reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

shiran - kciukasy żeby się akcja rozkręciła :p
anusia - może Twój czop nie był podbarwiony krwią i wyglądał jak upławy czy coś, u mnie nie było czopa takiego galaretkowatego tylko śluz własnie
kusiak - ty z ato masz czopa podwójną porcję :pPP

reklama
Ide w sobote do internisty zeby wystawil mi zwolnienie, co powiedziec zeby mi wypisal l4, sciemnic ze mam tydzien do terminu i bola mnie plecy itp i ze nie moge pracowac, czy prawde?

no tak zbliża się wieczór i mnie znowu dopadają skurczybyki tak samo jak wczoraj :baffled:
joan zależy jakie masz układy z internistą, moja lekarka wypisałaby mi bez problemu bez względu na powód..... zresztą ginka też jest ok i nie robi z tego problemu bo uważa że macierzyński przysługuje dopiero po porodzie

Ania- oby lekarze wreszcie poradzili coś na dolegliwości Twojej córci

Anusia- super że u Ciebie widać, że coś się naprawdę dzieje. Pewnie lada dzień będziesz tuliła maleństwo.

Shiran- kciuki za rozwinięcie akcji także i u Ciebie

Felicyty- u Ciebie też już na pewno niedługo jakaś akcja wystąpi :-) zresztą u każdej z nas już bliżej niż dalej :-)

Ja byłam dziś na ktg, położna powiedziała mi, że widać, że brzuszek się opuścił :-) przynajmniej to cieszy. Ktg wyszło w porządku. Na wykresie widziałam takie skoki nawet do 60% ale jak się spytałam położnej czy jakieś skurcze pokazuje ktg to powiedziała że nie. Więc już nie wiem. Może te górki były podczas ruchów dziecka i one się nie liczą czy coś? No nie wiem ja się nie znam. Ważne, że z dzieckiem wszystko w porządku, a że ja się męczę z brzuchem to już trudno.

Pierogów jednak dziś nie zjadłam, za to mam przepiękne paznokcie i hennę na brwiach i rzęsach zrobioną przez moją koleżankę.

A teraz leżę sobie, oglądam serial i chyba mnie jakieś bóle łapią, takie miesiączkowe :-( już zapomniałam jakie to nieprzyjemne.. Do tego czuję parcie na miednicę :-(

Ostatnia edycja:
Ja to nie wiem jak na tym ktg wyglądają te skurcze, czy faktycznie były, ja zapomniałam się pielęgniarki spytać czy coś wylapuje. Na aparacie pokazywało tylko tętno małej i jakieś liczby nie wiem co to było, jak tętno spadało lub mała się przesunęła i nie wykrywalo tętna a musiałam jeden czujnik przytrzymywac to te liczby rosły nawet do 20paru. A na wykresie poprostu nic nie rysowalo. Tak tylko była zaznaczanq skala wykresu w jakiej biło.serduszko.

Edit: ale dupa ze mnie, na wykresie są skurcze pod tetnem dziecka, najwyższe były ok niecałych 50%.

Ostatnia edycja:
dziewczyny z tym czopem, to jakoś dziwnie. Z córcią pierwszą jak byłam w ciąży, to wyszedł mi po prostu (przepraszam,że tak obrazowo) - kawałek jakby żelki wielkości globulki. no nie dało się tego nie uchwycić :laugh2: Tym razem spodziewałam sie powtórki, ale jak widać każda ciąża inna- nawet u jednej kobiety.

Z tymi wykresami z ktg, to czytałąm kiedyś, że trzeba brać pod uwagę oba- ten górny i dolny. One razem dają odczyt, trochę to skomplikowane dla laika, ale pamiętam jak wziełam ten przykład z neta i porównałam swój, to nawet costam zrozumiałam.. ale krótkotrwała była to wiedza, bo nie potrafię sobie konkretów przypomnieć. może odnajdę tamten opis, to Wam wrzucę.

rajo faktycznie nieprzyjemne te bóle na @ ... niestety już niedługo powróci normalność i znów co miesiąc będziemy sobie przypominać jak to jest...

Hej laski ;* sorki ze cały dzien milczalam, ale najpierw ta kosmetyczka była .. Guzdrala sie troszkę ...No i nie jestem w pełni zadowolona ale lepsze to niz nic ;p A potem od razu do fryzjera, po fryzjerze rodzice zabrali mnie do siebie tam czekałam na męża az wróci z pracy , a ze kazalam mu zostawać dłużej jak musi bo nie wiadomo czy next day sie zgłosi do pracy to po tym spotkaniu z klientem musiał zostać dłużej , potem przywiózł mnie do domu i sam wrócił do teściów na mecz a ja sobie puscilam film i zasnelam teraz sie obudziłam wiec nadrabiam ;)

Ania kochana ja dopiero 25 mam sie zglosic do szpitala , ale juz zapowiedziałam mężowi ze jakbym nie urodziła przez weekend to w pn ma mnie zawieź żebym nie musiała potem w Lublińcu lądować ;P (dla nietutejszych w psychiatryku) bo mam dość juz serdecznie.
O! Ania ALe mi zrobilas smaka na chamskiego hamburgera ;) jutro zjem ;))))

Ritta, Sonia piszcie po prostu co u Was jak maluszki jak Wy sobie radzicie my sfrustrowane brzuszki chętnie poczytamy to nas moze uspokoi że my juz niedługo ;)))

Bubles jak po wizycie? Ok przeczytałam ze pozamykane, moze sie to zmienic w każdej chwili pamiętaj ;)
Z tym wypieknieniem jak pisałam nie wyszło jak chciałam ale tak to jest jak nie u sprawdzonego kogoś ;) brałam to ryzyko w opcji;)

Joan Joan przykro mi ze sie nie rozwinęło ... A bole krzyzowe masakra wiem bo wczoraj z drugiej strony mnie męczyły dzis trochę znow z prawej ehh a tylko wyczekuje tego czopa a tam nic ;(

Alicja jak ktg? I co z tym goleniem? ;)
O niezły sposob z tym korzeniem pietruszki ... Moze sprawdze jutro jak nie zapomnę bo tez juz mam wszystko napuchnięte na maksa a paluchy bola nawet w ciagu dnia!

Shiran i co tam ?? O super czop sie pojawił ;)

Rajo a jak u Ciebie? ;) to wlasnie objawy porodowe ol yea ;)

Maltanka ann no jak pisałam szału nie ma, zrobiła mi rzesy ale nie jestem zadowolona , moja kosmetyczka robi idealnie a tu mam ej poszarpane każdy w inna stronę, henna tak se, i zamiast pomalować zdarzyła mi tylko wypilowac paznokcie... I to trwało od 9 do 13... U mojej w tym czasie mam zrobione rzesy hybrydę rak i nóg ... No ale;) a u fryzjera trochę rudy odcień brązu mnie złapał ale moze to przez hormony ? Nie ma tragedii bo i tak przechodzą w jasne a po porodzie i tak mam plan chwile pozniej rozjaśnic sobie włoski ;) ale gotowa na porodówke jestem bo przemalowalam bezbarwnym paznokcie u mamy ;) a na stopach trzyma sie ładnie hybryda od slubu wiec git ;)

Maltanka nie odespalam przed , ale wieczorkiem trochę ;) a jak Twoje tulipany udało sie?;)

Joani tak juz chce jak Ty oj!!! ;)

Kusiak a o której teściowka jutro bedzie ?;)

Anusia super ze czopa juz brak i jest rozwarcie ;) mnie martwi ze mój jie każe mi często przychodzić ...

Kochane lecę znow cos zjeść ;*

Tak sie chciałam wyspać ... 1 h a ja nie śpię , tyle co przysnelam to siku i znow rozbudzona ah;)

Btw macie jakieś godne źrodła odnosnie wprowadzania dziecka do domu gdzie jest piesek ?

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny.
Witam sie nocnie z Alexandrem wiszacym u cyca ;) Wczorajszy dzien znow byl niestety nie najlepszy. Moj maluch nie wiedziec czemu byl tak glodny ze doslownie caly czas żądał cycowania. Wieczorem sie juz poddalam i pierwszy raz dalam mu butelke bo naprawde czulam ze juz nie wyrabiam. Wykorzystała m co prawda moje odciagniete mleko z pierwszych dni nawalu ale i tak bylam w szoku jak swietnie poradzil sobie z ciągnięcie m butelki. ;)
Tak czy inaczej podlamalam się troche bo wyglada na to ze bede musiała go chyba dokarmiać MM. Nie to zebym uważała to za jakąś tragedie ale czuje sie nieco zawiedziona i jednoczesnie mega zaskoczona jakich ilości pokarmu potrzebuje ten moj maly czlowieczek. :)
Mam tez ogolnie lekkiego nerwa na mojego K. Bo odkąd przyjechała moja mama z babcia on wydaje sie praktycznie w ogole nie interesowac Malym. Doslownie wciskam mu Alexa do przewiniecia albo odbicia na siłę żeby przypadkiem nie zapomniał jak wygląda opieka nad naszym dzieciakiem. :/

Skończyliśmy cycowanie, Alex juz w lozeczku więc i ja sie kładę. Buziaki kochane i miłego piateczku wam życzę :*

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kochane :*

Dzis nasz termin ;D

Mnie od 4-5 bole znowu mecza... Ale nie regularne...
M pojechal do pracy troche przerazony w szczegulnosci jak widzial co ze mna skurcz robi... ciagle powtarzal "jak cos to dzwon ja zaraz bede " hehe cos czuje ze dzis telefon bedzie dzialal durs ;)

Jak cos popoludniu jEdziemy na ktg wiec zobaczymy czy cos sie podzieje..
Daj boze zeby synus juz mogL byc z nami ;*

Anusia super ze juz jestes gotowa praktycznie do porodu;) teraz tylko czekac ;)

Emkaa szkoda ze kosmetyczkka nie popisala sie.. Ale chociaz troszke przyjemnosci bylo ;)
Z tymi bolami jak cos to sprawdzic jak sie nasila nie zaszkodzi ;)
Wczoraj padlo na pizze.. Ale to noe bylo to hamburger chyba wygrywa moze dzisiaj hmm ???

Shiran super ze czopa juz niie ma ;) tez masz na dzis termin to moze cos z tego bedzie ;) &&&

Wg dzisiaj jest nas pare na rodzenie w terminie wiec moze bedzie ciekawie ??? ;D

Mamusie zmeczone jestescie przez maluszki chyba troszke co ???
Bedzie dobrze powoli do przodu ;) piszcie ogolnoe co u was ;)

Sonia a moze M czuuje sie nie potrzebny jak praktycznie babxie wsszystko przy malym robia ???
Co do dokarmianaia spokojnie to nie twoja wina ze macie glodomorka w domu ;) a rezygnowac ze swojego mleka nie musisz przeciez ;)

Nie pamietam co jeszcze chcialam...
Wypilam kawe zjadlam krome i ide sie polozyc jesscze ;)

Buzka

Do góry