reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

no ladnie juz o porodach sie wszystkiego dowiem :D

Dziewczynki w piątek mialam bhcg 10 400, dzisiaj ok 22 800, czy to dobry przyrost jak na 6t i 3 d??
Pytam bo to ja Wam wczesniej pislam ze lekarz chcial mnie skierowac w zeszlym tygodniu na zabieg pod pretekstem ze ciaza sie nie rozwija, ale sie nie zgodzilam.

Tak po prostu? :szok: Ja sie nie znam na tych betach, bo u nas tego nie robia w ogole. Ale dobrze ze sie nie dalas, idz na nastepne usg :)

Ania eh... tez bym chciala tak z zaskoczenia i sama z siebie a nie przez leki, no coz mowi sie do trzech razy sztuka ;) kto wie moze nam sie uda :D

Ritta jesli chodzi o opieke tutaj to jest naprawde super. Bardzo mi sie to podobalo :) bardzo o mnie dbali, zadnego olewactwa, niesamowicie mile polozne moje porody odbieraly. Mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie. Tylko pozniej po pierwszym porodzie mam zle wspomnienia. Lezalam tam az trzy dni bo moj maly nie chcial jesc a tu nikogo nie wypuszcza do domu dopoki nie wiedza ze radzisz sobie z karmieniem. On nie mogl bo mial za krotkie wiazadelko i nie potrafil ssac a polozne kazaly mi go piersia karmic bo przeciez to jest najlepsze! I sie tak meczylam i ja i on az poprosilam o butelke. Nawet uslyszalam od jednej ze to nie z dzieckiem problem tylko ja sobie nie radze. Ile sie wtedy naplakalam... No ale na taka babke poprostu trafilam :/

A ty skad Kusiaku? U nas nie ma lezenia dlugo, ja zostalam w szpitalu az 1,5 doby , na obserwacji, kiedy wszystko jest ok to wypuszczaja tego samego dnia po porodzie, wypad ! Haha. Ale tu maja taki system opiekunek poporodowych, zaraz po przyjezdzie do domu czekala na mnie moja "pani" , ktora sie nami zajmowala przez tydzien, codziennie przychodzila na kilka godzin, sprzatala, gotowala, opiekowala sie dzieckiem, doradzala w sprawach laktacji , taka pielegniarka jakby , ale od wszystkiego w sumie. W sumie uwazam, ze to dobrze, bo w szpitalu okropne jedzenie i jeszcze obok mnie lezala baba , ktora strasznie chrapala i swojego dziecka nawet nie slyszala, taki niedzwiedz :szok::-D

Kurcze co tu robic, porodowke juz skonczylam, wszystkie odcinki, moze cos polecicie ?

reklama
kusiak właśnie tego nie umiem zrozumieć czemu tak naciskają na te karmienie piersią jak dziecko ssać nie potrafi że tak męczą matki.. znam to tylko z widzenia bo pare koleżanek tak miało i bardzo mi sie nie podobalo to.. naszczęście nati to jal się zaraz po wyciągnięciu zabrała do cyca to aż były w szoku położne :) i tak karmiłam 6,5 miesiąca a póżniej moje dziecko już gardziło cycusiem :)

candy ja dostałam dwa razy o 17 słabszą dawkę a o 20 podwojną dawkę a o 23 było po wszystkim i podobało mi się to że tego pilnowali :) a co do do nacinania to mnie nie musieli ani nie popękałam i to jest super sprawa :) 1 szewka mi dali na wszelki wypadek bo jakieś "zarysowanie było" :)

EM ka ci lekarze to już mnie biorą.. myśle żę przyrost dobry :) ale tutaj są fanki bety więc powiedzą dobrze na 100 % :)

Ayni z niedzwiedzia się usmiałam :D fajną opiekę macie tak przez tydzien na kilka godzin u nas przychodzi położna ale na góra godzinę sprawdzi czy wszystko ok z dzieciątkiem i mamuśka i wsio :) ( w sumie to nie wiem czy bym chciała żeby obca baba panoszyła mi się po mieszkaniu ) nie denerwowało Cię to?? :p hehe

zmykam spać M skończył oglądać film a ja to już ledwo widzę na oczy :) dobranoc

Ostatnia edycja:
Candy jakas inna polozna jeszcze w szpitalu stwiedzila ze to moze byc to wiec jak wrocilam do domu to powiedzialam o tym innej poloznej (bo tu przychodza do ciebie do domu przez pierwszy tydzien po porodzie) ona spojrzala i wyslala papiery do szpitala dla dzieci zeby go sprawdzili i mial tam podcinane ale na piers juz nie wrocil bo to wszystko zajelo caly miesiac.

Ayni mieszkam w UK :) tu tez szybko wypuszczaja ale nie przy pierwszym dziecku. Dopoki nie zobacza ze potrafisz nakarmic to nie puszcza. Z drugim wypuscili mnie jeszcze tego samego dnia :)

Ania no wlasnie, wkurzajace to jest. Moj byl na butelce i zdrowy, fajny chlopak. Ja wiem ze to nie to samo ale to jest 21 wiek te mleka w proszku sa naprawde super i bardzo juz przypominaja mleko matki (chociaz na pewno nie we wszystkim). A tak naciskaja i naciskaja i tylko doluja jak nie mozesz. Moj drugi syn tez byl na butelce. Karmilam go przez jakis pierwszy tydz ale mialam bardzo malo mleka. On siedzial mi na cycu przez godzine a po 20 minutach znowu chcial jesc. Moja mama np w ogole nie miala pokarmu.

Ostatnia edycja:
Aniu, kiedy bylam w ciazy z A , w ogole nie potrafilam sobie wyobrazic, ze bedzie mi jakas baba przychodzic i szklanki myc, dawac zlote rady, pranie robic itd Wyobrazalam sobie, ze to taka stara Pani Gertuda, co o dzieciach wszystko wie i mi bedzie drygowac czy moge smoczka dac czy nie :-D Ale im blizej do porodu, im wiecej rozmawialam z kolezankami i poloznymi w koncu doszlo do mnie, ze to ja bede ta PANI, a ona bedzie tam po to zeby mi ulzyc. Oboje z moim M jestesmy na wygnaniu bez rodziny, zero praktyki z noworodkiem, zieloni kompletnie, wiec im ciezej mi bylo tym dluzej sie nie zastanawialam, przyjechala pani na rozmowe do nas do domu, pytala czego sobie zyczymy, czego nie, co opiekunce bedzie mozna wolno, a czego nie i koniec koncow dostalam mloda dziewczyne, rok starsza ode mnie z 10 letnim doswiadczeniem, tak sie zzylysmy, az plakalam kiedy konczyly jej sie u nas dni. Przy tym dzidziusiu chce skorzystac z tej samej firmy i tej samej opiekunki. Bo na pomoc tesciowej ani mamy niestety nie moge liczyc. Fajnie bylo, troche sie czulam jakbym miala sluzaca w domu. :-)

no dziewczyny z wizytą na 31 , mamy coraz bliżej , ja juz licze dni tak strasznie nie mogę się doczekać , oby do pt szybko nam zleciało :tak:

no ladnie juz o porodach sie wszystkiego dowiem :D

Dziewczynki w piątek mialam bhcg 10 400, dzisiaj ok 22 800, czy to dobry przyrost jak na 6t i 3 d??
Pytam bo to ja Wam wczesniej pislam ze lekarz chcial mnie skierowac w zeszlym tygodniu na zabieg pod pretekstem ze ciaza sie nie rozwija, ale sie nie zgodzilam.

No i jak tu sie nie denerwowac na nasza sluzbe zdrowia i lekarzy. Dobrze, ze sie nie zgodzilas. Wydaje mi sie, ze piekny przyrost.
Kurcze tak mnie ciagnelo do jablek, specjalnie pojechalam do sklepu, bo wszystkie zjadlam, no i zjadlam, te swiezo kupione... i mam straszna zgage.... RENNIE nie poomoglo, sprubuje mleko.... Umre chyba......

Do mnie jak przychodzila polozna, to po kilku dniach zaczela dzialac mi na nerwy...To czekanie, o ktorej w koncu przyjdzie... A pogoda wtedy byla piekna, ja chcialam z Antosiem jaknajszybciej na spacer... A tu czekanie... Zadowolona bylam jak porzestala przychodzic...

Ostatnia edycja:
Ja i moje mdłości idziemy sobie spać. A (.) (.) Mnie tak bola koszmarnie... aaaa ratunku. I znów sie zaczęło ...

Dobrej nocy

Candy ja tez sie juz nie moge doczekac wizyty, w piatek to chyba jajko zniose tak sie bede niecierpliwic, bo wizyta dopiero o 17:10 :)

Dzien Dobry Mamusie:)):

reklama
Do góry