Cześć dziewczyny.
Chciałam Was nadrobić ale 45 stron za Boga nie dam rady.
Troszkę z zaległości ;-)
Ale teraz nawet wada do -10 nie obliguje do CC, bo pytalam ginekologa.
Tylko w przypadku jezeli istnieje mozliwosc odklejenia sie siatkowki i wysokie cisnienie w galce ocznej.
A nawet dodam że jeśli siatkówka się odkleja. Ja mam w jednym oku zabezpieczoną laserowo. Pod koniec II trymestru byłam na kontroli i siatkówka ok więc przeciwwskazań do sn brak.
Aaa chciałam jeszcze się Was zapytać czy wiecie jak to jest z paznokciami przy porodzie? Trzeba je mieć zmyte?
Tak. Mojej koleżance nawet z nóg kazali zmyć. A tak się dziewczyna namęczyła
shiran przeczytała pokrótce o Twoich kłopotach z mężem. Współczuję
Spróbuj z nim porozmawiać. Przedstawić swój punkt widzenia. Życzę Wam jak najlepiej, żeby mąż zrozumiał i zmienił tok myślenia ale ja myślę że w takiej sytuacji Ty długo nie wytrzymasz. Będziesz się czuła bardzo samotna.
Czytając jakieś poprzednie watki wpadłam na taki, gdzie dwóm dziewczynom z niespełna rocznymi dziećmi małżeństwa się rozpadają. Przykre, ale tak naprawdę wtedy związek przechodzi próbę.
Doczytałam, że do męża co nieco dotarło. Dobrze
Olinka wrócę do tematu teściów. Ja 10 lat temu wiele razy płakałam przez moją teściową. Wiele razy zrobiła mi przykrość, wtrącała się i pouczała (niby w dobrej wierze). Ale najważniejsze aby Twój mąż był po Twojej stronie. Wiadomo że to Jego rodzice i powinien ich szanować ale powinien (i myślę że tak jest) stać po twojej stronie.
My przyjęliśmy taktykę, że niech sobie pogada a my i tak robiliśmy po swojemu. Z czasem dała na luz.
Przy córce mówiła, że musimy ją nazwać Zosia. Nawet mnie o to bardzo prosiła. (Oczywiście nie dałam i nawet drugiego nie ma). Teraz tylko grzecznie i delikatnie pyta czy już mamy wybrane imię.
Ja o mojej teściowej mogłabym książkę napisać. Dreszczowiec
Wrzuć na luz, ignoruj. Szkoda Twojego zdrowia a ich i tak nie zmienisz.
Marciątko
[*] dla babci.
furciaczek mnie też zszokowało postępowanie lekarzy w szpitalu. Dobrze, że sytuacja opanowana i niech maluch jeszcze trochę posiedzi w brzuszku.
Kusiak z problemami z 4-latkiem nie pomogę bo już nie pamiętam jak to było
Ale moja córka nie sprawiała jakiś szczególnych problemów wychowawczych.
Witam się od nowa. Jestem po wizycie mały waży 2800 w 35 tygodniu i mam cesarkę umówiona na 29 sierpnia czyli pod koniec 37 tygodnia i nie wiem co robić bo później mój doktor idzie na urlop buuu.... i nie wiem czy się decydować czy to nie będzie za szybko. Powiedział ze da mi sterydy na rozwinięcie płuc i tyle...
Ja bym się nie zdecydowała na cesarkę tak wcześnie. A u dzieciaczka nie tylko o płuca chodzi. Ten lekarz jest jakiś niepoważny.
Teraz przy planowanych cesarkach zaleca się najczęściej do tygodnia przed terminem.
DOODA czemu u Ciebie tak wcześnie ? Pediatrzy najczęściej kręcą nosem bo ginekologom to obojętne. Oni tylko wyjmują dzieciaka i przekazują dalej.
Mojej koleżance gin nie chciał się zgodzić na cięcie tydzień przed terminem tylko 2-3 dni.
Aniaam zdrówka dla maleństwa brata.
czy wasze dzieciaczki rozpychają się tak ze sprawia to ból?
leże sobie i mi brzuch rozsadza
sawi jeżeli nie mam spiętej macicy to ruchy młodego mnie nie bolą, ale jak brzuch spięty i twardy to jest to bardzo nieprzyjemne.
Alicja ja też uważam że to hormony. Na pewno będziesz pięknie wyglądać
animka już ???? To dobrze że remont się kończy a Ty będziesz w gotowości.
Olinka dokładnie, na koniec świata nie jedziesz, tam też są szpitale. Je teraz wybieram się na weekend nad morze a do rodziców, gdzie zamierzam rodzić (też ok 200 km) jadę za tydzień.
Jak już wspomniałam wybieramy się na weekend nad morze więc znów będę miała zaległości :/
Dziewczyny, zaciskać nogi i nie rodzić zanim przyjadę
P.S. Ja ciągle zaliczam się do tych przed praniem, prasowaniem i pakowaniem torby. Zabieram się za to zaraz po weekendzie ;-)
Pozdrawiam wszystkie ciężaróweczki