reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
kusiak dlatego mówię, że podobno... ja idę sobie wody do wanny napuścić. Wczoraj córkę do babci zawiozłam. Facet w pracy...

mnie spinały przepowiadające od góry i bezboleśnie. Ale od dzisiaj rana kręgosłup daje znać o sobie. Na zmianę przepasuje mnie od dołu od kręgosłupa potem jak menstruacyjne...

wczoraj dostałam zamiast nospy buscopan i jakąś spalinę bo nospa nie dawała rady... ale to cholerstwo też nic nie daje... już trzecią dobę zaraz zacznę z takim ćmieniem... bo te bóle jakbym miała porównać do porodowych to takie ćmienie...

Witam :)

Kusiak też mam taki bol jakby właśnie kolka.. i nie umiem sobie z tym poradzić...:/
Alicja taki ból jak ty też mam.. i też jakby wszystko opuchnięte a brzuch już strasznie nisko.. aż się boję ;/

Dobrze że dzisiaj wizyta :) zobaczymy co doktorek powie :) ciekawe czy na weselu będę mogła potańczyć chwilę :)

Haniu cieszę się że dzisiejsza nocka spokojna i bez problemu :) teraz będzie tylko lepiej :)

Joani to mąż motywację dał :) w mojej torbie tylko brakuje ubranek dla mełego które są w szafce naszykowane, i pampersów chusteczek bo trzeba dokupić :) no i na sam koniec trzeba dorzucić szczoteczkę paste do zębów :)

pranie zaraz do powieszenia będzie :) i na pocztę muszę iść i kupić kartkę na ślub i torebkę na butelkę trunku :) i jeszcze dziś paznokcie wypadało by zrobić :) a na 16.50 wizyta :)

nie wiem czy się wyrobię ze wszystkim ;/ ale spróbujemy...

miłego dzionka kochane :*

Sawi moja może mnie kopać ile wlezie, ale nie lubię jak wystawi np nóżke i ja przesuwa to mi sprawia może nie ból a taki duży dyskomfort, teraz maluch się uspokoił a przed chwila to dopiero fikala :-)

Witam i ja.
jakiś senny dzień się dzisiaj zapowiada, Chyba przez pogodę. W nocy padało,m teraz niby wychodzi słońce, ale widzę przez okno, że wieje,

Aniaam kciuki za kruszynkę, żeby szybciutko wróciła do zdrowia. A tobie udanych zakupów.

Choco to odliczanie czas zacząć! Odpoczywaj więc i czekaj na TEN dzień.

Hania dobrze, że nocka już spokojniejsza. Może faktycznie Ola potrzebuje trochę czasu na oswojenie się z nowym miejscem. A Dominik jeszcze mały, potrzebuje przytulanek. Udanych zakupów.
Swoją drogą mój Antek ma 3 lata, mam takie wrażenie, że wyczuwa, że coś się zmieni i przez ostatnie parę dni ciągle się tuli, mówi, że bardzo kocha mamę itd. On zawsze był taki przylepek, bo ja go dużo i często tuliłam i tak się nauczył, ale ostatnio jeszcze bardziej.

FUrciaczek jak sytuacja?

Katka powodzenia na wizycie.

Marciątko niezły sen, he, he.

A Twój sen joani jeszcze lepszy. Spakuj wreszcie tę torbę, mąż będzie spokojniejszy.

BubblesGirl to ja mam podobnie. Jak mąż wstanie to całe łóżko moje i wtedy śpię... Chyba, że Antek przywędruje i zajmie 3/4 łóżka.
Ciekawe, co będą robić w ten wolny dzień, że zakręcają Wam wodę.

Kusiak współczuję bólu. Mi na szczęście nic nie dolega. A jak młodszy syn z jedzeniem? Poprawiło się?

Ania// powodzenia na wizycie, czekamy na dobre wieści. Obyś zdążyła ze wszystkim, co masz do załatwienia.

Sawi tak. Mnie też często boli, jak się młody zacznie rozpychać. Najgorzej jak się zapiera głową o pęcherz i tak jakby się rozciągał, nad pępkiem widzę chyba jego dupkę i ból jest niestety...

Ja wolę nie myśleć, że pogody są podobne do porodów naszych mam, bo moja mówi, że co poród, to gorszy, a miała ich 4. Wolę się nastawiać, że kolejny łatwiejszy.
Trzeba iśc na jakieś zakupy. Dzisiaj na obiad zrobię zupkę. Też ogarnę do końca chałupkę, co by jutro mieć święto.

Maddlena no właśnie nie wiem co oni planują robić, w dodatku w święto:dry: Ja codziennie rano biorę prysznic i myję włosy, ciekawe jak to zrobię bez wody:p A nie chcę mi się specjalnie o 7 wstawać, jak mogę sobie dłużej z moim poleżeć i poleniuchować w łóżku:)

Sawi ja największy dyskomfort czuję jak się synek wypina, wszystko mam wtedy tak naciągnięte, że czasem aż boli, albo właśnie jak przesuwa nogą i się wyciąga.

Sawi oj mnie tez boli jak sie rozpycha, a czasami jak mi tam na dole sie kreci to wciska sie w pecherz czy szyjke macicy to az podskocze na kanapie z naglego bolu. Zrobilam jak radzilas i sobie w wannie leze :)

Ania to zapytaj lekarza o to i ciekawa jestem co Ci powie, co to moze byc.

Madlena z tym jedzeniem bywa roznie, sa lepsze i gorsze dni. Wczoraj np przy obiedzia zjadl mnostwo pomidorow w smietanie co bylo dla mnie szokiem bo on nie chce jesc warzyw i nigdy nie chcial pomidorow takze czasami mnie wlasnie tak zaskakuje pozytywnie a czasami nawet slodkiego jesc nie chce i tez wtedy jestem w szoku bo uwielbia. No roznie bywa... Ale ogolnie rzecz biorac to na pewno je duzo duzo mniej niz jego brat w tym wieku (i pewnie inne dzieci).

reklama
Też odczuwam dyskomfort, a czasem ból przy ruchach Małej, ale to chyba normalne na tym etapie ciąży.
Wzięło mnie z rana na porządki, piec w kuchni wymyty, umywalki też, teraz w kolejce lustra. Pranie zrobione - już się suszy na balkonie, więc po odpoczynku wkraczam do pokoju Małej i ogarniam tam.

Do góry