reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Ritta, elleni,joan woda wydaje mi się ciepła ma ale faktycznie spróbujemy dać jeszcze cieplejsza

Ritta no ciekawe jak w wodzie na brzuchu by zareagował, bo tak normalnie to nie chcę leżeć

Witam porannie
My już po cycowaniu i na 8 ze starszym do lekarza, obudził się mi w nocy i mówi że go ucho boli. Nosz jeszcze nam choroby brakowało.

reklama
elleni z naszymi kąpielami podobnie było, ważne że działa

Amaliee ja się podzielę chętnie bo mogłabym dwie butle za jeden raz ściągnąć

Witam wieczornie mały sie rozbudza pomału wiec czekam ... Dzis dał czadu do 14 leżałam z nim w lozku na cycku a maz wszystko obrabiał. Wczoraj wieczorem juz traciłam cierpliwość i 2 razy oddałam małego tacie bo bałam sie ze moze odczuwać moje napięcie.a byłam zła bo tatę mi trzymają któryś dzien w szpitalu bez diagnozy , moja babcia próbowała mnie namawiać na prawidłowe jedzenie zeby pokarm był wartościowy, jak jej mowię ze jest bo mały robi ładne kupy, i przybiera to usłyszałam zdziwienie a z czego niby (???) mega zła byłam tez bo zarówno jego prawdziadki jak i mój teściu kazali małemu nam dokazywac i tak wlasnie sie stało wczoraj pol noxh sie biedny męczył !

To mozna az tak długo bez kupy ?? Az zapytam na wizycie jutro - bo idziemy pierwszy raz;)

Rajo u nas tez sie meczy synek przy prawie każdej kupie a o dziwo raczej trzymam dietę prosukty wszysykie wprowadzam pomału 1 dziennie, a z kupami tez rożnie czasem duzo a czasem widać ze puścił tylko baczka.

Maltanka nam polozna podpowiedziała zeby wybudzac małego Po jedzeniu trochę i wyedy jest spokojny bardzo na szczescie. Raz kapalismy jak sam
Sie obudził to był faktycznie wrzask nie z tej ziemi.

A te białe porki na nosku tez mamy i to widać bo dziecko ma naskórek tylko tak nam powiedziała polozna.

Oczywiście zasnelam, mały rozbudził sie koło 5, teraz jeszcze spi wiec ide skorzystać i lecę pod prysznic tym
Bardziej ze jak najprędzej chce go zabrać do lekarza dzis bo jutro męża nie ma juz a my jeszcze autka drugiego dla mnie nie mamy zeby koc wpinać fotelik , dziadek w szpitalu babcia pracuje wiec nie byłoby komu nam pomoc .

Miłego dnia dziewczynki ;*

No i sie obudził wiec dupa z prysznica przed jego pobudka ;) teraz jak poje bedzie express zeby zdarzyć do lekarza dojechać na "spaniu".

Ostatnia edycja:
maltanka spróbować nie zaszkodzi,a pomóc może :tak: my teraz jak nalewamy wodę to kiedy wsadzę rękę to wydaje mi się woda powiedziałabym,że aż gorąca, a Ada taką lubi.

dziewczyny co do kupek to jak mój starszak miał problemy z kupkami w pierwszych miesiącach to pomógł nam syrop duphalac
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
efekt był natychmiastowy
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif
w internecie też dużo pozytywnych opinii i kupek w "pieluszkach"
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
może warto spróbować? szkoda żeby dzieciaczki się męczyły

Ostatnia edycja:
U nas przy kąpieli pomogło:
a) większa ilość wody
b) cieplejsza temperatura

Za nami spokojna noc - pobudka o 1 i 5. Teraz znowu karmimy, a ja czekam na swoją kolej :)
W ogóle pochwalę się - wczoraj urodził się mój chrześniak :)

Hej kochane ;*

Marciatko gratuluje ;*

Choco to ci lekarze pomogli.. Heh..

U nas nocki spokojne ;) ale w dzien malego kolki dopadly i sie biedactwo meczy ;/ tylko kropelki pomagaja i lezenie na brzuszku... Na szczescie lubi.. ;)

Wczoraj bylismy u dermatologa z Natusia i pytalam czy moze
Jakis krem na rozstepy... I polecila *tocoredukt forte* smarowac 2 razy dziennie kolistymi ruchami paluszkiem po rozstepie ;) moze ktorejs sie przyda.. Ja mam zamiar sprobowac ;)

Trraz kolezanka na kawke wpadla wiec uciekam ;) buziaki

My mamy jazdy z kolkami dalej i już ledwo żyjemy, nic nie pomaga. zisiaj jeszcze szczepienia i aż się boję skumulowanego wrzasku popołudniu, bo ponoć po rotawirusach niektórzy mają jeden dzień krzyku.
Mały śpi przy dżwiekach jadąego pociągu i tyle spokoju.
Zbieram się, robię butlę na drogę i życzcie mi powodzenia bo naprawdę opadam już z sił.

Jak kupka nie idzie parę dni i dziecko zaczyna to męczyć, to lepiej podać czopek glicerynowy i w ciągu 15 min. będzie zadowolona mama i maluch :-)

Pytanie do dziewczyn, które z kokami się męczą- czy wasze dzieci też ulewają prawie po każdym jedzeniu? bo u nas chyba dwie sprawy się nałożyły...

reklama
Joani nasz Korneli też sie ulewa, pytałam się położnej i tak może być jeżeli dziecko się przejada :p (może to być nawet taka fontanna na kilka centymetrów) i ogólnie dziecko po jedzeniu powinno 20 min poleżeć a wiadomo przy kolkach to się nie da i u naszej się to sprawdza bo jak brała krople to ulewało sie dużo mniej i dużo rzadziej :)

Do góry