reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

maddlenka, dokladnie hihih teraz kto sie nie zamelduje, to bedzie podejrzany o porod :D:D

Ola, super ze sie wyjasnilo - to dzis w nocy widzimy sie na porodowce?:D
do mnie dzownila przed chwila szwagierka i ma przeczucie ze dzis sie zacznie, a to taka rodzinna czarownica, ze jak cos powie to sie sprawdza, wiec faktycznie sie szykuje :D:D

Ala, jak masz numery rejestracyjne i dane swiadka to mozna smialo na policji to zglosic!

animka, jak 3 kartki to na jednej lekarza, na drugiej polozna a na trzeciej pielegniarke :p
chociaz moze byc tez tak ze dala wam 3 bo was jest troje :) i zeby kazdy wypelnil od nowa :p

edit: tutaj masz wszystko Nowe wzory deklaracji wyboru świadczeniodawcy, lekarza, pielęgniarki i położnej podstawowej opieki zdrowotnej | Ministerstwo Zdrowia

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Wesolutka no to trzymam kciuki, żeby szwagierka miała rację:-D

Alicjaa no bezczelny, jak już zarysował to wypadałoby zostać i chociaż przeprosić, a nie zwiać:dry: Tym bardziej, że było to na terenie zamkniętym i nie trudno dojść kto to zrobił..

Hej dziewczyny ;)
Dziś dalej chmurki za oknem, ale nie pada deszcz. Jednak podobno w week już ma być bardziej jesiennie podobno.
Ja już po śniadanku, książkę raniutko dokończyłam. Dziś wizyta u gina.. uf, nareszcie już mi się strasznie dłużyły te trzy tygodnie. Jeszcze trzy :)
sawi ładnie wszystko wygląda.
animka a dlaczego mieliście celibat 9 miesięcy:szok:
maddlena to fakt co do tych powitań bo w sumie teraz to najważniejsza informacja dla wszystkich :-)
Katka musisz im jasno i dobitnie powiedzieć, że potrzebujesz teraz spokoju a wrzeszczący faceci przed tv to zdecydowanie jest tego przeciwieństwem. Mąż to powinien cię odciążyć i pomóc.
Olinka super że się wyjaśniło i teraz spokojnie będziesz sobie czekała ;-)

Hej :)
Ja tez nadal w dwupaku i nic sie nie dzieje. Wczoraj mialam wizyte u poloznej no ale one nie badaja ginekologicznie wiec nie wiem co i jak. Wiem tylko ze Hania zeszla troszke nizej do kanalu rodnego ale nie za nisko. No i z wymiarow tez wynika ze mam brzuch juz na 40 tydz a jestem w 38 wiec masakra... Powiedziala ze albo duze dziecko albo duzo wod. Wiec teraz tez sie martwie jak ja duze dziecko urodze!! Za dwa tygodnie nastepna wizyta i wtedy mi zrobi masaz szyjki, moze cos to da...

Bubbles na pilce to poprostu sobie siedzisz i podskakujesz i mozesz robic ruchy miednica takie jak osemka albo kolka to wtedy pomaga w otworzeniu bardziej miednicy i dzidziusiowi pomaga zejsc nizej do kanalu.

Sawi bardzo ladne duze mieszkanie :)

Hej dziewczyny u mnie piękne słońce i 19 stopni;]
Dzisiejszą noc zaliczam do nieprzespanych jakoś mnie ćmił ból na dol brzucha, twardniał i z rana już 3 dzień mnie trochę popędziło do toalety... może to lada dzień co?;];]

Plamienie ustało, mam lekkie skurcze co jakiś czas. ale dzisiaj stres bo mały w nocy mało sie ruszał rano po śniadaniu w ogóle i pojechałam na ktg na szczęście wszystko ok, koleżanki każą już mi jechać do szpitala pow ze mam plamienie i mi wywołaja ale ja wątpię zeby tak bez czynności porodowej przyjmowali. Czekam do jutra i najwyżej jutro wypije ta rycyne już zakupilam. I tu nie chodzi o to ze jestem niecierpliwa ja po prostu martwię sie o dotlenienie dziecka.

Wesolutka, no oby szwagierka dobrze Ci prorokowała :) Ja już też spokojna, więc możemy się umawiać tej nocy na porodówce :D

Alicjaaa dobrze, że ktoś zauważył całą sytuację i że nietrudno będzie namierzyć gościa. Ale faktycznie stresu teraz Ci nie trzeba, więc oby wszystko łagodnie się wyjaśniło :)

Kama z tego co pamiętam to termin z OM masz na jutro, tak? Więc spokojnie :) Rozumiem, że się martwisz, ale przecież nie każda z nas musi przed terminem urodzić.

hej :-)

Od rana próbowałam 3 razy napisać do Was z tel, ale za każdym razem mnie wywalało :-/ Teraz lala śpi, więc mogę spokojnie przed komputerkiem zasiąść.
Nocka bez zmian, pobudki co chwila, ech nie łatwa ta końcówka, ale cóż zrobić, trzeba przeczekać- jedno jest pewne już bliżej niż dalej :-D
Na piątek mam w końcu wizytę u fizjoterapeuty, wiec może choć coś poradzą na te moje nieszczęsne biodra.

wesolutka to trzymam kciuki,żeby szwagierka czarownica miała rację :-)
a za największe dziecko jakaś nagroda będzie? bo ja myślę, mogę śmiało startować w takim konkursie- choć raz miałabym szanse na wygraną :-D

sawi cudne mieszkanko, a łóżeczko ze zjeżdżalnią bomba!!!

felicity mó mąż też niestety zaprogramowany na wykonywanie jednej czynności w jednym czasie- choć mi się wydaje ,że wszyscy faceci tak mają... tylko my takie wielofunkcyjne jesteśmy- obiad, sprzątanie, dzieci i jeszcze załatwienie jakiejś telefonicznej sprawy bez problemu naraz.

olinka bardzo się cieszę,że sytuacja z pracą sie wyjaśniła. To teraz już na spokojnie możesz jechać na porodówkę.

kama spokojnie, wiem,że łatwo się mówi, ale panika nie wskazana, ani Tobie, ani maleństwu. ktg w porządku, a maluszek może ciszę przed burzą Ci funduje :-) Koleżanki chyba niepotrzebnie Cię nakręcają.

Więcej nie pamiętam... miłego i do pozniej!

reklama
Kama moze zanim wypijesz ten olejek to poczytaj w necie opinie na ten temat. On moze byc niebezpieczny dla dzidziusia... Bo jezeli maluch nie jest gotowy na przyjscie to nawet po olejku nie przyjdzie a moze sie to tylko skonczyc Twoim zlym samopoczuciem i malucha stresem. Stres dziecka moze doprowadzic do tego ze robi kupe jeszcze w wodach plodowych a potem to wdycha...

Do góry