reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Ale super. A ja podczas karmienia piersia mialam taki głód i laknienie jakby mnie ktos w bunkrze trzymal. I pustynia w gebie non stop. Czulam ze moglabym cały czas jeść. Właśnie podczas kp bardzo przytylam... ale teraz mam nadzieje inaczej to rozegram.
u mnie tak samo, wieczny głód i sahara w ustach. Mimo to bardzo sobie chwaliłam karmienie piersią i czekam z ustęsknieniem na kolejne :-) Długo karmiłaś??? Ja 1 dziecko tylko 3 miesiące - nie udźwignełam tego wszystkiego, piersi bolały, mały popłakiwał a ja nie wiedziałam czy jest głodny.. przy córce się nie zrażałam, po 2 miesiącach sama przyjemnosć z karmienie i udało się przez 9 miesięcy.

reklama
ja karmiłam 2 miesiące, potem nie chciał ryczał , głowę odwracał ,
a sutki nie bolały mnie nic się nie działo z nimi :happy2:

ja karmilam 6,5 miesiąca też rożne przeżycia były np jak miała 2 tygodnie tak przyszczypła mi dziąslami sutka że pękł na pół.. prawie tydzien karmiłam tylko jedną piersią póżniej już mogłam też drugą ale ogólnie wspominam fajnie :) pamiętam jak płakałam jak mała sie pewnego dnia odwrociła i nie chciała już cycka... no masakra to była.. ale w sumie póżniej było wygodniej bo 2 tygodnie póżniej braliśmy ślub z M więc przynajmniej nie było problemu dostała butle i już :)

i też piłam ciągle i jeść mi się chciało ...

Ostatnia edycja:
Matko... dziewczyny chyba sie zaraz porycze. Wlazlam dzis na wage, właśnie bralam prysznic. I co? Pare dni przed testem miałam normalna wagę, a dzis juz 3 kg na plusie!!!! Czy to jest możliwe żeby tak szybko przytyć? Tymbardziej ze wylaczylam cukry, dosladzam tylko stewia i to rzadko, chleba nie jem tylko wafle ryżowe zamiast, duzo warzyw... no zalamalam się. Czy myślicie ze to może być jakiś problem hormonalny ? Dlaczego podczas ciąży tak szybko tyje i podczas karmiania to samo? Juz mi sie odechciewa serio.... :-/

Mnie tez drazni jak ludzie mowia wlasnie masz chlopca, to teraz dziewczynka, albo ja bym chciala koniecznie dziewczynke i takie tam. To nie sklep, ze wchodzisz, wybierasz i wychodzisz. W dzisiejszych czasch, kiedy niekiedy ma sie trudnosci z zajsciem, a potem donoszeniem ciazy, kiedy dzieci rodza sie z tak przeroznymi chorobami, to jedyne czego mozna chciec, to szczesliwie donosic i urodzic zdrowe dziecko...

W drugiej ciązy na wiesc ze dwrugi syn bedzie to tez slyszlama ze trzeba szybko trzecie robić, zeby corka byla. i wspolczucia.. bo 2 synow. A przeciez musi byc parka. Jakby to kurde pieski byly jakies, albo lalki. Bosz jak mnie to wkurzalo.

Ania// My tez mamay dwa wesela w tym roku. mialy byc 3 ale moj kuzyn przelozyl na za ok :) 15 sierpnia i 26 wrzesnia. w czym ja pojde?? Namiot bede przerabiac na jakąs kiecke :)
Do tego mamy w maju 2 komunie. naszego pierworodnego i Ł bratanicy. 2 razy chrzciny. chrzestną mam byc u przyjaciolki. jak ja z brzuchem na mszy wytrzymam jak bez ciązy musze co pol godziny sikac ;/ i ł siostra ... kiedyś cos mowila ze u jej drugiego dziecka ja bede chrzestną. narazie milczy.. no ale jak poprosi to nie odmowie, tym bardziej ze ona jest chrzestną Oskara.

co do wagi w ciązy. w pierwszej przytylam 27 kg. jadlam wszystko i non stop.
W drugiej zwracalam do polowy ciązy, potem zylam na serku topionym i ogorku swiezym bo wszystko inne bez smaku bylo. przytylam 40 kg.
ciekawe co mnie czeka w tej? Ja szybko tyje i szybko chudne.
Ł powiedzial ze jak w drzwi nie wejde to nie poszerzamy. duza bede w wakacje to moge na werandzie spac :D romantyk.... hahaha

chlopców wygonilam na dwor, bo dla Filipa juz odbijalo. Z ł coś przy aucie kombinują. a ja czekam na kuriera. LOzko piętrowe ma przywiesc. Tacy podjarani chodzą.. oczywiscie kazdy chce spac na gorze.

niewiem co dziś na obiad zrobić.

Ayni nie przejmuj sie bo to pewnie nie Ty przytylas tylko woda w organizmie. Na poczatku ciazy bardzo duzo wody sie gromadzi. Nawet wiecej krwi produkujemy :) dlatego miedzy innymi czesciej biegamy do toalety bo nerki musza wiecej wody filtrowac :) takze nie zalamuj sie bo to teraz normalne :)

Dziewczyny przez wasze niektóre historie z karmieniem, aż mnie sutki zaczęły boleć:szok: Ja na obecną chwilę planuje karmić, ale nie wiadomo jak to wyjdzie w praktyce:) Na pewno będę próbować:tak:

Ayni kiedy masz wizytę? Może napomknij o tym tyciu swojemu lekarzowi i coś doradzi:tak: Może powinnaś być pod kontrolą dietetyka?

Hej Kochane :)
No i nadeszła dla mnie długo wyczekiwana środa. Dziś mam wizytę i jestem już zestresowana i podekscytowana. Mam wielką nadzieję, że zobaczę serduszko (wg moich obliczeń dziś jest 7t2d).
Denka, Gochson, odezwijcie się proszę, martwimy się o was...
Furciaczek, bardzo mi przykro z powodu straty pieska. Ja niestety nigdy nie miałam w domu zwierzyny ale mój M kiedyś musiał pochować swojego foksia a muszę nadmienić, że był to drastyczny widok jak po wojnie :/
Trzymam kciuki za pozostałe dzisiejsze wizyty :)
Co do wagi to szczerze liczę, że uda mi się w ciąży nadrobić żeby pozbyć się niedowagi :) moja mama wciąż się martwi, jak ja uniosę w brzuchu bobaska przy takiej sylwetce ;) ale ja zawsze taka byłam, mojemu M to nie przeszkadza i pociesza mnie, że nie powinnam tak się stresować swoją wagą.
A ja od początku ciąży mam ochotę na owoce i duuużo ich jem. Poza tym czuję się ok, czasem nudności chwytają ale zawsze po południu i wtedy koniecznie muszę wciągnąć cokolwiek wtedy mijają. Chciałabym aby ominęły mnie "wiecie co" bo mam fobię ;p ale żywię głęboką nadzieję, że tak będzie bo w mojej rodzinie kobietki czuły się dobrze całą ciążę. Oby tak było :)
Pozdrawiam i idę ogarnąć domek i przy okazji trochę się pogimnastykować z mopem :)

reklama
Matko... dziewczyny chyba sie zaraz porycze. Wlazlam dzis na wage, właśnie bralam prysznic. I co? Pare dni przed testem miałam normalna wagę, a dzis juz 3 kg na plusie!!!! Czy to jest możliwe żeby tak szybko przytyć? Tymbardziej ze wylaczylam cukry, dosladzam tylko stewia i to rzadko, chleba nie jem tylko wafle ryżowe zamiast, duzo warzyw... no zalamalam się. Czy myślicie ze to może być jakiś problem hormonalny ? Dlaczego podczas ciąży tak szybko tyje i podczas karmiania to samo? Juz mi sie odechciewa serio.... :-/

Może zjadłaś duże śniadanie, może wczoraj późno zjadłaś kolacje ? A może to mokre włosy ;)
Ja się ważę tylko rano, na czczo, nago i jak poprzedniego dnia nie jadłam późno kolacji. Z doświadczenia wiem, że różnica może być nawet kilograma. Spokojnie :)
Jeśli mogę doradzić lepiej zamienić wafle ryżowe na chleb razowy. Wafle ryżowe mają dużą kaloryczność i wbrew pozorom nie są zbyt dietetyczne, są raczej lekkostrawne.

Do góry