reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Maddlena to ja mogę tak rodzić jak Ty :p

Mam nadzieje, że się coś ruszy :p brzuch boli okropnie ale tylko i wyłącznie jak na @, skurczy coś nie widać...lub ja nie jestem w stanie ich nazwać, bo może być i tak ;P
Życzę sobie i każdej z was podobnego porodu, bo takie fest bóle to miałam ok 2,5 godziny.I u mnie właśnie tak było, że czułam tak jak na okres. Nie były to jakieś skurcze, tylko właśnie chwytał mnie taki ból. Zaczęłam zwracać uwagę, jak pojawiał się co ok 15 min o 10 rano, potem około południa 10 min, ok 15-16 co 5-7 min, no i wtedy pojechaliśmy do szpitala. W międzyczasie ok 13-14 odpadł mi czop. No i wieczorem ok 21 wzięli mnie na porodówkę. No i dalej tak jak pisałam wczoraj. Więc może u Ciebie być podobnie. Kciuki zaciśnięte.

joan
i zamilkła to może właśnie prze... ;-)

Mnie też dzisiaj od rano coś boli, uciska na krocze, że chodzę pomalutku jak babcia, nie mogę zrobić większego kroku. No i też jakby poszczypuje.Może szyjka.

reklama
Alpine kochana gdyby to jeszcze ode mnie zależało...:)

Maltanka coś tak czuję właśnie....chociaż dziś pani szanowna położna powiedziała że jak coś to w piątek już mnie zostawiają....:baffled::confused::no:

Uwaga Uwaga! Dziś w planach mam jechać na rower:D a co... :blink:

No i pani anestozjolog zakwalifikowała mnie do znieczulenia :) krótka ankieta o przebytych chorobach, krzepliwości krwi itp potem ogólnie jak to wygląda i potem już indywidualnie zbadała każdej kręgosłup czy nie jest za bardzo krzywy ;) i finito :)

Bubbles super, że wynik ujemny :)
Ja się dowiem we wtorek na wizycie, mam nadzieje, że też będzie ujemny..

Animka no to widzę, że się rozkręca u Ciebie :)

Ja dziś zupełnie bez humoru jestem. Jakoś tak cholernie zazdroszcze wam tych zaplanowanych cesarek i tego, że u tak wielu coś się tam powoli rusza. Mnie się dziś wkręciło, że będę z tym brzucholem chodzić wieczność :zawstydzona/y:
Wczoraj w szoku byłam bo z ciekawości sprawdziłam czy mają w Norwegii wiesiołka i o dziwo mają więc zapakowałam się z mężulkiem jak jechał do kręgarza i zakupiłam. Od wczoraj zaczełam aplikować "dowcipnie" i licze, że może coś i u mnie się rozkręci.

Kusiak, nic dziwnego, że cie wkurzył. Ale widać twój mężulek nie ma stresa przed przyjazdem teściowej, że nie kwapi się do pomocy. :sorry2:

Maddlena, mnie też coś ciągle kłuje i też chodze jak połamaniec.

Katka, uważaj żebyś gdzieś po drodze na wycieczce rowerowej nie zaczęła rodzić. ;-)

Animka, no, no wszystko zwiastuje na to, że i u ciebie akcja się zaczyna powoli.

Ostatnia edycja:
Ej dziewczyny ja to głupia jestem :p wiecie na co najbardziej czekam? Na to oczyszczanie się organizmu :p mam nadzieję, tylko że mnie to nie ominie i oczywiście będzie w domu ;P ahh po miesiącu toaletowych problemów to było by coś... :p

Animka, tyle, że takie oczyszczenie to nie u wszystkich następuje... mnie jak najbardziej też by się przydało bo już od dawna mam takie zaparcia, że szkoda gadać. :sorry2:

Z tego wszystkiego tylko glowa mnie bardziej rozbolala! A ten dalej nic!!!

Soniafka ja sie czuje jak Ty. Tez mam wrazenie ze bede sie tak meczyc do pazdziernika tym bardziej ze juz dwa razy sie tak meczylam :( moje cialo nie wie kiedy trzeba rodzic... A jeszcze do tego jak mialam skurcze codziennie to od kilku dni nic nie mam. Absolutnie nic! Co mnie jeszcze bardziej dobija :(

Chocolatequa stresujesz się?? Ja tam nawet nie myślę hehe. No totalny luz jakby to był jutro normalny dzień ale to pewnie dlatego, że w domu jestem i godzinę przed cięciem dopiero jadę do kliniki. Nie mam czasu myśleć. Jeszcze piżamy moje schnął na balkonie i szlafrok
Ja tam bardziej chcę tego porodu i tych magicznych chwil po wyjściu małej z brzucha niż boję się samej operacji;) pewnie dotrze do mnie i trochę strach ogarnie jak wejdę na operacyjną i znów zobaczę wszystkich lekarzy w maskach i czepkach

reklama
sonia spokojnie przyjdzie i czas na ciebie, no w końcu jak słonie przez 12 miesięcy w ciąży chyba chodzić nie będziemy co?

animka ja nie miałam żadnego oczyszczania organizmu, mi dali tylko na porodówce czopka na wypróżnienie i tyle

katka uważaj na tym rowerze

Do góry