reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Olinka, ja wlasnie pamietam z poprzedniej ciazy te kolejki do lekarza. Ale na ujastku jest to samo ze wpisujesz sie na liste i czekasz :) Swoja droga wizyty po ktg trwaja 5 minut, a sam zapis pewnie z 20-30 wiec korzystaja z wolnego czasu i przyjmuja inne pacjentki :) Noi standard, że od 8 zapisy ktg, a lekarz przychodzi 8:45 :p Mnie nawet udalo sie wyrobic w 50 minutach :)
Mam nadzieje ze nie doczekam kolejnego terminu ktg, tylko bedziemy sie rozpakowywac :)

reklama
Ta dzis leże to w sypialni to na kanapie? Wszędzie niewygodne ;(

Z tym śluzem tez tak mam, do tego stopnia ze juz ze 3 razy w samochodzie mężowi kazalam sie chwycić za krok by spr czy to nie wody hehe

Haniu bardzo mądra babka z Ciebie ;*

Wesolutka - moja wizyta po ktg trwała może 2 minuty najwyżej, dlatego tak mnie zdenerwowało, że tyle musiałam czekać. Kolejną mam za tydzień, może wtedy będzie lepiej :)

A_nka zdaję sobie sprawę, że życie różne scenariusze pisze, dlatego też nie zarzekam się, że nigdy byśmy się nie zdecydowali na takie rozwiązanie. Ale na pewno byłoby to mega trudne.

a na ktora sie umowilas? z mojego doswiadczenia im wczesniej tym lepiej. Czyli 8:00 i 8:30 sa optymalne :)

Dziewczyny macie jakies przepisy na cukinie? Dostalam 3 mega wielkie od sasiadki, czesc zamroze dla Sasanki (Ola uwielbiala zupe cukiniowa), leczo, placki odpadaja bo juz mamy ich dosc :)

Umówiłam się na 10:00. Wcześniej się już nie dało niestety.

Co do cukinii to ja z niej głównie robię leczo, zupę albo placuszki. Dorzucam też zawsze do zapiekanki warzywnej.

znalazlam przepis na faszerowana cukinie, moze bym jutro zrobila :)

jakbym urodzila wczesniej niz przyszla sroda to moge ci odstapic moja 8:30 :)

Dziewczyny, a orientujecie sie jak wyglada kwestia tacierzynskiego i ew. opieki przy dzialalnosci gospodarczej?

Ból poszedł w zapomnienie.. jak tylko trochę poleżę, to się uspokaja. Takim to sposobem zrobiłam zupkę i będzie na dwa dni, hurra :-)
Ja często jak mam cukinie to robię na szybko faszerowaną- przekroję wzdłuż, łyżką wydrążam środek. Smażę mięso mielone z pomidorami (i kukurydzą optymalnie) jak na spaghetti i dodaję tą wydłubaną cukinię. Potem łyżką nakładam w łódki cukinii, posypuję serem ż. lub mozarellą i do piekarnika na max.30 min. Szybko i dobre :-)

W celu otrzymania urlopu, ojciec, który prowadzi własną działalność musi złożyć oświadczenie do ZUS, że rezygnuje z prowadzenia działalności gospodarczej na czas opieki nad dzieckiem. Nie jest to jednoznaczne z zakończeniem działalności gospodarczej, a oznacza jedynie, że podczas opieki nad dzieckiem ojciec nie będzie aktywny zawodowo, będzie natomiast przez ten czas korzystał z zasiłku macierzyńskiego. Dodatkowo, do ZUS należy dostarczyć skrócony akt urodzenia dziecka, oświadczenie, że zasiłku macierzyńskiego nie pobrano z innego tytułu, zaświadczenie płacenia składek na druku ZUS Z-3a.

Ostatnia edycja:
reklama
naszło mnie na jakieś ciasto i tak się zastanawiam co tu zrobić, może jakieś babeczki

co do wyjazdów i małżeństw na odległość to u nas też byłoby to mega trudne, pewnie jakbyśmy byli postawieni pod ścianą, nie byłoby co jeść to nie byłoby wyjścia. Ale nie oszukujmy się prędzej czy później każdy by się przyzwyczaił do życia osobno i potem przyjazd drugiego bardziej by denerwował niż cieszył. Jeszcze zależy jak długo taka sytuacja, ale na dłuższą metę małżeństwo na odległość dla mnie to nie małżeństwo.

mojego męża ojciec wyjechał za granice jak dzieci były małe, miały po 4-5 lat, wyjechał do Stanów do roboty, dzisiaj mąż sam mówi, że nie jest z nim związany, bo jak oo wrócił to już wtedy nie potrzebował ojca.

ania//
mi też to wcale nie przeszkadza i co za pracą wcale mi się nie tęskni, ja to lubię tak sobie posprzątać w domu, ugotować na spokojne najwyżej co drugi dzień coś świeżego itp.

bubbles no ja też sobie nie wyobrażam tych dni w szpitalu, ja to jak mój wraca z pracy i np. postoi w korku, czy wyjdzie z 5 minut później i spóźnia się to już chodzę od okna do okna

hania a ten wyjazd męża ta praca to już tak na stałe będzie, czy jednorazowo?

EM_Ka :-D wody poczujesz, nie martw się :-D

wesolutka o u mnie dzisiaj na drugie placki z cukinii, bo mały je uwielbia a mam jeszcze jedną

Ostatnia edycja:
Do góry