reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
witam z rana!

U nas kolejny dzien rzedu mgla rano...i ogolnie nieprzyjemnie...
Nowosci brak;-)
Jutro sobota - czyli dzieci jada do polskiej szkoly, pozniej Ola na pony club i czas szybko minie...

sonia nie ma co - jesli czujesz,ze nie dajesz rady z ciaglym karmieniem, butla to nic strasznego....z tym,ze wlasnie co pare tyg. (i wlasnie w okolicach 3 tyg. tez) dziecko ma takie skoki wzrostowe i potrzebuje wiecej jedzenia i w przypadku karmienia piersia = to objawia sie tym,ze wisi na nich caly dzien - by pobudzic laktacje do 'kolejnego poziomu' ;-)

Dobra - czas sie wziac za siebie bo za pol godziny wychodzimy do szkoly ;-)

hej, my już po śniadanku, córkę zaprowadziłam do przedszkola, a gdzieś przed 10:00 pojadę na ktg, dziś mój termin porodu, ale nic nie czuję żebym miała lada chwila rodzic:no: A tak chciałam dziś urodzic i żeby to był piątek... Zobaczymy jaki będzie zapis na ktg, czy mnie zostawią już w szpitalu czy znów wyślą do domu. Już moja córcia nie może doczekac się brata, zresztą jak my wszyscy.
Miłego dnia mamuśkom życzę.. no i rodzimy dziewczyny bo znowu cisza tu nastała :-)

Kurcze dziewczyny Wy piszecie, że chcecie się rozpakować a ja bym chętnie brzuszek ponosiła - szczególnie w nocy :p bo czym, że było wstawanie na siku przy obecnym cycowaniu :p Co prawda na nocki nie mogę jakoś szczególnie marudzić ale wieczory to masakra jakaś. Małą tak męczy brzuszek, że szok. Pani dr poleciła nam esputicon ale szczerze to on g***o co daje ;/ muszę poszukać czegoś innego bo tak przecież być nie może.

Po za tym przechodzę jakiś kryzys, mój S od kiedy mała się urodziła jak na złość ma nawał roboty...i tak sobie siedzę sama z nią całe dnie, w nocy też wszystkie zmiany moje bo po pierwsze trzeba otworzyć kuchnię a po drugie nie mam serca S budzić jak pracuje od 8 do 22...do tego mam wyrzuty sumienia bo czasmi po prostu najchętniej bym ją komuś oddała...i poszła spać. Przez to wszystko moja dieta głownie opiero się na biszkoptach i kanapkach, więc też słabo...ohh ale sobie pomarudziłam.

I jeszcze pytanie do mam jak szczepicie maleństwa? Bo my się zdecydowaliśmy, że idzimy starym systemem. Czy dobrze nie wiem, ale mam jakieś wewnętrzne obawy przed nowymi szczepionkami, bo jakby nie było na starych wychowało się już tyle pokoleń a na nowych to dalej grupa testowa. Z drugiej storny jednak nowe są jakoś ulepszone a choroby też sie robią coraz bardziej cwane, więc czy stare szczepionki a nowymi chorobami sobie poradzą?

A Kara dobrze pamiętam, że to Ty jesteś wegetarianką? Jeżeli nie to przepraszam za dziury w pamięci ;P

Sonia no wlasnie tak jak felicity lisze moze to pierwszy skok rozwojowy i maly chce pobudzic zeby jeszcze wiecej lecialo... Moja nati tez tak miala pamietam ;)

Dorotka powodzenia na ktg moze akurat cos sie dzieje ;)

A mbie czysci znowu... Tylko pytanie czy to do porodu czy cos zjadlam poprostu...
I skurcze nadal sa.. Chyba musze zaczac na zegarek pattzec ;)

Animkaa mojej malej esputikon dzialal ale na chwile pamietam ze jeszcze espumisan i bobotik zesmy uzywali ;) a no i ten dicoflor ??? Dobrze nazwe pamietam ??? Tez byl dobry ;)

I jeszcze pytanie do mam jak szczepicie maleństwa? Bo my się zdecydowaliśmy, że idzimy starym systemem. Czy dobrze nie wiem, ale mam jakieś wewnętrzne obawy przed nowymi szczepionkami, bo jakby nie było na starych wychowało się już tyle pokoleń a na nowych to dalej grupa testowa. Z drugiej storny jednak nowe są jakoś ulepszone a choroby też sie robią coraz bardziej cwane, więc czy stare szczepionki a nowymi chorobami sobie poradzą?

Ja bede szczepic zintegrowanymi 6 w 1. Takimi szczepilam corke a bylo to 8 lat temu i bylo ok.
Ale to kwastia wyboru bo opinie sa rozne.
Na zadne pneumokoki, rotawirusy itp nie mam zamiaru szczepic.

My butlujemy wiec problemu wiszenia na cycu nie znam a tatus jeszcze na urlopie wiec sie w nocy wymieniamy.
Ale niedlugo nasze szkraby zaczna lepiej sypiac i dadza rodzicom pospac (mam nadzieje). Chwile cierpliwosci i bedzie lepiej.

Ania- oby lekarze wreszcie poradzili coś na dolegliwości Twojej córci

Pierogów jednak dziś nie zjadłam, za to mam przepiękne paznokcie i hennę na brwiach i rzęsach zrobioną przez moją koleżankę.

robicie sobie paznokietki? mi powiedziały położne i lekarz, że absolutnie płytka paznokcia ma być czysta, bez lakieru, bez niczego.

Sonia - tak jak dziewczyny piszą maluchy mają co jakiś czas skoki takie, że wiszą kilka dni na cycku i potem jak się więcej mleczka wyprodukuje to znów jest normalnie.

widzę, że limit wrześniówek rodzących przed terminem został wyczerpany i idziemy w druga stronę czyli te dwa tyg po terminie ...;///

co do szczepień 5 lat temu jak Maja się urodziła chciałam szczepić ją zwykłymi, przeżyłam po takich trzech wkłuciach horror bo dwa dni dziecko wyglądało jakby cofnęło się w rozwoju i bardzo źle zniosła szczepienie, lekarz podpowiedział żeby dwie kolejne dawki zrobić tymi już nowoczesnymi i tak też postąpiłam - bez efektów ubocznych.
teraz zamierzam dopłacić, ale od razu tymi zintegrowanymi.
Co do pneumokoków i rotawirusów nie wiem jeszcze, waham się. Maje na pneumokoki i tak musiałam zaszczepić jak już była starsza ze względu na problemy z infekcjami górnych dróg oddechowych. Także nie ominęło mnie to. proponowali tez na meningokoki, ale to już jest taki koszt, że dla mnie nie do przeskoczenia ;/
Już zapowiedziałam Wojtkowi, że becikowe w całości przeznaczamy na szczepienia i ewentualne leki dla Agatki.

Ostatnia edycja:
Ja doję a moi panowie cchrapią w swoich objęciach.. aniech mają..mężuś ma dzisiaj uridziny, to dam mu pospać. MY dzisiaj w szoku byliśmy bo Franko zjadł o 21.30 i potem dopiero o 3...chcę tak częściej!
U nas wieczór to też walka z maluchem ale i tak jest lepiej jak podajemy sab simplex.
Animka, ja szczepię 6w1, bo mam takie zalecenie poszpitalne i pneumokoki plus rotawirusy też, tyle dobrego, że pneumokoki bedą na NFZ a i tak muszę mieć jednorazowo 590 zł.....
Odpadna wizyty u gina a wpadają szczepionki... także bilans jest 0 a i nawet chyba minusowy...

Trzymam kciuki za te, co mają na dzis termin, żeby sie rozkręciło :-)

Mysmy mala szczepili normalnymi i malego tez bedziemy tak samo szczepic.. ;) i tez na rotawirusy i pneumokoki nie szczepimy ;)

Alicja za zauwazylam ze zalezy to od lekarza... I szpitala... Najwazniejsze zeby bylo widac plytke paznokcia czy nie sinieje ;) ja tam nie robie nic tylko bez barwnym walne i wsio ;) dzisiaj chyba ja sobie male spa zrobie ;)

reklama
joani a gdzie sab simplex kupiłaś, bo ja dla Majki kiedyś to musiałam wujka w Niemczech prosić żeby kupił i przywiózł. Idzie to teraz dostać normalnie?

Do góry