reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

witajcie :)

Ala ciesze sie ze jestes zadowolona, bo nie kupowalismy dot ej pory mebli przez neta, bez wczensiejszego ogladania ;)
Jak Ola zwinie sie w kulke to lozeczko 120/60 wydaje sie duze, ale z drugiej strony jak sie wyprostuje to zajmuje 2/3 lozeczka :)

Hihi gratuluje prezentowej niedzieli :)

Co do ruchow, to ja mam takie zdanie jak Kusiak. Zreszta obaj ginekolodzy, u ktorych prowadzilam ciaze potwierdzaja. Ze nie ma sie co sugerowac tymi 10 ruchami, bo kazde dziecko jest inne i ma inny rytm dnia :) a matka najlepiej wie, kiedy maluch jest bardziej aktywny :)

Emka, moze upaly troszke odpuszcza, zebyscie mieli spokoj w Waszym dniu :) Ale to zlecialo :)

Marciatko, zycze aby Babcia meczyla sie jak najkrocej :(

Ritta, uzywam tego termometra i jest super! A podpatrzylam w szpitalu jak rodzilam, ze tez nim mierzyli :D:D

Hihi ja na sierpniowki nie zagladam, bo u mnie przygotowania w lesie. Ale jutro ma byc chlodniej i moze w koncu uprasuje ciuszki Zuzi :)

Amaliee, jak ospa?

Hania, zdrowka dla Was.

mnie z kolei meczy kregoslup - bole krzyzowe. Zaraz zapisuje sie na ktg. Dzisiaj tez wymazy u poloznej.
W ogole mala juz tak wali po zebrach - nie do wytrzymania - ma sile nie powiem...
Spacerek zalicozny, ale duchota niemilosierna iw dodatku komarow od groma...
Teraz biore sie za obiadek i kompot i troche ogarnac mieszkanko, bo ma przyjsc tesciowa - w koncu wrocila z wczasow to moze troche odsapne :p

Milego dnia kochane
kciuki za wizytujace

reklama
Anusia ja tez wylam jak to ogladalam :(

Felicity fajnie ze z remontem zdazyliscie :) ja jutro bede w 34 tyg, moj suwaczek to chyba jak u Doody jest :) fajnie ze tez bedziesz miala Hanie, u mnie miala byc Hania juz w pierwszej ciazy :D

Ritta fajnie ze sie odezwalas.

Emka to juz prawie koniec! Super ze Ci tak wszystko sie dobrze uklada :)

Marciatko wspolczuje z powodu babci. Jesli chodzi o ruchy pod koniec ciazy to wlasnie sie nie zmniejszaja, dziecko rusza sie tak samo duzo jak i wczesniej tylko ewentualnie ruchy sie zmieniaja i sa inne z powodu ograniczonej przestrzeni.

Hej:)

Ja też śledzę sierpniówki i czekam z niecierpliwością kiedy się u nas zacznie:-D Mam tylko nadzieję, że ja nie będę ostatnia hehe:)

Kusiak dobrze, że malutka jednak postanowiła się trochę powiercić:)) Też myślę, że trzeba zwracać uwagę na ruchy, znamy już trochę nasze maluszki i trzeba być czujnym jak się zachowują jakoś inaczej niż zawsze:tak:

EM ka
udanych ostatnich przygotowań, to już tak niedługo:D Jak tam? Stresik już jest czy na luzie?:) Mam nadzieję, że zdążysz z wyprawką;-)

Shiran to widzę nie tylko ja miałam ciężko nockę dziś:) Ja od ok. 3 nie mogłam spać, sama nie wiem czemu, bo tak było fajnie chłodno w sypialni i w ogóle.. Męczyłam się tak parę godzin, w końcu przed 8 zasnęłam i ok. 10 Mąż mnie obudził:sorry2:

Marciątko bardzo mi przykro z powodu Twojej Babci, ciężko się patrzy na cierpienie bliskich:( Stąd też Twoje rozkojarzenie na drodze, ale uważaj następnym razem.

Katka "nie poznałam" Cię po nowym avatarku:-D Pięknie:))

Soniafka super, że łóżeczko już stoi, mój Mąż to odwrotnie, nie mógł się doczekać składania łóżeczka, zabrał się za to jak tylko przyszło:D Teraz za każdym razem jak przechodzi koło pokoiku małego to zagląda i marudzi, że ten pokoik taki pusty i się małego lokatora nie może doczekać;-)

Maddlena powodzenia na wizycie:)

Alicjaa współczuję nieprzyjemności z byłym, postaraj się tym za bardzo nie denerwować.

Anusiaszymka
fajnie, że weekend udany:)

Sawi koniecznie jedź na IP jak Twój gin znowu nic na to nie zaradzi! Nie ma co się tak męczyć:no:
Widzę dzisiaj dzień praniowy się zapowiada u większości, ostatnie przygotowania :-)

U mnie też już wyprawka prawie na finishu(została dostawka do sypialni, termometr, przewijak, no i rzeczy dla mnie do szpitala:p).
My się zdecydowaliśmy na termometr Microlife NC150(Termometr Microlife NC 150 bezkontaktowy - Sprzęt medyczny | AptekaGemini.pl), nie wyobrażam sobie mierzyć takiemu maluszkowi temp zwykłym, stawiam na wygodę;-)

Nie za dobrze wam z tymi prezentami?:rofl2: Hehe:) My podostawaliśmy głównie ciuszki, ale Męża kuzynka się zapowiedziała, że ma dla nas tą poduszkę klim i chodzik/pchacz:) Tylko jakoś się nie możemy zgrać, żeby się spotkać:-p

Miłego dnia Wrześnióweczki:))

Widzę że o remontach. My się już z sypialnią i salonem uporaliśmy ale umyśliło mi się jeszcze malowanie pokoju córki :/ Niby tylko malowanie ale wiadomo, wszystko trzeba wynieść z pokoju więc w całym mieszkaniu sajgon. Rzeczy z pokoju są wszędzie, w sypialni, kuchni a nawet (głównie ;) na balkonie. Dziś mężuś skończy malować a mi zostanie "tylko" sprzątanie. Ja to zawsze muszę sobie znaleźć atrakcje, nawet na niemal 9 miesiąc ciąży :D

Bubbles Ty to chyba na brak prezentów nie możesz narzekać ;) Babcie dbają oj dbają :)

Ritta ojj no przecież nie narzekam:rolleyes: Ale fakt babcie się spisują i wnuka jeszcze przed urodzeniem rozpieszczają:-p

Dziewczyny a jak u was z rozstępami? Bo mi się niedawno pojawiły tak pod pępkiem na środku, aż się patrzeć na nie nie mogę:zawstydzona/y:

Bubbles, ja na szczęście ("odpukać") nie mam i mam nadzieję, że nie doświadcze ich do końca. Nie wiem czy to zasługa ciągłego namaszczania czy poporostu taką mam skórę. :sorry2:

Ostatnia edycja:
Bubbles, mnie w pierwszej ciazy ominelo, teraz sie pojawily z boku brzuszka mimo smarowania czestego. mam nadzieje ze szybko je zwalczymy po porodzie.. Dziewczyny szpital w ktorym rodze ma takie oblezenie ze najblizszy termin ktg to 20 sierpnia 8:00. masakra. wpisala mnie polozna ale zastrzegla ze gdyby sie cos dzialo wczesniej to izba przyjec. dzwonie jeszcze do jednego szpitala zobaczymy jak tam... ?

Soniafka, bubbles ja tez narazie bez rozstepow na brzuchu ale za to piersi przeorane :(

Ritta pociesze Cie ze ja mam kuchnie w postaci nieoszlifowanych gladzi i nie mam drzwi w lazience :D mam nadziejeze zdazymy do konca sierpnia przynajmniej pomalowac :D

Alpine, jeśli mowa o piersiach to ja się zastanawiam czy moje w ogóle mają zamiar produkować jakikolwiek pokarm bo nietety jak już pisałam wcześniej z rozmiarem nie ruszyły w ogole... niby jak nacisnę to wypływają kropelki siary ale ogólnie to nie wyglądają ciążowo. :dry:

reklama
Do góry