reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Marciątko ja dziś też na obiad mam ryż brązowy z kurczakiem i warzywami :D zresztą wczoraj było to samo.

A na jutro i piątek zrobię krupniczek na żołądkach drobiowych :)

Właśnie dzieciarnia usnęła to chwilę czasu mam. Z orange jeszcze nie przyjechali. Prawo jazdy nie ma. U dziewczynek wszystko ok, a na dworze skwar :p

I tylko byle do wieczorka ;)

reklama
Hej,
Wpadam i ja listę podpisać :-) Coś mnie głowa pobolewa od wczorraj.. Przechodzi na chwile, żeby po jakims czasie łomotnąć ze zdwojoną siłą :-/
Niunia moja spi, chyba tez skorzystam i osapne chwilkę. Dołączam do grona niezdecydowanych obiadowo... Wyjęłam rano polędwiczkę z zamrazarki, ale co z nią zrobić??? O to jest pytanie...
Ja torbę szpitalną też miałam dość wcześnie spakowaną, raczej działało to na mnie uspakajająćo, ale ja należę do tych ludzi, którzy muszą mieć wszystko wcześniej przygotowane...Właśnie dlatego tak mnie frustruje mój brak przygotowania teraz... Czekam ,aż mężuś wykończy małą sypialnię, a mam nadzieję,że to będzie w ten weekend i od poniedziałku ruszam z praniem, prasowaniem itp.

wesolutka sama nie jesteś, ja też kibicuję Argentynie :-D nuda będzie wiało, jak europejski finał nam wyjdzie. Wczoraj kibicowałam Niemcom, ale do głowy by mi nie przyszło,że aż taki wynik będzie :szok:

ania no toś się na porodówkę wybrała :-D ja do szpitala mam prawie godzinę drogi, więc, gdybym zapomniała torby, to mąż dojechałby na sam finish :-)

ann myślę,że juak się czujesz dobrze, to nie ma co się stresować poznym wyjazdem, szczególnie,że termin masz na koniec wrezśnia, a te parę tygodni robi różnicę. Jedz, baw się, korzystaj i przede wszystkim odpocznij, takie wakacje już się nie powtórzą ;-) nie , nie mówię wcale,że kolejne będą gorsze, absolutnie nie. Będą po prostu inne, równie cudowne,ale pod innymi względami, a tu masz taki ostatni beztroski urlop :-)

edit

wesolutka łóżeczka nie będziemy składać, wstawimy do tej małej sypialni, co jest teraz w remoncie. Niech tam sobie postoi i poczeka :-)

Ostatnia edycja:
anusia no to mi dodałaś otuchy, dzięki :-) mąż i tak powiedział, że jak nie zrobię rezerwacji to mimo to zaciągnie mnie na te wakacje na baranach hihi ;-)
wiolawiola witaj ;) no u nas rozpiętość terminu jest duża więc za pewne jest jakaś mamusia co ma taki termin jak ty a jak nie to mamy zbliżony :)
joani u mnie podobnie z tym wiaterkiem, niby ponad 30st ale tak przyjemnie wieje że nie czuć takiego gorąca ;-)
ania ale domowy mac to jeszcze nie taki straszny, bo można całkiem zdrowe rzeczy wyczarować :-)

Wiolawiola Witaj :) rozgość się :) napewno znajdziesz kogoś z bliskim terminem do swojego :)
nie jesteś sama z szykowaniem wszystkiego :) dużo z nas dopiero palcem ruszyło w tym kierunku :) i jest nas też parę gdzie mamy małą rożnicę wieku dzieci :)

Ann no właśnie takie domowe :) frytki mi wczoraj nie smakowały .. a chciałam z ziemniaków i tak też zrobiłam a tu ziemniaki słodkie;/ a dziś bułeczki mięsko już przygotowane sałata pomidorek ogóreczek kiszony cebulka serek no jedyne co to sos do hamburgerów i ketchup hehe samo zdrowie :)
a Natusia frytek nie lubi.. woli gotowane ziemniaczki :) a hamburgera dwa gryzy i wsio :) więc zawsze dostaje mięsko kartofelki i pomidorka albo buraczki jak my mamy smaki :)

Ale takiego prawdziwego z mcdonalda to też bym wszmała :)

A u nas delikatnie pada od 1,5 godziny

Ostatnia edycja:
ania też mam czasami na takiego "prawdziwego, niezdrowego pewnie z niewielką ilością mięsa hamburgera z McDonalds" ale skusiłam się chyba dwa razy i raz na polędwiczki z KFC tyle chyba nikomu nie zaszkodzi, więc jak masz ochotę to czemu nie :-)

może jak będziemy na zakupach albo gdzieś w mieście to się skusimy na taką przekąskę:) Moj M nie może się najeść w takich miejscach :) chyba że bagietka tak jak ostatnio albo pizza.. ooo tak to mu pasuję :)J
est wysoki i szcupły a je tyle że szok nie wiem gdzie to mieści :szok:

Ostatnia edycja:
ania właśnie z chudymi facetami tak jest, wcinają co chcą a i tak zero tłuszczu, dobra przemiana materii. Ale z wiekiem trzeba uważać, mój tato np zaczął bardzo tyć po 40 i jak rzucił palenie, a twój M chyba pali z jeśli dobrze zapamiętałam ;-)

Amaliee też tak myślę, że nie zaszkodzi jak z umiarem, a co, tym bardziej jak wszystko przebiega w porządku. Teraz i ja myślę o tym Mcu jak tak rozmawiamy.

A ja jednak właśnie robię kotleciki kalafiorowe :) tylko zabrakło mi bułki tartej więc szoruje do biedrony..
U mnie też fajna pogoda, nie ma już słonka, temp 20 st i wiaterek.
Wogóle tak mi brzuch wywaliło, że masakra, od wczoraj coś taki lekki dyskomfort, jakbym nie wiem co zjadła i chodziła pełna, a teraz tak siedzę i patrzę na mój brzuch jaki on wielki się zrobił :szok:

Wiolka witaj :) Ja akurat termin mam 10 dni wcześniej niż Ty :)

Wiolka witaj :)

Ja tam sobie tez Mcdonalda nie odmawiam jak mam ochote :p
U mnie dzis mega goraco wiec caly dzien w ogrodku z chlopakami siedzialam. Jak dla mnie to za goraco... Normalnie bym sie bardzo cieszyla bo u nas taka pogoda to raczej nie zdarza sie kazdego lata no ale w tej chwili to akurat mi nie na reke.
Zmeczona jestem i jakos mi ciezko.
Wiecie dziewczyny ze ja caly czas czekam na wyniki badan z glukozy!!! Tydzien temu robili mi te badania a ja jeszcze wynikow nie mam! Jak sie okaze ze sa zle i mam cukrzyce a oni mi tak zwlekaja to normalnie rozszarpie!!

reklama
wiolka ja wg om mam na 27.09 termin, ale wg usg na 29.09 i raczej obstawiam pozniejszy termin ;-)
kusiak ja mialam wczoraj ta glukoze i od razu sie pytalam kiedy beda wyniki, to powiedziala,ze jak bedzie cos nie tak, to beda dzwonic, ale nie powiedziala kiedy :crazy: Masakra - niedosc,ze robia pozno te badania, to jeszcze nie wiadomo ile trzeba czekac na wyniki...
Ale jutro mam wizyte u midwife, wiec jak cos ja zapytam - bo ona moze bezposrednio zadzwonic do szpitala ;-)

U mnie dzis na obiad - szybka zapiekanka makaronowa z tunczykiem i kukurydza + sos serowy - moje dzieciaki uwielbiaja i zwykle mam wszystkie skladniki pod reka, a ze jestem po pracy - to nawet nie mialam ochoty kombinowac ;-)

Do góry