reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Hej Kochane :-)
Podobnie jak Doda, zaglądam do was i sprawdzam która się rozpakowuje ;-) trzymam za was kciuki!!! :*
Doda, niestety Ci nie pomogę bo nie wyczuwam swojej macicy, lekarz stwierdził, że się obkurczyła i jest twarda. Zresztą po takich dawkach oksytocyny jakie podawali w szpitalu nic w tym dziwnego (tobie też tak podawali oksytocynę?), za to czuję cały czas ból przy ranie :/ szczypie i wyczuwam zgrubienie na bliźnie ;/// myślałam, że szybciej przejdą te dolegliwości po cięciu...
buziaki dla was wszystkich!!! :*
p.s ciężko mi być na bieżąco...tęsknię za wami więc staram się podczytywać co u was... u nas zielone kupki po bebilonie i te same niewielkie ilości odciąganego pokarmu...
pozdrowienia!

Joan mam skończony 40, dziś się zaczoł 41. Muszę iść do szpitala bo mi nie chcą wypisać zwolnienia a dziś mi mija termin porodu. Szpital mnie wysyła na urlop macierzyński a zus domaga się zaświadczenia o przewidywanej dacie porodu a mi szpital tego nie wystawił. Abym od jutra nie została na lodzie muszę iść do szpitala. Trudno poleże może mnie weźmie..

No to zabieram sje za nadrabianie ;)

Sonia kochana przystawiaj małego bez przerwy to i produkcja sie zwiększy ;*
Moze maz czuje sie osaczony przez kobietki i dlatego nie chce wychodzić przed szereg ? Albo chce skorzystać i odpocząć :)?

Ania kochana jak sytuacja wyglada ?

Animka a Ty w ktorym tc urodziłaś ? Sorki nie pamietam, pytam bo gdybym ja urodziła jeszcze pod koniec sierpnia to wdpominalabym super końcówkę ciazy ;) a teraz to jakiś nightmare !;)
A co do tych mysli nic sie nie martw to normalne , a nie masz komu dzidzi podrzucić na godzinke wlasnie po to by sie wyspać ?

Alicja to zależy od szpitala ja nie wiem jak jest u mnie dlatego na nogach mam Frencha a na rękach tylko przezroczysty, bez szaleństw :)
Ale słyszałam opinie ze to juz zaszłość z ta teoria, ale wole nie ryzykować, Rajo jak cos bedziesz miała czas na zmycie miedzy skurczami gdyby sie okazało ze nie możesz miec, a tak zawsze lepiej czuć sie komfortowo ;)
Ja nie chce 2 tygodni po terminie o nie!!!

Joani to zycze wiecej takich nocek ;))

Maltanka to ja wpadam dzis do Ciebie na rogaliki z dżemem mhm ;)))) miedzy skurczami zjemy :) z tym terminem to roNie pokazuje na dzis na jutro ... Wlasnie dałam mężowi obiad , daje mu sie zregenerować, każe sie zabrać na chamskiego burgera i wracamy do domu i nie daje mu zyc wlasnie tak!;)
A co do psa to wlasnie chciałam zrobic tak zeby przyjść przywitać sie i wnieść dziecko zeby od razy mogła sunia obwachac i polizac zeby przyjęła go w domu ;) a jeszcze gdzies wyczytałam zeby dać mężowi jakas pieluszke albo kaftanik ze szpitala jeszcze zeby juz sie pies oswoił z zapachem ;) ale wlasnie ta dziwna kosmetyczka cos mi mówiła ze niby lepiej psa wyprowadzić na spacer i w rym czasie wprowadzić dziecko ... Ale chyba wole ta pierwsza opcje ...
No a dobrze ze teraz nie chcecie odsunąć psiaka;* chociaż na drugie dzieci psy tez inaczej reagują ;) juz tak nie pilnują np, sa bardziej obojętne niz na pierwsze podobno :)

Shiran bardzo dobrze wykombinowalas;*

Bubles kochana nie w każdej przychodni jest ktg , najlepiej iść do szpitala , albo zadzwonic zapytac u mnie ciezko z tym musiałam przez SOR wchodzić zeby mi zrobili ale uprzedzam jak jestes w 40tc mogą chcieć Cie zostawić juZ.

Anusia super ze wszystko u Ciebid dobrze ;)
Hm ja wolałabym pannę jednak niz wagę :) wiec ide na piłkę i męczyć sutki póki maz odpoczywa;)

Bubles mozna sciagnac górnika z "dołu" oni tam tez maja telefony i z dołu raportuje na gore i w takich sytuacjach ba pewno sie da, wiec jak masz jeszcze męża w domu yo zapytaj o główny numer gdzie masz dzwonic ?

Shiran no ja mak ten sam problem, jutro ide do internisty, jak on mi nie wystawi od soboty to bede ladnie udup.... mam nadzieje ze dzis w nocy cos sie ruszy hehehehe

Shiran a wiesz co ja się cały czas zastanawiam dlaczego nie dostałaś tego zaświadczenia o dacie porodu na samym początku? pracodawca się nie upominał? bo ja jak tylko zawiadomiłam kadrową to powiedziała że chce dostać to zaświadczenie bo bez niego to ani rusz.

Koko nie przejmuj się, wiemy że staracie się być na bieżąco (mamusie rozpakowane) ale czasami się nie da, pisz co u was i będziemy i tak zadowolone ;-) :*

Emka
jak tam u Ciebie? a już doczytałam post ;-)

Ostatnia edycja:
Ann no właśnie nie chciał, o tym się dopiero z zusu dowiedziałam wczoraj, miło dzień przed porodem.
Ajjj trudno musi coś mnie łapnąć w końcu, przecież to nie ciąża słoniowa :p w końcu trzeba urodzić a już planuje, że w szpitalu będę opanowywała łażenie po schodach.. :)

witajcie :)
rodzi ktoras?:)

Kara, teraz jest na ospe wietrzna program dla dzieci zlobkowych lub przedszkolnych - trzeba miec zaswiadczenie lub umowe plus zameldowanie w Krakowie :)
Z ktorej ddzielnicy jestes?

alpine, ja daje przed kazdym karmieniem 5 kropelek i odpukac widze poprawe, brzuszek nie wzdety, dzisiaj raz tylko plakala przez brzuszek. Teraz wykapana spi spokojnie. Juz niedlugo bedziecie razem w domku!

joani, a o ktorym preparacie 5 w 1 mowisz infanrix czy pentaxim?

reklama
Ann mnie kadrówka o nic takiego nie prosiła ... Ich Zakichanym obowiązkiem jest wyliczyć 270 dni L4 ale chyba chcą iść na łatwiznę , a po 270 dniach L4 przysługuje jeszcze świadczenie rehabilitacyjne do dnia porodu i ja na takim jestem i z tego co pamietam to Madlena tez była , ale nie wiem czy to sie załatwi tez dla tych kilku dni, ja bym próbowała jak noe chcą dać L4 a macierzyńskiego bym tez nie marnowala. Ale do to świadczenie to mowię dopiero po upływie 270 dni L4 z powodu ciazy , wiec jesli Lekarz Wam nie chce wypisać bo tylko do dnia porodu, a wiecie ze możecie jeszcze skorzystać z tego to powołujcie sie na ta ilośc dni a nie na planowany dzien porodu, bo to to głupota!

Do góry