no ladnie juz o porodach sie wszystkiego dowiem
Dziewczynki w piątek mialam bhcg 10 400, dzisiaj ok 22 800, czy to dobry przyrost jak na 6t i 3 d??
Pytam bo to ja Wam wczesniej pislam ze lekarz chcial mnie skierowac w zeszlym tygodniu na zabieg pod pretekstem ze ciaza sie nie rozwija, ale sie nie zgodzilam.
Tak po prostu? Ja sie nie znam na tych betach, bo u nas tego nie robia w ogole. Ale dobrze ze sie nie dalas, idz na nastepne usg
Ania eh... tez bym chciala tak z zaskoczenia i sama z siebie a nie przez leki, no coz mowi sie do trzech razy sztuka kto wie moze nam sie uda
Ritta jesli chodzi o opieke tutaj to jest naprawde super. Bardzo mi sie to podobalo bardzo o mnie dbali, zadnego olewactwa, niesamowicie mile polozne moje porody odbieraly. Mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie. Tylko pozniej po pierwszym porodzie mam zle wspomnienia. Lezalam tam az trzy dni bo moj maly nie chcial jesc a tu nikogo nie wypuszcza do domu dopoki nie wiedza ze radzisz sobie z karmieniem. On nie mogl bo mial za krotkie wiazadelko i nie potrafil ssac a polozne kazaly mi go piersia karmic bo przeciez to jest najlepsze! I sie tak meczylam i ja i on az poprosilam o butelke. Nawet uslyszalam od jednej ze to nie z dzieckiem problem tylko ja sobie nie radze. Ile sie wtedy naplakalam... No ale na taka babke poprostu trafilam :/
A ty skad Kusiaku? U nas nie ma lezenia dlugo, ja zostalam w szpitalu az 1,5 doby , na obserwacji, kiedy wszystko jest ok to wypuszczaja tego samego dnia po porodzie, wypad ! Haha. Ale tu maja taki system opiekunek poporodowych, zaraz po przyjezdzie do domu czekala na mnie moja "pani" , ktora sie nami zajmowala przez tydzien, codziennie przychodzila na kilka godzin, sprzatala, gotowala, opiekowala sie dzieckiem, doradzala w sprawach laktacji , taka pielegniarka jakby , ale od wszystkiego w sumie. W sumie uwazam, ze to dobrze, bo w szpitalu okropne jedzenie i jeszcze obok mnie lezala baba , ktora strasznie chrapala i swojego dziecka nawet nie slyszala, taki niedzwiedz
Kurcze co tu robic, porodowke juz skonczylam, wszystkie odcinki, moze cos polecicie ?