reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Katka najwyższy czas :)

Mierzi mnie ciąża niemiłosiernie. Nie wiem jak Wam, ale strasznie się mi dłuży, choć wiem, że nie jestem jeszcze gotowa.

reklama
U nas jedynie lux med ale nie wszystkie zabiegi bodaj bo za mała przychodnia, reszta w bydgoszczy niestety. Na ten moment medicover najbardziej mi odpowiadał.
Zobaczymy.

Ola świetna :*

My już po zakupach :tak: Przy okazji podjechaliśmy odebrać rożek z paczkomatu, więc mogę uznać, że wyprawka już w 100 % skompletowana :-D

Felicity narobiłaś mi smaka na makaron z pesto- już wiem co będzie jutro na obiad :tak: O i w sumie na gofry też miałabym ochotę ale to może w czwartek bo na jutro za dużo planów już…

Maltanka nam też zawsze dużo przy kasie wychodzi ale robimy tam takie większe zakupy raz na 2 tygodnie, a potem na co dzień tylko pieczywo i ewentualnie owoce i warzywa dokupujemy...

Bubbles moja mama też oficjalnie mi zabrania sprzątać i w sumie do tej pory jej słuchałam, ale że jutro kończę 37 tydzień to doszłam do wniosku, że mogę trochę poszaleć… Za okna może się wezmę w przyszłym tygodniu ;) O tą herbatkę z liści malin też miałam zapytać- patrzyłam w Gemini jak robiłam zamówienie ale nie było.

Sawi trzymam kciuki za siostrę! A kiedy masz wizytę następną z tymi wynikami?

Alicja współczuję ;/ Mam nadzieję, że szybko uda Ci się wszystko „odkręcić”…

Katka zdrówka dla Nadusi! Twój to naprawdę niepoważny ;/ Zgadzam się z Joani- powinnaś mieć swoja kartę i tyle. Oooo widzę że alarm nr 2 nam zapodajesz ;) Życzę żeby tym razem nie był fałszywy! Trzymam kciuki!

Hania super że espumisam pomógł!!!

Amaliee oddychaj głęboko i nie stresuj się! Teściowej nie skomentuje bo musiałabym niecenzuralnych słów użyć ;-)

Idę spać bo na jutro znowu dużo planów... Dobranoc!!!

Katka oby to było juz ;))) trzymam kciuki żeby poszło błyskawicznie !

Amaliee - ojciec Mai ma ograniczone prawa do współdecydowania w kwestiach szkoły, zagrożenia zycia itd. Swoje już z nim przeszłam, zaliczyłam psychologa i załamanie nerwowe, i nie mam ochoty się ciągać po sądach. Niestety dziecko go kocha, chce z nim spędzać czas a mi pozostaje zaciskać zęby, prostować bzdury, okazywać jej jeszcze więcej miłości tak żeby mi za 10 lat nie wypomniała, że przeze mnie nie miała kontaktu z kochającym tatusiem. Jest *******..ęty ale nic z tym nie zrobię, walczyłam nie raz i nie dwa, mówiłam, groziłam ale to po buraku spływa jak po kaczce. okej kończę ten okropny temat i już was nie zadręczam.

a Twoja teściowa to normalnie przechodzi ludzkie pojęcie, zwariowałabym, tez mieszkam z teściami, ja w piwnicy, oni na górze ale jak na razie nic mi nie wypominają... za to poprzednia teściowa mogłaby sobie z Twoją rękę podać. ech współczuję...;/

już nie marudzę, tu się ważniejsze rzeczy dzieją!
Katka jeszcze raz trzymam &&&&&&&&

Katka to &&&& :)

Bubbles dzieki :) mam nadzieje ze to tylko przez pogode :)

Alicja to ten Twoj ex to straszny gowniarz jest! Zupelnie nie dorosly facet no!

Amaliee wytrzymaj z tesciowa jeszcze troche :D

Hania wspolczuje problemow z mlekiem, u mnie tez chlopcy mieli ale nie dlugo na szczescie. Mam nadzieje ze moja mala nie bedzie miec z tym problemow bo to jest mega nie wygodne...

Joani jesli chodzi o mleko to ja uzywalam Hipp Combiotic bo mi doradzila srodowiskowa, nie dosc ze najtansze ze wszystkich tych mlek u nas to maluchy po nim maja kupki jak po karmieniu piersia wiec chyba tez o czyms swiadczy :) i wiem ze jest w Polsce bo widzialam kiedys reklame w przychodni lekarskiej :)

Ania ten smazony ser na pewno wykorzystam ale camembert tu mowia ze jesc nie wolno :( i chodzi im przede wszystkim o ta biala skorke tego sera... Ja mam straszna ochote ale chyba jednak wytrzymam jeszcze te pare tygodni :p

Marciatko oj mi sie tez dluzy!

Wesolutka smieszna ta Twoja Olcia :D

Kusiak czyli moja usłyszana opinia o hippie jest prawdziwa :)
Co prawda mój syn go nie może bo dostaje po nim biegunki, ale większość mam jest baardzo zadowolona.
Ola no nie dość, że te problemy są niewygodne to jeszcze kosztowne jak cholera :o

No u nas przed spaniem i Nela i młody mleko wypili nadal śpią więc chyba jest ok :)
Przyznam, że nawet ja go próbowałam i smaczne się wydaje. Lekko słodkie z przyjemnym posmakiem mleka, a nie proszku. Duży plus za to :)

Idę Oleńkę budzić, przewijanie, amciu i idę spać.

Ostatnia edycja:
Hania no u mnie na szczescie nie jest to kosztowne bo my wtedy dostajemy takie mleko na recepte a recepty mamy darmowe (wszystkie) wiec nawet bym powiedziala ze jest "lepiej" bo nic nie place :) no ale sprawdzanie czy to na pewno to, wymyslanie, szukanie odpowiedniego mleka to jakas masakra... A potem jak juz zaczyna jesc normalne jedzenie i nadal nie mozna zadnych mlecznych rzeczy to tez nie fajnie. I tak sie meczysz z tym karmieniem i wymyslaniem... Nie wspominajac o rozwolnieniach, wymiotach i egzemach... Oj co ja bym dala zeby mnie to ominelo tym razem!!!

Ciesze sie ze Olci pomaga lek i tak juz nie placze :)

Ojej ile mam do nadrobienia :D spac nie moge to lece czytac :)

Katka nie rozumiem troche braku wspolnej kasy w malzenstwie i tego ze musisz sie prosic, masakra :( mam tylko nadzieje ze skurcze sie rozkrecily a nie byly z nerwow ;)

Alicja wspolczuje problemow z ojcem malej ale czy sie tego chce czy nie lepiej zeby miala kontakt z ojcem jakiby nie byl:(

Zrobilyscie mi smaka tym pesto, uwielbiam makarony w kazdej postaci :) ale mam na dzis gulasz wolowy z wczoraj :)
Zrobilam wczoraj 4 prania, pieluchy i jasne rozm 56, a jeszcze taaaaaka kupa rzeczy czeka:( nie wiem kiedy i jak to zrobie bo wczoraj juz mialam dosc... chociaz po calym dniu na nogach mialam az jeden skurcz wieczorem, a jak leze i nic nie robie to mam pojedyncze przez caly dzien, ciekawe to ;) a i mleko mam to z hipa ;)

Milego dniaaa :)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)

My już z małą po śniadanku i powoli bedziemy się szykować do labolatorium oddać gbs-a i morfologię sobie strzelić :)
słoneczko wychodzi ale ogolnie zimno ;/

co do camemberta to taki smażony nie jest szkodliwy bo jest w bardzo wysokiej temperaturze robiony.. i w śroodku się gotuję.. więc nie wiem o co chodzi...
Ja tam jadłam jem i jest ok :)
Ale tak jak mowicie wytrzymałyście tyle to jeszcze troszkę dacie radę :)

Hania Jeszcze słyszałam że mleko z gerbera jest dość fajne i też nie drogie :) ale na swoim dziecku nie próbowałam więc nie wiem jak jest...

Amellie no nie mogę.. teściowe mają ostatnio jakiś dar do czepiania się... co ją to obchodzi ile się kąpiesz jak macie osobne liczniki.... no nie mogę...
dobrze że jeszcze pare dni i bedziecie mieć święty spokój:)

Katka ja też nie mam swojej karty do bankomatu.. źle mi z tym nie ma.. bo zawsze jakiś pieniądz w domu jest na zakupy zawsze jeździmy razem.. ale jak potrzebuję to zawsze M mi zostawia i już.. nie prosiła bym się.. po prostu raz czy dwa razy obiadu by nie było bo nie miało by za co być... hehe

Akcja się rozwineła?? :) jak tam to jak najmniej bólu życzę :*

Sawi oby się siostrze poprawiło &&& :) kiepskie wyniki z moczu... może zadzwoń do doktorka czy masz czekać na wizytę czy przyjść jak najszybciej :)

Dobra czas się szykować :)
miłego dnia :*
no i powodzenia na wizytach :*

reklama
Dzień dobry :-)

Mnie dziś jakoś od rana tak żebra bolą, że spać nie mogę :-(

Katka - jak tam? Mam tylko nadzieję, że to nie z nerwów. Trzymamy mocno kciuki :*

Ala - nie zazdroszczę sytuacji z mężem :-( Silna kobietka z Ciebie :*

Amalie - trochę niepoważna Twoja teściowa... Dobrze, że już odliczacie dni :-)

A_nka - cieszę się, że Oleńka tak ładnie je i przybiera na wadze :-)

Marciątko - mi też się dłuży :-) ale to już ostatnia prosta :-) a ja jeszcze tylu rzeczy nie mam :-(

Ann - może Okruszek ma już mało miejsca i stąd takie odczucia? Trzymam kciuki, żeby się nie odwrócił :-)

Sawi - trzymam kciuki za siostrę, oby wszystko dobrze się skończyło

Ania - super, że ciuszki poprasowane :D

Idę jakieś śniadanko ogarnąć :-) a późnej plan na robienie nic :-) książkę będę czytać i może w końcu zdecyduję się na zakup brakujących rzeczy dla Małego.

Miłego dnia Dziewczynki :-)

Do góry