reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Joani - to skandal! Ludzie chyba myślą, ze jak kobieta w ciazy miała sile przyjść to moze czekać. Ja najcześciej widzę ze ktos patrzy na brzuch, np. w kolejce w sklepie albo na poczcie i zaraz odwraca sie a ja staje sie niewidoczna :-)

Emalia - to chyba wolałabym byłych :-) a jeszcze jak jacyś ciekawi to super ;-)

reklama
No ja już w domku :)

Karmienie wyszło słabo. Ola leniwiec więcej spała niż smoka ciągnęła, ale jakoś powoli damy radę :)

U Elenci poprawa widoczna, będą jej krew przetaczać jeszcze i nadal leki podawać, ale może pod koniec tygodnia pozbędziemy się respiratora i na cpap wrócimy. Niewiele tlenu mała potrzebuje, a i saturacja na dobrym poziomie się utrzymuje.
Kupki też robi. Opuchlizny nie ma.

Waga: 1510g i 1280g :(

Co do Dominikowego nocnikowania, to faktycznie przy drugiej próbie szybko załapał. Ale wiadomo na większy spacer czy na noc pampy zakładam.
O często sama muszę mu o siusiu przypominać ;)

Idę odgrzać obiad i doczytam co tam u was :-*

Ostatnia edycja:
Ja też się spotykam z tym, że ludzie jak zobaczą brzuch to się odwracają, że niby nie widzieli, jeszcze mnie nikt w kolejce nie przepuścił, chociaż ostatnio kasjerka w tesco mi zwróciła uwagę czemu jej się nie pokazałam, ani nie upomniałam to, by mnie od razu skasowała i następnym razem kazała walczyć o swoje i na ludzi nie patrzeć co sobie będą myśleć czy gadać, bo mi się pierszeństwo należy i tyle:-D

My już po wizycie, relacja w odpowiednim wątku:))

Mój poszedł pobiegać(że mu się chce w ten upał to w szoku jestem:szok:), zaraz jakiś obiadek na szybko, a potem idziemy na szkołę rodzenia:)

A_nka pewnie sie Olenka niedlugo przyzwyczai do ciumkania butli, ale ile jej podajecie mleka?:) no i dobrze, ze u Elenki lepiej i niedlugo respirator nie bedzie potrzebny, dzielna kruszynka:))

Ostatnia edycja:
Noi jestesmy po wizycie u naszej lekarki, do ktorej mam wieksze zaufanie. I ona stwierdzila infekcje, bo najpierw te biegunki, potem kaszel suchy, teraz mokry... Za 2 tyg mamy podejsc i jesli beda sie powtarzaly te ataki kaszlu to bedziemy cos myslec z ta alergia, chociaz testy skorne dopiero pow. 3 roku zycia...

Powiadacie ze sierpniowki sie rozpakowuja - to chyba dobrze nie - 37 tydzien to juz w terminie, a lepiej juz bez brzucha na te upaly ;)

katka, u Ciebie juz 35 tydzien? OMG, to na pewno bedziesz sierpniowa :D

aiwpa, piekny torcik i najelspze zyczenia dla Wery :)

Hania, ciesze sie ze u Dziewczynek dobrze. Ola zaskoczy pewnie w tym tygodniu :)
Za Elenke kciuki zaciskam w dalszym ciagu.

Nasze dziecko biega w kurtce po domu, przy 30 stopniach ciepla ;) jak zdjemowalam pranie to ja zobaczyla i tak jej sie spodobala ze nie odda i ryk, ze chce ubrac. Super :]

Witam wszystkie wrzesnioweczki! :-)
Pozwoliłam sobie do Was zagladnąć i zapytać czy czasem którąś z Was nie chciałaby odkupić ode mnie duphastonu * 34 szt. I luteiny dopochwowej *18 szt, ponieważ leki zostały mi po ciąży. Mnie nie są potrzebne a może którejś z Was się przydadza. Zainteresowane mamusie proszę o kontakt na priv.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
hej ho!
Dziewczyny nie nadrobie wszytskiego, nie mam szans :-( Taki kociol w pracy,ze nie wiadomo za co sie wziac, musialam zwiekszyc liczbe godzin, zeby jakos sie ze wszystkim wyrabiac. W domu sajgonek poremontowy nadal nieogarniety, bo z mezem na zmiane do pracy jezdzimy i na zmiane mala sie opiekujemy. weekend zlecial,ze nie wiem kiedy... oj jak by nam sie ktos do malej przydal.... opiekunki na 1,5 miesiaca nie znajde, a zdrugiej strony, ciezko ogarnac taka prace... hmm jakos sie ulozy.

Doczytalam najwazniejsze- Haniu ciesze sie,ze u Elenki poprawa. Ja nie przestaje sie modlic o Was i dziewczynki od chwili ich narodzin. Wierze,ze bedzie dobrze. Zycze Wam duzo sily :-*

Ania spoznione najlepsze zyczenia rocznicowe!!!! Duzo milosci, radosci, odrobiny szlenstwa i spelnienia jakiegos wspolnego marzenia zycze :-*

dobra wracam do obowiazkow :nerd:

Tylko Wam napisze,ze moja lala od soboty spi w swoim nowym lozeczko i o dziwo tfutfutfu poszlo calkiem niezle z zasypianiem :-)
pozdrawiam Was wszystkie!papappa

Witam wszystkie wrzesnioweczki! :-)
Pozwoliłam sobie do Was zagladnąć i zapytać czy czasem którąś z Was nie chciałaby odkupić ode mnie duphastonu * 34 szt. I luteiny dopochwowej *18 szt, ponieważ leki zostały mi po ciąży. Mnie nie są potrzebne a może którejś z Was się przydadza. Zainteresowane mamusie proszę o kontakt na priv.
Pozdrawiam
u Nas to juz raczej nie sprzedaż
ale napisz na wątku gdzie dziewczyny starają się o maluszka

Bubbles podajemy 8-10ml co dwie godzinki :)

Kurczę muszę raz jeszcze do gina się umówić i tym razem iść na te wizytę. Za dużo na głowie mam.

reklama
Hej, ale produkujecie tych postów, zanim doczytam do końca to już zapominam co miałam napisać lub skomentować :p
po prostu miłego poniedziałku i ochłodzenia nam zyczę,
Sonia i Katka to sierpniówko - wrześniówki a ja z kolei wrześniówko - październikówka :pPP ale zostałam tutaj , bo cały czas wierzę, że jednak aż tak długo nie będę musiała się męczyć.
Co do cesarek planowanych w Polsce (bo poruszyła któraś temat) to ja z kolei słyszałam, że robi się dwa tygodnie - ewentualnie tydzień przed terminem, żeby właśnie nie zacząć czasem rodzić naturalnie i nie stwarzać zagrożenia.. trzy znajome w ostatnim miesiącu tak miały, a z różnych stron Polski.

Do góry