reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Hej:-) sorry że dopiero teraz...:zawstydzona/y: ale nie miałam czasu normalnie.... o 7 rano wyjechałam z teściową do miasta o 11 dopiero weszłam do domku... złożyłam łóżeczko żeby zobaczyć jak się prezentuje bo mi dziś przyszło... i przyszła teściowa to poszłam do niej robić razem obiad... i dopiero weszłam do domku....

A propos z wizyty.... nie będę się rozpisywać bo za wiele nie ma co w wątku wizytowym ( za co przepraszam)
A mianowicie... wyniki idealne wręcz... Dostałam jakąś kartę ruchu płodów żeby sobie liczyć( wyobraźcie sobie że nawet nie wiedziałam że jeżeli np dostajesz od dziecka taką serie kopów bez przerwania to jest liczone jako jeden ruch....?) hehe musi być jakiś tam odstęp między ruchami żeby liczyć jako 2 czy któryś tam. Popytałam o wszystko... doktorek wyjaśnił że nie mam się czym martwić....jeżeli do 24 sierpnia nie urodzę to 25 czyli w poniedziałek mam się stawić do szpitala na zapis i badanie...

Dostałam zgodę na basen:D także dziś się chyba wybierzemy jak małż wróci z pracy....

A propos... małż zamówił te ciężarki co wam pisałam we wtorek ja zamówiłam łóżeczko wczoraj jakoś koło 15-16 i byłam pewna że będzie po wekkendzie..a tu ja wychodzę od lekarza... a tu dzwoni szwagier... że dwóch kurierów stoi w drzwiach gdzie jest kasa? a ja mówię że ja mam przy sobie... ale panowie mili zostawili przesyłki w domku i podjechali pod miasto na Orlen i tam im zapłaciłam:D
Łóżeczko cudo:D jestem zadowolona.... NADI Połowa zabawek już tam śpi...

Furciaczek:) Dasz radę a małż napewno sobie poradzi:)
Rita Udanego wypadu nad morze:)

Olinka tak jak pisze maddlena poród to nie 5 minut,tylko badania sobie weź

Animka no widzisz,ja to uważam,że prywatna służba zdrowia powinna być wogóle zlikwidowana,od razu by się lepiej zajęli ludzmi

Furciaczek ja też nie cierpię szpitali,a ty nie miałaś w jakimś prywatnym rodzić?czy coś pomieszałam

Ritta udanego wyjazdu

Maz zmywarke uruchomil owszem...tylko nie da tabsy do zmywarek a wlal plyn do naczyn...pol kuchni mu sie zapienilo hahaha normalnie sikalam jak mi opowiadal :-p
Jutro bedzie pranie robil...strach sie bac,
Nie ma u nas prywatnego szpitala, ale mam platna polozna osobista...i to ona tak zadzialala ze mnie jednak przyjeli. Ogolnie na patologii tutaj traktuja ludzi calkiem sympatycznie, narzekac nie mozna...ale widomo ze lepiej w domku lezec.

My po zakupach :)
Było w miarę grzecznie Olę fotelik w dupkę parzył dopiero w drodze powrotnej więc czuję się usatysfakcjonowana.
Nakupowaliśmy małej ciuszków, dwa kocyki, pampersy, Neli kalosze, Dominikowi tak samo i obojgu płaszczyki przeciwdeszczowe.
Nie obyło się bez zestawu zabawek, ale miały na tylw ciężki okres, że należy im się.

Spotkała nas też szwagierka i powiedziała, że Ola nie wygląda na wcześniaka tylko malutkie całkiem zdrowe dzieciątko :)
Mam nadzieję, że z tym dworowaniem nie przesadziłam dziś i małej nic nie będzie.

Rozpakuje szpargały, podgrzeję obiad, a mąż w tym czasie nakarmi z dzieciakami Olkę.

Sorki, że tylko o sobie, ale wieczorkiem doczytam.

Kurcze a mi dziś dokuczaja bóle podbrzusza i bol spojenia łonowego.. Ogolnie chodze jak kaczka heh. Byłam tak zmęczona że 1,5h spalam i dopiero się obudziłan. Te bóle w podbrzuszu to są właśnie nieregularne skurcze?

witajcie Dziewczyny :)

przez nocna burze nie mialam neta, w sumie dalej nie ma, ale polaczylam sie z telefonu :)

Aniaam, pomidory dokładnie myje (nie obieram) odcinam dupki i te twarde części ze śrorka i kroję na takie większe kawałki. Wrzucam sobie do garnka, wszystko blenduje - długo bo ok 5 min na max obrotach, żeby nie było dużych części. Wciskam jeden ząbek czosnku na każdy kg pomidorów, dodaje na 5 kg pomidorów 1 łyżkę cukru i 3 łyżki soli, wszystko gotuje. Od zagotowania sciągam przykrywkę, żeby troszkę wody odparowało i gotuję pół godziny. Potem wrzątek przelewam do butelek po frugi, gerberkach itp (możną do słoiczków) i odkładam do góry dnem. Tyle :)))))
Spokojnie wytrzyma caly rok - ja trzymam w piwnicy.
Dzisiaj zrobiłam 14 buteleczek :)

choco, super! ciekawe czy procz Katki, ktos bedzie przed Toba :)))

Hania, super, że Ola lepiej - pewnie się przyzwyczaiła :) Kciuki za Dominika (ja obawiam się, że u nas będzie to samo)

Dziewczyny reszta wieczorkiem, jak Was nadrobie :)

Ja się tylko przywitać, po wizycie już, opisałam w wizytowym.

Ritta pytasz czemu u mnie tak wcześniej. Cesarkę mam zaplanowaną 2 tyg przed terminem czyli w 38 tc, u nas tak robią,żeby zapobiec akcji porodowej. Zresztą po dzisiejszej wizycie nie wiem co mam myśleć, czy jestem w 39 tc czy w 36 tc???? Nie wiem gdzie to dzieciątko uchowałam, brzuch mniejszy niż przy pierwszym, kg też mniej o połowe przybyło????

Wysyłam WAm tez jeszcze świeży prezent na mężowe urodziny, tylko nie śmiejcie się, on jest pasjonatem...... tatoo.jpg

Załączniki

• tatoo.jpg
    tatoo.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 65
Dooda na tym etapie dzieci sa rozne. Ja jestem 2 tyg do tylu co nie oznacza ze moge chodzic 2 tyg dluzej w ciazy.
Coz, pozostaje zaufac lekarzowi. To u Ciebie tez lada moment :)

reklama
Dooda tatuaż śliczny :D zresztą wszystko co z buldogiem jest piękne :p

Aaa dziewczyny pewnie o tym wiecie ale może ktoś coś przeoczył :) położna dzisiaj mówiła, że jak chlusną wody to trzeba się położyć na 10-15min, jeżeli będą się sączyć to na jakieś 5min. Chodzi o to żeby dziecko mogło się dobrze ułożyć do wyjścia a przy naszym bieganiu może być mu ciężko ;)

Do góry