reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Dziewczyny, ja wiem, że "obudziłam się" szybko, ale jak to jest z tymi suwaczkami i tygodniami ciąży?
Bo ja według mojej karty ciąży zaczynam dziś 39 tc a według suwaczka to będzie jutro np 38 +1 czyli nadal 38 czy 39 ? :D
Dobra rozkmina nie jest zła - wiem :D

Ja nie wiem właśnie jak to jest z tymi tygodniami ciąży... nie potrafię tego liczyć po ludzku, więc dodaję dni od ostatniej miesiączki i dzielę przez 7 i wtedy wychodzą mi idealne tygodnie ciąży.

reklama
Bubbles - narobiłaś smaka tymi pierogami :D i to aż 150 ! podziel się :D

Mój narzeczony od czasu kiedy mi urósł brzuszek to jest antyseksowy, w ogóle nie potrzebuje, ale to chyba ze strachu się tak przyblokował, bo mówi, że się boi, że coś złego zrobi i woli na razie nie ryzykować. Mnie zawsze musiał rozkręcać do przytulanek, a teraz to ja bym chciała a jego nie ciągnie :p chyba trzeba się pokłócić hehe żeby później się godzić :D

Mam pytanko do tych z Was, które brały luteinę dopochwowo- Bierzecie jeszcze? Albo kiedy Wam lekarz kazał odstawiać? Bo mi lekarz z miesiąc temu mówił, że niedługo będziemy odstawiać i nie wiem czy mi powiedział dokładnie kiedy czy nie, bo jestem taka zakręcona.. Tydzień temu nic nie wspominał, dziś na wizycie zapomniałam się go o to spytać i w końcu nie wiem czy mam jeszcze brać czy już nie..

A mi dzisiejsza noc troszkę lepiej minęła, bo od wczoraj narzeczony wymyślił patent na moje bóle bioder od spania na bokach i oddał mi swoją poduszkę, na której każe mi spać żeby mi było miękko :) więc mam poduszki od głowy, po kolana praktycznie, śpię jak księżniczka :-D a do tego mam jeszcze takiego dużego rogala, więc on idzie jeszcze między nogami więc już zupełnie jest wypas :) hehe

Rajo ja to brałam luteinę ale na początku do 12 tyg. ps. my mamy dośc twarde łóżko, ale mały ma na swoim łóżku miękki materac i też zauważyłam, że jak się u niego położę to łatwiej mi się przekręcić i tak nogi nie bolą

Idę robić szarlotkę, bo sąsiadka mi jabłek przyniosła.

Koko nie stresuj się będzie dobrze, Trzymamy ciągle kciuki za was :-)
Bubbles tyle pierogów, mi by się stać nie chciało, chyba że na siedząco to co innego ;-)
Maltanka no ja też się zastanawiam co będę jadła, bo moja mama raczej tłusto gotuje i w większości są to smażone lub pieczone dania i też mało różnorodnie, a jak myślę że codziennie będę musiała coś sobie ugotować to zastanawiam się jak to ogarnę. Jakoś może ją trochę nauczę ;-)
natalina ty to udana jesteś hehe, ale trzeba przyznać, że bez suwaczków i kolorów forum byłoby smutne.
choco bo suwaczek mówi że masz skończone 38 tyg i jesteś w pierwszym dniu 39 tyg. Więc jak ci pokazuje 38 i 1 to wtedy trzeba rozumieć że jesteś w 39 tyg czyli jak w karcie ;)

Uwaga Katka dzisiaj mogę dołączyć do Ciebie w sprawie kłótni. Do mnie przyjeżdzają rodzice.....i mój już sobie wymyślił, że idzie na kaczki na polowanie, bo później już nie będzie miał możliwości pójść. Będzie On też czegoś ode mnie chcieć zobaczymy.... uciekinier!!

Katka, a o co Wam tym razem poszło? :/

My pracowicie - kolejne elementy mieszkania odgruzowujemy, jeszcze by się tak z 3 miesiące przydały i będziemy wyrobieni :p

Mam pytanko do tych z Was, które brały luteinę dopochwowo- Bierzecie jeszcze? Albo kiedy Wam lekarz kazał odstawiać? Bo mi lekarz z miesiąc temu mówił, że niedługo będziemy odstawiać i nie wiem czy mi powiedział dokładnie kiedy czy nie, bo jestem taka zakręcona.. Tydzień temu nic nie wspominał, dziś na wizycie zapomniałam się go o to spytać i w końcu nie wiem czy mam jeszcze brać czy już nie..

ja tez cały czas biorę dopochwowo Luteinę i przez najbliższe trzy tygodnie dalej kazał brać, 8 września mam wizytę,a le to już chyba trzeba będzie odstawić bo 38/39 tydz będzie leciał.

remont to jest horror, ja nie mogę wybrnąć, dziś stolarz kuchnie zakładał i nagle z 2200 zrobiło się 2900 ;// bo zapomniał ostatnio drzwi doliczyć ;// jezzu

Hania - mam nadzieję, że się trochę wyluzujesz na tym grillu :) dzieci zostają w końcu w dobrych rękach :)

i uwaga - ząb - jedynka zaczął mnie boleć, normalnie głową w mur walnę chyba ;/

i mam problem znowu, pamiętam, że przy Mai tez się zastanawiałam. W co ubrać dziecko na wyjście ze szpitala zakładając, że jest połowa września, jest średnia pogoda około 19 stopni i nie pada. W ogóle straszny miałam problem z ubieraniem niemowlaka na początku nawet w domu.
myślę tak: body z długim rękawkiem, ... i co dalej? skarpetki i pajacyk cieplejszy, do fotelika i otulić kocem a na głowę czapeczkę bawełnianą czy jak ? na body jeszcze kaftanik pod tego pajaca? co z nóżkami? śpiochy pod pajaca? matko i córko, i ja podobno mam 5 letnią córkę !

Ostatnia edycja:
Amalie nic nie mów o gotówce
ja juz w nerwach bo nadal zus nie wypłacił świadczenia
a my bez kasy
mamy ostatnie pieniadze na szafki do kuchni i indukcje i nie wiemy co robić bo jak wydamy kase w poniedziałek na szafki a zus nie wiadomo kiedy wypłaci to nie mamy co do gara włożyć a już nie wspomne o wyprawce do zerówki itp...
a jak nie kupimy szafek i indykcji to nie przeprowadzimy się.....no i dylematy i nerwy

Alicja
ja na wyjscie przygotowałam body długi rekaw,na to śpioch
i jak będzie tak jak teraz to pajac welurkowy,czapeczka i wsio
jak będzie chłodniej opatule w becik a w aucie mąż zawsze ciepłe powietrze ustawi

Ostatnia edycja:
hehe Alicja dobra jesteś, jak ty masz taki problem to co my matki pierworódki mają powiedzieć :eek::-p
Amaliee a wy kredyt wzięliście na to mieszkanie i remont tak?, przepraszam bo pewnie pisałaś ale jakoś mi się ulotniło.
natalina daj się chłopowi odstresować niedługo bo po porodzie szybko nie wyjdzie :tak:

reklama
Ritta ja początkowo dostawałam jakieś kroplówki, chyba przez 24 ha później niby na prośbę ale tak bylam zestresowana, że nic nie czułam.
Alicja ja też nie mam pojęcia w co ubrać, zresztą dopiero dziś poprałam ciuszki po Werze.
Katka współczuję relacji z mężem, może też się stresuje i tak niestety odreagowuje. Oby do porodu mu przeszło.

Do góry