reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
dzięki dziewczyny, wersal to nie jest, ale starałam się jak mogłam, bo było serio okropnie ;/

a w naszej sypialni był składzik ziemniaków, w łazience - trzymano węgiel :p, no ale trzeba lubić co się ma:)

Alicja znalazłam zdjęcia, wygląda bardzo ładnie, podoba mi się że jest w jednym stylu wszystko, kolory ścian i te elementy na ścianach w sypialni i u Mai. Ogólnie spisałaś się ;)

Alicja śliczne mieszkanko.

Animka no trzeba było pisać, chętnie bym przekazała info.Żaden problem
.
Aniaam tak czułam,. że wczoraj miałaś cc. Gratulacje.

Ja po wizycie. Sytuacja się nie zmieniła przez te dwa tyg. Rozwarcie nadal 1 cm, szyjka też jeszcze nie do końca skrócona. Nic, tylko czekać. Jeśli nie urodzę, w poniedziałek kolejna wizyta.

Nie uwierzycie! Jakieś fatum zawodowe nade mną wisi.
Pisałam Wam kiedyś, że mój pracodawca nie przedłużył mi umowy jak dowiedzieł się, że dzidziusia się spodziewam. Ale wg kodeksu pracy musiał mi przedłużyć do dnia porodu i tak też powiedziała mi kadrowa nasza, która się tym zajmuje. A dzisiaj dowiedziałam się w zusie, że zostałam wyrejestrowana, bo nie zgłosili tego przedłużenia do zusu!
Dzwoniłam do kadrowej, ona niezorientowana oczywiście, a jak tego nie załatwi to mi macierzyński nie będzie się należał i wtedy będę musiała tego przed sądem dowodzić. Nosz kurde! Nie może być choć chwilę spokojnie! :-(

Olinka szkoda że dowiedziałaś się o tym tak późno bo teraz to pewnie lada chwila urodzisz i raz że będzie ci urlop potrzebny, dwa że będziesz się zajmowała dzieckiem i sobą, a nie latała po sądach. Jak pech to pech, spróbuj może zasięgnąć porady u jakiegoś prawnika albo radcy prawnego, albo zaufanej księgowej co masz zrobić aby jak najszybciej to wyprostowali. Trzymam kciuki aby dobrze się skończyło. Nie zamartwiaj się bo stresujesz też maluszka.

Olinka - może spróbuj się skontaktować z ZUSem z wydziałem ubezpieczeń i składek, masz papiery na to, że byłaś tam zatrudniona, złóż reklamację, Twój pracodawca ma bałagan w dokumentach zgłoszeniowych, ZUS powinien go wezwać o te zgłoszeniówki a jak nie będzie chciał składać papierów to z urzędu powinny zostać sporządzone. Nie zostawiaj tego tak.

reklama
Olinka - przede wszystkim jak masz umowę o pracę to pracodawca musiał Cię sam wyrejestrować (do 7 dni od tego jak CI umowa wygasłą) ZUS sam z siebie tego nie zrobił...
Pierwsze bym uderzała do pracodawcy ze ma odkręcać (do kiedy miałaś umowę - tą nie ciążowa?)
Jesteś pewnie teraz na L4, długo?, dostarczałaś do firmy zaświadczenie o ciąży?

..no i pytanie jeszcze w którym skończonym tygodniu ciąży byłaś jak umowa wygasła, jaki to był typ umowy (próbna, określona, na zastępstwo?)

Ostatnia edycja:
Do góry