przyjemnego mycia buzki a oczka już calkiem:) ale smarowanie kremem jakoś znosi dzielnie do spacerów.
Kara to może zdradz jak to robisz może masz jakiś fajny sposób? :)
Pastelowe faktycznie głupota z ubieraniem rozbieraniem wychodzi na to ze pani pediatra taka wygodna.... Jak szczepienia?
My jutro idziemy.

Dziewczyny, po szczepieniu wszystko dobrze. Mała nie miała żadnych powikłań. Pytałam pediatry o te szczepienia dodatkowe i pani mi powiedzoała, że tyle opini ile ludzi ale że w innych krajach pneumokoki i meningokoki są refundowane i nikt nikogo nie pyta czy szczepić czy nie tylko to są normalne szczepienia planowe.

My jesteśmy po chrzcinach:) Lilka była bardzo grzeczna, przespała sobie całą mszę:)

Jak radzicie sobie z czyszczeniem noska z kózek?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja też psikam wodą morską i potem ściągam nosalkiem. A ostatnio dużo tych kóz jakoś...

EmKa chyba nic szczególnego nie robię-mam ciepłą przegotowaną wodę w szklance, maczam waciki i przecieram twarz...mój m się śmiejeże on to lubi bo mu się wydaje że będzie to pił a on wiecznie głodny.... ;-)

reklama
Zachęcamy Was do wzięcia udziału w naszej Przedświątecznej Akcji Zabawkowej! Zróbmy już dzisiaj coś dobrego!

Nie wszystkich stać na nowe zabawki, dlatego zachęcamy Was do zrobienia porządków w pokojach Waszych dzieci. Czytaj dalej:MamaSprzeda.pl - Idą Święta!

10429493_372983439544160_2152814914947930933_n.jpg

Do góry