reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Kąpała w domu w ramach instruktażu ;-) Bo my jesteśmy strachliwi strasznie.... pewnie gdyby nie zaproponowała sama to byśmy wykąpali ale ona jak przez telefon z nią rozmawialiśmy że ma przyjść to od razu powiedziała, że wykąpie...

reklama
My nie zaszczepimy 5w1 bo są problemy na linii produkcyjnej a tak naprawdę cholera wie jaka jest przyczyna. Jak mieszkacie w dużyc miastach to może się załapiecie, bo mają większe zapasy. U nas zostawili te 5 w 1 już dla tych, co mają starsze dzieci i lecą tym trybem... i tak nas to wyniesie 70 zł więcej... jak pech to pech. Więc popytajcie u was, żeby nie było że wam zabraknie na następnym szczepieniu.

Alpine kciuki za szybkie wyjście.

ojej wczoraj taka cisza a dziś wręcz produkujecie dziewczyny ;)
Zobaczycie że tak się posypią w najbliższych dniach te porody że będzie cisza cały dzień jak wszystkie razem zaczniemy ;)
No i sama nie pamiętam co komu, anusia mam tak jak ty ;-)

Bubbles, Maltanka ja tez nie miałam KTG do tej pory, ale u mnie płatne w gabinecie, albo w szpitalu jednak słyszałam że robią tylko jak przyjmą na oddział a to mi się nie widzi nic a nic. puki czuję dobrze ruchy małego to się nie będę pchała.

ania, felicity ja też bardzo lubię ostre dania, nie jem bo wierzę że to rozpocznie akcję, a dlatego że po porodzie będzie trzeba ostawić ostre przyprawy. A na fryteczki nabrałam ochoty więc zaraz usmażę :-)

Ugotowana ogórkowa i zrobiłam ciastka zwane "makaroniki z migdałami i białą czekoladą" ale są takie słodkie, że nie idzie zjeść więcej niż dwa na raz, a to może i dobrze :-)

Co do szczepień jeśli się uda tak jak napisała Joani to za pewne zrobimy 6w1 no i chciałam na pewno rotawirusy.

Ale mi tu smaka na ciastka robicie aż jutro chyba sama się za jakiś wypiek zabiorę, pod warunkiem, że to przepis, który udaje się każdemu :-D Ja w garach jestem niezła ale znowu w ciastach nic ze mnie nie będzie ;-)

Ann- widzę, że wzięłaś ze mnie przykład z ogórkową ;-)

Co do frytek to robiłam we wtorek i były niedobre :-( te ziemniaki chyba były nieodpowiednie do frytek. No i jak wiadomo, na mnie też nie poskutkowały :-)

A dziś zaliczam załamkę... Moja mama wypatrzyła u mnie na brzuchu rozstępy... I jak popatrzyłam w lusterku to faktycznie są.. I to sporo :-( ale na szczęście dość jasne. Choć to małe pocieszenie. Miałam nadzieję, że mnie to ominie ale jednak geny są silniejsze. Mojej mamie też się pojawiły pod koniec 9 miesiąca...

reklama
Sawi - powodzenia, oby żółtaczka zaczęła zanikać!
Joani - póki co nie chcę dawać butelki, tyle walczyłam o karmienie naturalne, że żal mi to sobie utrudniać
Shiran - nie zazdroszczę, nie rozumiem tylko dlaczego się upierają, że już zaczynasz macierzyński skoro nie urodziłaś

U nas właśnie mamy chwilę dla siebie. Zosia ładnie przespała noc - 3 razy budziła się na karmienie, więc jest znośnie. Chyba ma problemy z brzuszkiem, bo wczoraj puszczała bąki i się przy tym prężyła. Aj, nie wiem co robić z tym.

Do góry