reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Alicja zapiekanka za mną od wczoraj chodzi, tylko, że ja mam chęć na taką z ziemniaków, cebuli i kiełbachy zapiekaną nad ogniskiem :-D pomarzyć można, a ta dzisiejsza będzie inna, bo do sklepu mi się po kiełbę nie chce iść, więc będzie z mięsem mielonym, fasolką i papryką (następna co się nawinie ;-)).

Btw dzieciaki są niemożliwe ;) heheh

Nie ma co, idę ogarnąć podłogi, jeszcze M mi przywiózł śliwki więc dżemik z nich potem zrobię :)

reklama
Smoky &&&& a mi sie wycisza jak chodze a nasila jak sie klade :)
Justi ja bym zbadala, dla wlasnego spokoju :)

Mam wrazenie ze jedni lekarze zlecaja wszystko na wyrost a inni jakos tak olewaja nasze objawy rozne...

Mam teraz przypadek wsrod znajonych nie nt ciazy ale wybitna studentka, stypendium, dwa kierunki na 5 i poszla przebadac guzki na tarczycy i okazalo sie po badaniach ze ma guza w mogzu a na tarczycy to juz przezuty:(

Ale u mnie do akcji chyba daleko bo jakichkolwiek skurczybykow brak tylko bol na @ i ten sluuuuuuuuz, no nic posprzatalam juz cale mieszkanie i biore sie za obiad :)

Hej, do terminu porodu zostalo 6 dni niestety zadnych objawów:(
Mialam usg na ktorym dowiedziałam sie że łożysko stare, brzydkie 3 stopnia, ale jeszcze wydolne, dziecie wazy 3000g i jest mega długie jak na ta mase bo ma cos kolo 56cm, jak zwykle maly brzuszek, dziewczyana drobna.Szyjka 1 cm zamknieta, zadnych skurczy tylko dosc bolesne spinanie brzucha.
Ehh dzisiaj uskutecznie dlugi spacer i mycie podlogi na kolanach ehehhe
A jak tam u was dziewczyny weekend tez pod znakiem wywolywania? Hehe

Ostatnia edycja:
Hej:)

Mąż dzisiaj w pracy do 18 a ja się obijam:-p Chciałam się zabrać za okna, może to by ruszyło u mnie jakąś akcję, ale pogoda taka brzydka, więc nie wiem czy jest sens:confused: Wczoraj mi spuchły stopy, że do dziś wyglądają jak baleroniki, wcześniej nie miałam takich problemów, może to też jakiś zwiastun, tak się łudzę:p

Jak tam dziewczyny u których się coś zaczynało dziać?:)

Czesc Brzuszki i Mamuśki :) zaczynam nadrabiac i nie wiem kiedy skończę bo prawie 200 postów wiec po kolei ..No nie nie nie dam rafy nadrobić wszystkiego ;(

News z ostatniej chwili od Smokyeyes ;)))
"Niedawno przyszla na swiat nasza coreczka Laura :-) obie czujemy sie dobrze pozdrawiamy"
Także witamy na świecie Laure ;*** mamusi życzymy zdrowka !

Madlenka i jak Franek znosi podróż do przedszkola z Antkiem? ;)
Dokarmiasz mm?

Ania oj mam humorki mam przez te bole jak nie palce to krzyże i tak ba zmianę , w czw postanowiłam juz sobie ulżyć i zaryzykowałam podróż do Katowic na masaz stop i dłoni azjatycki bardzo pomógł mi miesiąc temu a i teraz, przynajmniej w nocy nie obudziłam sie z bólem dłoni ;)
Mam nadzieje ze z mezem ok!
A i ze Nadusia sie jie rozłożyła i choróbsko nie zawitało u Was!

Sonia super ze czytasz chociaż;*

Maltanka haha nie dziwie sie kochana ani troszkę ! Bo ja przy zwykłym mówieniu mam taka zadyszke ze hej ...

Kara jak tam?

Ann kochana zazdroszczę tego pozytywnego nastawienia ;* ;) dzięki za chęci przekazania mi pozytywnych fluidow;) btw podlog nr mykam codziennie nawet jak byłam w pełni sił

Alicja No mam nadzieje ze miesiąc w ciazy juz nie bede chodzić ;) zreszta lekarz by mi nie pozwolił jak cos to 25 mam byc w szpitalu wiec moze dopiero po porodzie poczuje sie super;!
Z ta cholestaza nie na żartów , sprawdź to swędzenie . Co do auta jak nie muszę to juz staram sie byc wozona, choć w ogóle jeździć jak najmniej .

Wesolutka super gratulacje serdeczne Małej Gwiazdeczki ;*

Koko super xs wpadłas choć na chwile ;)

Rajo mnie jest z tym strasznie złe bo ja wrodzone ADHD a tu takie ograniczenia ...;/

Dzis Np psiak narobił mi dodatkowej pracy mimo iż sporo tego było bo bidulka jak sie okazało 3 dzien z rzędu wymiotuje, przedwczoraj muslalam ze mi sie zsiurala na tarasie czego nie robi normalnie tez, s dzis biedna zwymiotowala mi w lozku i wszystko musiałam Prac Przebierać prasować , a i z nią do wet jechac, wcześniej posprzątać po skręceniu mebelkow dla małego bo wvzoraj jak ja sie msdowalsm to Maz i tata skręcali szafę regał i pudło ;) wiec mam wszystko ;)

Joani wcale sie nie dziwie każdy by sie cieszył synem i mezem ;) i oczywiście aby każda kolejna rocznica była tak pełna miłości ;*

Catedra i Tobie serdecznie gratuluje Maluszka Po drugiej stronie ;)

Doda swietnie ze juz w domu , przykro mi ze z takimi prZygodami ;(

Ritta extra ze zaraz po praktycznie byłaś w stanie wejść do auta i prowadzić je!

No a zaraz nadrobie chociaż ostatnie dwie strony ;)

jak mnie wpienia ta rozwijająca się reklama :wściekła/y: masakra wrrr
no Sawi i Smokyeyes już rozpakowane, która następna ;-) ?

mi odbiło i chce jechać na grzyby... do Zielonej Góry, chyba mnie popieprzyło, ale jak w miarę dobrze się będę czuła to jutro rano pojedziemy ( 1,5 h w jedna str) i wieczorem wrócimy.
Mam już takiego doła, nic nie zapowiada porodu, dosłownie nic, a ja umieram z tęsknoty za domem i z nudów...

Emka dobre że jesteś bo już się martwiłyśmy, wczoraj cisza, dziś też, no to czekamy nadal razem ;)

Alicja na te grzyby to zabierz pomocników i tylko im wskazuj miejsca znalezionych grzybów, bo jak się tak naschylasz to faktycznie możesz zacząć w tym lesie ;-)
Reklama irytuje, fakt..
Ja uwielbiam przeróżne zapiekanki i najbardziej te makaronowe, często eksperymentuje. Ostatnio robiłam pyszna wyszła z wędzonym kurczakiem w takim sosie pomidorowym z warzywami. Tylko nie pamiętam skąd przepis miałam, chyba z internetu, jednak trochę modyfikowałam. Jak znajdę jakiś ciekawy to ci prześlę, może ci posmakuje ;)

Smoky ale super wiadomość, szybko się uwinęłaś od wczoraj hihi witamy Laure :*

justi no ja się tak do krwi nie drapię, ale czytałam że to głównie w nocy najintensywniej swędzi, a nie powiem że dziś długo nie mogłam przez to zasnąć. Jednak czytałam że na wynik czeka się 7 dni roboczych u mnie to do tego czasu będzie mój termin porodu więc chyba sobie odpuszczę puki sytuacja nie wygląda to tak strasznie.

Kusiak a u Ciebie żadnej akcji? Pewnie nie masz czasu na BB przy rodzince, ale jak urodzisz dasz znać ;)

Ja zrobiłam zakupy, stanik do karmienia zakupiłam i kilka zabawek bo mój syn nie miał ni grzechotki :)
Jednak czuję się nie lepiej niż rano, nie mam na nic siły i ochoty dziś. Nawet na spacer choć słońce ładnie świeci. Może pod wieczór się przejdę.

reklama
Alicja szalona jesteś:D ale na grzyby to bym pojechała oj taaaaaak:-) a nawet jak cos sie zacznie w lesie to i tak to potrwa przeciez, nawet jesli bedzie ekspres :)

Ja dalej taka okresowa jestem i sluz podbarwiony ale wodnisty, poskacze sobie na piłce to moze chociaz jakis skurcz do mnie zawita:-D

Do góry