reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

witajcie :)

Ala ciesze sie ze jestes zadowolona, bo nie kupowalismy dot ej pory mebli przez neta, bez wczensiejszego ogladania ;)
Jak Ola zwinie sie w kulke to lozeczko 120/60 wydaje sie duze, ale z drugiej strony jak sie wyprostuje to zajmuje 2/3 lozeczka :)

Hihi gratuluje prezentowej niedzieli :)

Co do ruchow, to ja mam takie zdanie jak Kusiak. Zreszta obaj ginekolodzy, u ktorych prowadzilam ciaze potwierdzaja. Ze nie ma sie co sugerowac tymi 10 ruchami, bo kazde dziecko jest inne i ma inny rytm dnia :) a matka najlepiej wie, kiedy maluch jest bardziej aktywny :)

Emka, moze upaly troszke odpuszcza, zebyscie mieli spokoj w Waszym dniu :) Ale to zlecialo :)

Marciatko, zycze aby Babcia meczyla sie jak najkrocej :(

Ritta, uzywam tego termometra i jest super! A podpatrzylam w szpitalu jak rodzilam, ze tez nim mierzyli :D:D

Hihi ja na sierpniowki nie zagladam, bo u mnie przygotowania w lesie. Ale jutro ma byc chlodniej i moze w koncu uprasuje ciuszki Zuzi :)

Amaliee, jak ospa?

Hania, zdrowka dla Was.

mnie z kolei meczy kregoslup - bole krzyzowe. Zaraz zapisuje sie na ktg. Dzisiaj tez wymazy u poloznej.
W ogole mala juz tak wali po zebrach - nie do wytrzymania - ma sile nie powiem...
Spacerek zalicozny, ale duchota niemilosierna iw dodatku komarow od groma...
Teraz biore sie za obiadek i kompot i troche ogarnac mieszkanko, bo ma przyjsc tesciowa - w koncu wrocila z wczasow to moze troche odsapne :p

Milego dnia kochane
kciuki za wizytujace

reklama
Anusia ja tez wylam jak to ogladalam :(

Felicity fajnie ze z remontem zdazyliscie :) ja jutro bede w 34 tyg, moj suwaczek to chyba jak u Doody jest :) fajnie ze tez bedziesz miala Hanie, u mnie miala byc Hania juz w pierwszej ciazy :D

Ritta fajnie ze sie odezwalas.

Emka to juz prawie koniec! Super ze Ci tak wszystko sie dobrze uklada :)

Marciatko wspolczuje z powodu babci. Jesli chodzi o ruchy pod koniec ciazy to wlasnie sie nie zmniejszaja, dziecko rusza sie tak samo duzo jak i wczesniej tylko ewentualnie ruchy sie zmieniaja i sa inne z powodu ograniczonej przestrzeni.

Hej:)

Ja też śledzę sierpniówki i czekam z niecierpliwością kiedy się u nas zacznie:-D Mam tylko nadzieję, że ja nie będę ostatnia hehe:)

Kusiak dobrze, że malutka jednak postanowiła się trochę powiercić:)) Też myślę, że trzeba zwracać uwagę na ruchy, znamy już trochę nasze maluszki i trzeba być czujnym jak się zachowują jakoś inaczej niż zawsze:tak:

EM ka
udanych ostatnich przygotowań, to już tak niedługo:D Jak tam? Stresik już jest czy na luzie?:) Mam nadzieję, że zdążysz z wyprawką;-)

Shiran to widzę nie tylko ja miałam ciężko nockę dziś:) Ja od ok. 3 nie mogłam spać, sama nie wiem czemu, bo tak było fajnie chłodno w sypialni i w ogóle.. Męczyłam się tak parę godzin, w końcu przed 8 zasnęłam i ok. 10 Mąż mnie obudził:sorry2:

Marciątko bardzo mi przykro z powodu Twojej Babci, ciężko się patrzy na cierpienie bliskich:( Stąd też Twoje rozkojarzenie na drodze, ale uważaj następnym razem.

Katka "nie poznałam" Cię po nowym avatarku:-D Pięknie:))

Soniafka super, że łóżeczko już stoi, mój Mąż to odwrotnie, nie mógł się doczekać składania łóżeczka, zabrał się za to jak tylko przyszło:D Teraz za każdym razem jak przechodzi koło pokoiku małego to zagląda i marudzi, że ten pokoik taki pusty i się małego lokatora nie może doczekać;-)

Maddlena powodzenia na wizycie:)

Alicjaa współczuję nieprzyjemności z byłym, postaraj się tym za bardzo nie denerwować.

Anusiaszymka
fajnie, że weekend udany:)

Sawi koniecznie jedź na IP jak Twój gin znowu nic na to nie zaradzi! Nie ma co się tak męczyć:no:
Widzę dzisiaj dzień praniowy się zapowiada u większości, ostatnie przygotowania :-)

U mnie też już wyprawka prawie na finishu(została dostawka do sypialni, termometr, przewijak, no i rzeczy dla mnie do szpitala:p).
My się zdecydowaliśmy na termometr Microlife NC150(Termometr Microlife NC 150 bezkontaktowy - Sprzęt medyczny | AptekaGemini.pl), nie wyobrażam sobie mierzyć takiemu maluszkowi temp zwykłym, stawiam na wygodę;-)

Nie za dobrze wam z tymi prezentami?:rofl2: Hehe:) My podostawaliśmy głównie ciuszki, ale Męża kuzynka się zapowiedziała, że ma dla nas tą poduszkę klim i chodzik/pchacz:) Tylko jakoś się nie możemy zgrać, żeby się spotkać:-p

Miłego dnia Wrześnióweczki:))

Widzę że o remontach. My się już z sypialnią i salonem uporaliśmy ale umyśliło mi się jeszcze malowanie pokoju córki :/ Niby tylko malowanie ale wiadomo, wszystko trzeba wynieść z pokoju więc w całym mieszkaniu sajgon. Rzeczy z pokoju są wszędzie, w sypialni, kuchni a nawet (głównie ;) na balkonie. Dziś mężuś skończy malować a mi zostanie "tylko" sprzątanie. Ja to zawsze muszę sobie znaleźć atrakcje, nawet na niemal 9 miesiąc ciąży :D

Bubbles Ty to chyba na brak prezentów nie możesz narzekać ;) Babcie dbają oj dbają :)

Ritta ojj no przecież nie narzekam:rolleyes: Ale fakt babcie się spisują i wnuka jeszcze przed urodzeniem rozpieszczają:-p

Dziewczyny a jak u was z rozstępami? Bo mi się niedawno pojawiły tak pod pępkiem na środku, aż się patrzeć na nie nie mogę:zawstydzona/y:

Bubbles, ja na szczęście ("odpukać") nie mam i mam nadzieję, że nie doświadcze ich do końca. Nie wiem czy to zasługa ciągłego namaszczania czy poporostu taką mam skórę. :sorry2:

Ostatnia edycja:
Bubbles, mnie w pierwszej ciazy ominelo, teraz sie pojawily z boku brzuszka mimo smarowania czestego. mam nadzieje ze szybko je zwalczymy po porodzie.. Dziewczyny szpital w ktorym rodze ma takie oblezenie ze najblizszy termin ktg to 20 sierpnia 8:00. masakra. wpisala mnie polozna ale zastrzegla ze gdyby sie cos dzialo wczesniej to izba przyjec. dzwonie jeszcze do jednego szpitala zobaczymy jak tam... ?

Soniafka, bubbles ja tez narazie bez rozstepow na brzuchu ale za to piersi przeorane :(

Ritta pociesze Cie ze ja mam kuchnie w postaci nieoszlifowanych gladzi i nie mam drzwi w lazience :D mam nadziejeze zdazymy do konca sierpnia przynajmniej pomalowac :D

Alpine, jeśli mowa o piersiach to ja się zastanawiam czy moje w ogóle mają zamiar produkować jakikolwiek pokarm bo nietety jak już pisałam wcześniej z rozmiarem nie ruszyły w ogole... niby jak nacisnę to wypływają kropelki siary ale ogólnie to nie wyglądają ciążowo. :dry:

reklama
Do góry