reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

katka, Ola sie sama odstawiła od piersi w 7 miesiącu - potem jeszcze ściagalam laktatorem rano i wieczorem, az w koncu zachorowalam dostalam antybiotyk i sie skonczylo i wtedy ujawnila nam sie skaza bialkowa grrr
Teraz zamierzam karmić też przynajmniej do 8 miesiąca :)

MinieMe - mnie w ciąży urosły - bardzo się cieszyliśmy a jak skończyłam karmić, są chyba mniejsze niż przed ciąża :p może teraz się powiększą (na to licze) - wolalabym zeby zamiast w brzuch poszlo w piersi z tej pierwszej ciazy :p
aaa moj maz ma tez wiecej objawow, urosl mu brzuch, ma zachaianki i humory hihihi :D

tekila, ja zrobilam kilka testow, za kazdym razem bledziutka druga krecha, po 3 minutach sie robila bardziej wyrazna, ale i tak o polowe jasniejsza niz ta pierwsza.

elleni, ja tez poczulam w 16 tygodniu, az lekarz nie wierzyl do konca, dopoki go na usg nie kopla :D

witajcie Dziewczyny! :)

reklama
Jak chodzi o obawy... Nie mam zadnych... Nie boje sie ciazy, ani tego jak sobie poradze z trojka dzieci.. Nie boje sie porodu bo dwa razy rodzilam bez znieczulenia, bez nacinania. Dobrze sie czulam po. Zwlaszcza drugi porod mialam lajtowy :-) mowia mi ze jestes stworzona do rodzenia dzieci i tym razem sie tak czuje ;-) mam tylko nadzieje ze ciaza rozwinie sie prawidlowo i zakonczy happy endem. Poki co jestem na maxa szczesliwa. Juz dawno nie czulam takiego szczescia. Brzuch juz zaczyna sie napinac. Czuje po ubraniach. W drugiej ciazy mialam szybko widoczny brzuch. Tym razem najpewniej bedzie jeszcze wiekszy.

to chyba masz dużo wsparcia i pomocy co?
bo wow podziwiam , ja sie cieszę ale też boję jak bedzie z drugim:)

Dzień dobry :)
dostałam tylko jedną wiadomość do listy wrześniówek :> także stworzyłam przeglądając wątek.
Dziewczyny sprawdzie, czy każda może, edytować tamten post, żeby wprowadzać zmiany, ewentualnie dodawać nowe informacje?

Hejka dziewczyny :-)

Ja nareszcie w domku. 20 godzinna podróż dała mi w kość bo jestem cała obolała od siedzenia w aucie ale o dziwo prawie całą drogę przespałam. Mój mąż nie mógł uwierzyć jak można tak spać przez tyle godzin bez przerwy. ;-) W sumie ja sama byłam w szoku. Chyba ta ciążowa senność dopadła mnie w samą porę bo dzięki temu podróż nie była aż taka męczarnią.

Rano zrobiłam powtórkę testu i wyszły już piękne dwie krechy. Jakoś dalej uwierzyć w to wszystko nie mogę no i boję się strasznie...

Wesolutka85, chyba nie da się tak zrobić żeby każda z nas mogła edytować posta którego ty wrzuciłaś. Ja bynajmniej nie mam takieh możliwości bo nie wyświetla mi się opcja edycji.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny.
Wesolutka jest tak jak piszę soniafka, tylko Ty będziesz mogła edytować ten post.

Pozwólcie że ja podam szczegółowe dane po pierwszej wizycie. Też jestem jeszcze pełna obaw i boję się już w pełni cieszyć. Chyba we wtorek i czwartek zrobię jednak betę, może mnie to trochę uspokoi.

Ja bete robiłam w piątek ale chyba we wtorek powtórzę dla pewności.. Wczoraj powiedzieliśmy rodzicom :-) mieliśmy trzymać jeszcze wszystko w tajemnicy ale nadarzyła się okazja że spotkaliśmy się wszyscy razem no i nie umiałam trzymać języka za zębami :-) radość przyszłych dziadków - bezcenne! :-)

Mi zależy żeby zrobić betę w odstępie 48 h aby sprawdzić czy przyrost jest prawidłowy.
Najbliższym chcę powiedzieć jak zobaczę już serduszko a znajomym ja ciąża będzie bezpieczna czyli po 9 tyg.

reklama
:o trudno jest trzymać to w tajemnicy:) ja raz nie powiedziałam, bo z góry widziałam że jest źle..a później żałowałam bo nawet się wypłakać nie mogłam mamie..i w ogóle musiałam udawać, że jest ok a nie było...Teraz powiedziałam od razu, i tak będzie co na być..mam nadzieje że po raz trzeci nie spotka mnie taką tragedia...

Do góry