reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Muszę się pochwalić że właśnie zostałam ciocią :) Moja szwagierka urodziła godzinę temu. A jeszcze wczoraj rozmawiałyśmy i mówiła że lekarz powiedział że jego zdaniem jeszcze że 2 tygodnie pochodzi... (miała termin na 26.07)
Poród podobno ekspres, 4 godziny odkąd pojechała do szpitala już Antek był na świecie :)

Wesolutka z ciekawości- w którym szpitalu rodzisz?

reklama
kara wiem, że rodzą się dzieci w 38t ale to one same "chcą", do 42 można rodzić normalnie bo to termin umowny, chyba, że jesteście na 100% pewne kiedy miałyście owulację, a nie np ostatnia miesiączka to było krwawienie śródcykliczne. Wera zawsze wychodziła na usg większa a zdecydowała się przyjść na świat w dzień po terminie z OM. Gratuluję zostania ciocią.
Zaznaczyłam też w swojej wypowiedzi, że jeśli jest zagrożenie życia to wiadomo, że nie czeka się na akcję porodową.
Wesolutka z tortu największe wzięcie miała Dora ;)

Widzę że rozmowa o CC :) ja się bronię rękami i nogami... :D do puki nie będzie się coś złego działo rodzę normalnie hehe
ja miałam 41 tydzień i mała miała 3400 więc też by duża nie była jakbym miała urodzić w 38 tygodniu...

Ale jeżeli zalecenia lekarskie są to trzeba się słuchać :)

pozałatwiałam dziś wszystko co chciałam kupiłam sobie dwie kredki do oczu za 4,99 :) w naturze mają mega promocję i na kosmetyki do oczu jeden + drugi gratis :)

oczywiście jakies pierdołki pokupiłam :) natusi 2 bluzeczki także jestem zadowolona :)

obrączki żeśmy pooglądali jedne nam się spodobały ale czekamy jeszcze na znajomego złotnika może on coś ładnego nam wykmini :) albo zrobi :) może jutro już będzie można było coś obejżeć :)

Gorąc taki że nie idzie wytrzymać... zero wiatru.. głowa zaczyna boleć i wogóle jakaś taka do kitu dziś jestem :) poczytałam ale nie pamiętam już co komu odpisać;/

buziaki kochane :*
Dobranoc

Popadalo i zrobiło się trochę lżej, choc po całym dniu wykończona. Dzień spędziłam u rodziców M, także obiad tez u nich. Po 17 dzwonił kurier ze przywiozl wielka pake - łóżeczko :-D Dopiero teraz w domu wiec sprawdzałam czy wszystko jest. Ale już się ciesze a trzeba jeszcze zrobić miejsce na nie w pokoju :-)

Kara gratuluję ciociowania :-D

O widzę, że rozmowa o CC :D

Czyli temat znany mi bardzo dobrze :)
W szpitalu we Włocławku praktykują cięcia w 39tc. Ja Dominika rodziłam w 38t 4d. Ale moja lekarka w bydg mówiła, że jest to "okradanie" dziecka z cennego czasu w łonie matki, dwa dziecko, które samo nie decyduję się na wyjście nie dostaje wyrzutu hormonów które pomagają mu się dostosowac do życia poza łonem matki. I tak o to przez ten problem dziecko np z 38tc ma problemy z samodzielnym oddychaniem...

Kara i ja gratuluję zostania cioteczką :-* serdeczne życzenia dla dumnych rodziców :)

Hania, chyba musisz mi wyslac paczke żelek misiów haribo, albo usunac suwaczek, bo za kazdym razem jak przegladam forum z Twoimi wpisami mam na nie smaka! ;-);-);-)
Oczywiscie jak jestem w sklepie to mam ochote na cos innego, takze zelek nigdy w domu nie ma :cool2:

hej :-)

Ja troszkę odżyłam, powietrze się ochłodziło i jest czym oddychać :-0 Dziewczyny jak ja Wam współczuję tego lata.. ja tu po paru dniach umieram, a co dopiero taki upalny miesiąc?

CC to chyba temat rzeka... Kto tu kiedyś powiedział takie fajne zdanko- racja jest jak d**a- każdy ma swoją? No przyznać się, bo mi mózg paruje :-)

Wskazania do cc są różne i ja wierzę,że lekarz zdecuduje o tym co jest najlepsze dla mamy i dziecka. Tego się trzymam, chociaż sama osobiście tak jak ania rękami , nogami i czym się da będę się przed cięciem bronić. no chyba,że tfu tfu będzie mus. Moja lalka w 40w6d urodziła się z wagą 3800, nie chcę pomyśleć co by było jakby księżniczce zachciało się pomieszkać dłużej :-D

Co do pracy to Wam powiem,że i tak nie jest tak jak w pierwszej ciąży. Wtedy paracowałam na pełny etat, 40godz/tyg do 2 tygodni przed termiinem i jakos nie pamiętam,żebym była taka zmęczona. chociaż zmęczenie dopadło dopiero ostatnio, kiedy przyszły te gorące dni- wiem mam nadzieję,że z ochłodzeniem przyjdzie ulga. Teraz trochę mnie wykańczają dojazdy, bo po przeprowadzce mamy ponad 40km w jedną stronę-fakt,że autostradą, ale jednak to spory kawałek.

Miłego wieczorku kochane :-*

reklama
Anusia, ja to o du.... pisałam ;-) podziwiam, że jeszcze pracujesz, bo mnie męczy nawet leżenie na kanapie ;-)
Melduję, że doczytałam was i skończyliśmy kręcenie i ustawianie. Niby nic nie obiłam oprócz przytrzymywania, ale pogoda dopięła swego... kiedy będzie u nas padać???? Jutro rozpakowanie kartonów i finish. Jeszcze jak narożnik przyjdzie, wiercić trzeba półki nad ale nie będziemy na ślepo robić, bo si potem wścieknę, że 5 cm za blisko/daleko :-)
My jak weszliśmy do labo, to babcie zaczęły nagle tak stękać i jęczeć, że aż to śmieszne było... a to oczywiście na widok mojego brzucha... tragedia. Jedynie to posunęły się, żebym usiadła.
Juro idę z wynikami na oddział, ale widzę, że są ok... przestałam kontrolnie brać magnez i znowu mi się brzuch spina... dobrze że to eksprymnt krótki i zobaczymy co lekarz zaleci...
Współczuję tej express wizyty, bo to przecież nie o to chodzi.. w dodatku po 30 tyg.
Amalie, myślę, że chodzi jej o jedną gębę więcej do dania kasy na panieńskie i skoro do niej nie dociera, że to końcówka ciąży, to w ogóle bym sobie nią głowy ie zawracała... powiedz stanowczo nie i tyle a jak ktos jest na tyle głupi, żeby tego nie rozumieć, to jego broszka.. tu chodzi o twoje dobro a nie o czyjąś zabawę.
Lecę jeszcze na inne wątki i lulu. dOBREJ NOCKI :-)

Do góry