reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Amaliee u nas w wordzie stronę podali, ale mówili, że na niej opóźnienia występują i aktual. Nie jest na bierząco :)

Kazał dzwonić do wydziału bo u nas w mieście przeważnie do tygodnia jest.

No i pani potwierdziła, że jutro lub najpóźniej pojutrze będzie. Po 10 mam dzwonić to powie co i jak i kiedy dokładnie :))

Skwaru ciąg dalszy i łapania kąpieli słonecznych też. Normalnie mam nadzieję, że po takich zabawach padną jak kawki te moje dzieciaki :)

Ostatnia edycja:
reklama
Aaaaaaaaa! po tylu dniach upału w końcu zerwanie chmury i u nas nastąpiło!!! Boże dziękuję! :D
Ogarnęliśmy zakupy, ogarnęliśmy ubezpieczenie mieszkania, obiadek - hotdogi domowe, wykąpałam się a teraz delektuje się ulewą :D
Dobrze, że pranko mi zdążyło wyschnąć :)

Witamy Wiolę:) mamy nadzieję, że zostaniesz z nami na dłużej :)
co do terminu to ja obstawiam początki miesiąca :)
A z resztą może dowiem się jutro konkretniej, bo mam prenatalne USG 3 trymestru i zapytam się ginekologa na kiedy planuje moją cc.

Kocham deszcz! Kocham!

Ja wróciłam niedawno ze szkoły rodzenia, u nas też popadało i w końcu jest czym oddychać, coś czuję, że to będzie najbardziej wyspana nocka od jakiegoś czasu, bo nie będę się spocona budzić:-p

Ale robicie smaka na KFC albo McDonald's mmm.. :-) My sobie też pozwalamy i to dosyć często niestety, ale pewnie po porodzie się skończy, więc korzystam:D

Kusiak a może wyniki są ok dlatego nic nie dają znać?

Witam sie wieczornie :)) u mnie dzisiaj chlodniej :) kurcze robicie smaka z fastfoodami :) dzwonilam do szkoly rodzenia, chcialam isc na drugie zajecia dzisiaj i okazalo sie ze wyjatkowo byly wczoraj no i przepadly mi dwa z czterech :( moge przyjsc na dwa pozostale ale zaplacic trzeba za calosc, i sie waham czy warto... zostalo o porodzie i pielegnacji noworodka :) nigdy nie mialam doczynienia z takim malenstwem wiec co radzicie dziewczyny?

Alpine pielęgnacja zawsze się przyda :) A można wiedzieć co było na tych poprzednich? czy warto..
btw mało tych zajęć i jeszcze płatne.. u mnie w mieście są w szpitalu darmowe i po 8 zajęć i 2-3 grupy są, można dołączyć w każdym momencie

hehe ja Wam przypomnę na jesieni, o tym deszczu :-) Żeby wtedy nie było narzekania,że słońca nie ma tylko pada i pada :-p

kusiak u mnie właśnie z glukozą było tak,że mieli dzwonić tylko w razie złych wyników. No news= good news :-D

wiolka witaj :-)

Karmienie też ważne ale jeśli już Cię ominęło to trudno, ja bym poszła.
U mnie już był o ciąży, o porodzie, ostatnio o połogu (praktycznie zero informacji przez godzinę ćwiczyłyśmy a drugą coś tam opowiadała ale nie wiele i byli "goście" z banku komórek macierzystych i z basenu dla dzieci), potem mają być 2 zajęcia o karmieniu i 2 o pielęgnacji i myciu malucha a na koniec pogadanka z psychologiem odnośnie baby blues itp. Co ćwiczenia uczymy się oddychać przeponowo i oddychać do skurczy. Pewnie jak już będziemy rodzić to te nauki pójdą w las, z bólu nie będzie się o tym myśleć :p

reklama
No to bogaty program zajec :) wlasnie kuzynka rodzila 2 msc temu i stwierdzila ze szkola swoje a zycie i porod to inna bajka :]

Do góry