reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Bubles powodzenia na wizycie!"D:\

A tak wg jestem w szoku! Sierpniówki zaczęły się sypać jedna po 2... mój termin z Om i Usg równy prawie, jakoś 4 dni różnicy... 24 sierpnia... dziś pakuję torbę... wole być naszykowana... pOłożna do mnie na ostatniej wizycie w czwartek mówiła że teraz na porodówce masakra.... przez te upały... wole dmuchać...

reklama
Katka, właśnie też w szoku jestem patrząc na sierpniówki. :shocked2:
Ja tam też wole już być gotowa bo teraz termin mam na 3 września a z ostatniego usg pokazywało nawet koniec sierpnia poza tym jeśli uda mi się wywalczyć cc to już w ogóle dużo czasu nie zostało bo przecież termin wtedy jeszcze wcześniej wyznaczają.

Maddlena, kciuki na wizycie, będziemy czekać na relacje.

Ostatnia edycja:
Haniu nawet nie musisz doczytywać,każda z Nas rozumie
dziękujemy że Nas informujesz co u Was,to i tak dużo

to ja nawet nie wiedzilam że sierpniowki rodzą....matko!

a ja dziś mam kiepski dzień
męcze się z tą infekcją czy ciort wie co to....jutro wizyta i jak mi nie da czegoś to czuje że skończy sie też porodem w sierpniu,bo dół brzucha pobolewa a wczoraj wieczorem dziwnie brzuch bolał,jakbym miesiączke miała dostać

Hej dziewczyny,
Katka, masz rację, upały jakoś tak działają, że maluchy są niespokojne.. a ty jeszcze jesteś sierpniówko-wrześniówką więc warto być przygotowanym :-) nie mniej jednak, życzę dwupaku jak najbliżej terminu :*
Wesolutka, koniecznie skonsultujcie małą z alergologiem... lekarka do kitu, że bagatelizuje taki stan u dziecka :wściekła/y:
Bubbles, Maddlena, powodzenia na wizytach :-) kciuki za pozostałe także zaciśnięte!
Sonia, ty to masz dziewczyno ciśnienie :-) ja się tak zabieram od jakiegoś czasu ale póki co uprałam pościel. Zostały wszystkie ciuszki, ale tak czekam aż upały znikną bo prasować nie idzie ;)
No więc skoro pranie dziś odpada, na dworze upał, zabieram się do pracy...
Miłego dnia :-)

Em Ka co do prezentu to u nas też były medaliki, serduszko ale dostaliśmy też pieniążki i na pamiątkę srebrną łyżeczkę z grawerem i obrazek. Z tymi sesjami to różnie, a ile chłopczyk ma? Bo te noworodkowe to chyba tak do 6 tyg najlepiej robić bo dziecko najwięcej śpi a później już gorzej.
Katka ja sobie próbowałam przypomnieć kiedy przy Werze miałam torbę spakowaną i nie pamiętam ale jak masz już 36t to chyba najwyższa pora.
Soniafka jeśli chodzi o cc przy pierworódkach to przynajmniej w Polsce z reguły czekają aż się akcja sama zacznie i dopiero tną.
Emalia z wagą to różnie, ja jestem ciekawa co mój lekarz powie jak się dowie, że mała w 30t miała już ponad 1800
U nas też upały więc pluskamy się w basenie. A popołudniu świętujemy urodzinki w trójkę. Torcik w lodówce DSC_4797.jpg, mała padła po basenie więc powinna być w pełni sił w przeciwieństwie do mamy ;)
ten upał daje mi popalić, wszystko mnie wkurza i jestem zmierzła... chciałabym dużo zrobić ale jak tylko więcej postoję to nogi mam jak z ołowiu i brzuch napięty. Uciekam poleżeć.
Miłego dnia

Załączniki

• DSC_4797.jpg
    DSC_4797.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 46
Hej Mamusie ;)
Wciąż upalnie, mogłam się na początku lata zaopatrzyć w basen, a teraz to nie wiem czy się opłaca, bo jak wrócę 12 sierpnia to już późno i może upały się skończą.
Ale hamak w cieniu ma dziś zawisnąć więc będzie lepiej na dworze poleżeć.
Emka o do prezentu Marciątko fajny pomysł, ale jak Emka jest chrzestną to do tego bym jednak dokupiła pamiątkę, którą wykorzysta nawet jakby to był łańcuszek i miał czekać 18 lat czasami tak jest, aczkolwiek to może być dowolna pamiątka.
Hania czekamy na relacje z karmienia ;)
awipa fajny torcik, udanej zabawy
ania// jakbyści np sprzedali obrączkę tą złota co wam została spokojnie wystarczy na nowe srebrne i na pewno będą śliczne
sawi zdrówka
Katka obyście doczekali jak najdłużej do terminu

Ja też mam wizytę na 14.30 oby lekarz się zgodził bez problemu na wyjazd ;)

no rzeczywiscie sierpniówki ,,szaleją'' :-) mi tam się nie spieszy póki co, zaczynam bać się porodu i co raz częsciej o tym myślę...

Witam Mamusie :-)

U nas dziś leniuchowanie w domu, na zewnątrz nie ma szans w tym upale wysiedzieć. Wczoraj już mi było tak słabo, że głowa sama mi leciała :-( mamy 30 stopni w cieniu, oby jakaś burza do nas zawitała :-)

Dziś przyszła mi paczka z gemini - w końcu :-) tym razem bardzo długo szła, ale na szczęście jest wszystko i w chłopięcych kolorach :-) więc patrzą na uwagi do zamówienia :-)

Robię dziś zamówienia na literki i pościele :-) i bardzo mnie to cieszy :D

A-nka - czekamy na kolejne dobre wieści :-) i wszystkie myślami na pewno jesteśmy z Wami :* a Dominiś to bohater, że tak szybko się nauczył :-) mistrz :-)

Ania - spóźnione wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :-) miłości na kolejne lata :*

Emka - trzymaj się tam i jeszcze poczekaj z porodem :-) co do prezentów, ja mojej chrześnicy dałam złote kolczyki, pieniądze i jeszcze kupiłam jej uroczy dresik :-) i rodzice byli zadowoleni :-)

Mi ostatnio śnią się straszne rzecz - a mianowicie, że mąż mnie zdradza. I najgorsze w tym śnie jest zawsze to, że się z tym w ogóle nie kryje! Bezczelny :-) a jak mu rano opowiadam sen to tylko pyta czy ładna była, a jak mu mówię, że nie pamiętam to jest zawiedziony, że to przecież najważniejszy szczegół - facet.... ;-)

Kciuki dla trójeczki mam za wizyty :-)
My od rana walczymy- najpierw 1,5 h w labo, bo chciałąm wynik na szybko i musiałam w szpitalu się nasiedzieć... a myślicie, że ktoś przepuścił... to się mylicie!
Mąż od razu badania na okr. grupy krwi zrobił, bo wiemy tylko, że ma + :-)
No i teraz dzielnie walczy ze składaniem komody- to dopiero pierwsza, jeszcze druga, 2 półki do powieszenia i tv oraz właśnie nadjechało łóżeczko. Ja mam mega radochę... a on wylewa siódme poty. Mam nadzieję, że zrobi wszystko dzisiaj, bo jak na razie za wiele ch..... i kur... nie było :-D
Lecę obiad robić.

reklama
smokey- pozostaje nam się modlić o "normalne" dzieciaczki. No i przede wszystkim zdrowe . U nas na szczęście już nie ma słońca, ale parno jak chol....
maddlena- to czekamy na wieści z wizyty i zaciskamy kciuki :)
ania- jak już kupisz obrączki to się pochwal. Powiem Ci ,że to rzadkość żeby ktoś był na złoto uczulony
katka- pakuj się pakuj. Ja też słyszałam ,że przez te temperatury dużo porodów. Sama dzisiaj do znajomej powiedziałam ,że mam przeczucie ,że nie dotrwam do połowy września.
aiwpa- wszystkiego naj naj dla małej. Torcik superowy. My z córka jak tylko sie zachmurzyło wzięłyśmy się za wymiane wody w basenie. Ciekawe kiedy się zagrzeje :-p
Ann- trzymam kciuki za wizytę :tak:
Aniaam- to fajne masz sny. Ja ma z reguły zbereźne, a ostatnio nawet śnił mi się mój były z wieku ok 15-16 lat :-D

Do góry