Jak chodzi o obawy... Nie mam zadnych... Nie boje sie ciazy, ani tego jak sobie poradze z trojka dzieci.. Nie boje sie porodu bo dwa razy rodzilam bez znieczulenia, bez nacinania. Dobrze sie czulam po. Zwlaszcza drugi porod mialam lajtowy :-) mowia mi ze jestes stworzona do rodzenia dzieci i tym razem sie tak czuje ;-) mam tylko nadzieje ze ciaza rozwinie sie prawidlowo i zakonczy happy endem. Poki co jestem na maxa szczesliwa. Juz dawno nie czulam takiego szczescia. Brzuch juz zaczyna sie napinac. Czuje po ubraniach. W drugiej ciazy mialam szybko widoczny brzuch. Tym razem najpewniej bedzie jeszcze wiekszy.
reklama
elleni
Fanka BB :)
ookatkaoo1993 a co u was z alegrią?? Cholera mojego też wywaliło … obstawiam że to nabiał bo w typowych miejscach placki suche, zaczerwienione się pojawiają :/ muszę odstawić mu koniecznie mleko ale nie wiem jak bo on uwielbia;( przed snem pije 150ml, jak wstanie 120ml i w ciągu dnia czasami prosi.
Jakie ty sojowe dajesz ?? chyba muszę całkowicie to MM wywalić do kosza bo to nigdy nie zniknie i wprowadzić sojowe deserki i mleko. Ehhh a mój tak uwielbia Danio ;( jak widzi w sklepie to drze się na cały sklep,żeby mu dać. No ale jak mus to mus. Nie ma wyjścia
Dziewczyny ja myślę, że my mamy jeszcze czas na te dolegliwości wszystkie :] mnie mdłości w pierwszej ciąży złapały jakoś w 6-7 tdz więc jeszcze nie cieszę się, że ich nie mam. Zgaga opadła gdzieś w połowie,a teraz już mi dokucza pomału :/ zachcianek nie miałam wcześniej i teraz na razie też nie mam. Myślę,że jeszcze wszystko przed nami :]
Co do kawy to ja też już na Inkę zmieniłam
MinieMe hehehe to ty nie wiesz,że mężowie też z nami często w ciąży są ??
Ehh już nie mogę się doczekać kopniaczków <3 nie da się tego opisać słowami. W pierwszej ciąży dość szybko poczułam bo w 16 tyg. Do tego mogłam podsłuchać małego lokatora i jak bije mu serduszko dzięki detektorowi tętna troszkę spokojniejsza byłam jak wiedziałam, że bije „moje” drugie serce
Jakie ty sojowe dajesz ?? chyba muszę całkowicie to MM wywalić do kosza bo to nigdy nie zniknie i wprowadzić sojowe deserki i mleko. Ehhh a mój tak uwielbia Danio ;( jak widzi w sklepie to drze się na cały sklep,żeby mu dać. No ale jak mus to mus. Nie ma wyjścia
Dziewczyny ja myślę, że my mamy jeszcze czas na te dolegliwości wszystkie :] mnie mdłości w pierwszej ciąży złapały jakoś w 6-7 tdz więc jeszcze nie cieszę się, że ich nie mam. Zgaga opadła gdzieś w połowie,a teraz już mi dokucza pomału :/ zachcianek nie miałam wcześniej i teraz na razie też nie mam. Myślę,że jeszcze wszystko przed nami :]
Ehh już nie mogę się doczekać kopniaczków <3 nie da się tego opisać słowami. W pierwszej ciąży dość szybko poczułam bo w 16 tyg. Do tego mogłam podsłuchać małego lokatora i jak bije mu serduszko dzięki detektorowi tętna troszkę spokojniejsza byłam jak wiedziałam, że bije „moje” drugie serce
MinieMe
Zaangażowana w BB
Elleni wiem, ale myslalam, ze jeszcze nie na tym etapie ja tylko patrze z boku i smieje sie pod nosem, bo wiem, ze predzej czy pozniej i mnie dopadna objawy, ale poki co mozemy mowic smialo, ze jestesmy razem w ciazy chociaz tak naprawde nikt poza nami o tym neszcze nie wie chcemy poczekac az uslyszymy serduszko i usg potwierdzi, ze wszystko rozwija sie prawidlowo bedzie wspanialy prezent na Dzien Babci
Heh Rzeczywiscie nasze mamy będą mieć swoje święto w tym miesiącu, nie pomyślałam o tym wcześniej Moja po raz pierwszy zostanie babcią, chociaż jeszcze o tym nie wie Ja dzisiaj 12h w pracy - padam ze zmeczenia, ostatnio mogłabym spać całe dnie, a do tego odrzuciło mnie od kawy więc energii zupełnie brak Apetytu też nie mam...
Wiecie co... jestem pełna obaw - mimo, że każdy test od tygodnia pokazuje II kreski, wczorajsza beta była na ładnym poziomie, mam objawy ciązowe, to jakoś tak ciężko mi uwierzyć że to się dzieje na prawdę nie mogę doczekać się czwartkowej wizyty u gina!
Wiecie co... jestem pełna obaw - mimo, że każdy test od tygodnia pokazuje II kreski, wczorajsza beta była na ładnym poziomie, mam objawy ciązowe, to jakoś tak ciężko mi uwierzyć że to się dzieje na prawdę nie mogę doczekać się czwartkowej wizyty u gina!
ookatkaoo1993
ookatkaoo1993 a co u was z alegrią?? Cholera mojego też wywaliło … obstawiam że to nabiał bo w typowych miejscach placki suche, zaczerwienione się pojawiają :/ muszę odstawić mu koniecznie mleko ale nie wiem jak bo on uwielbia;( przed snem pije 150ml, jak wstanie 120ml i w ciągu dnia czasami prosi.
Eleni u nas alergia nie objawiała się żadną wysypką czy tym podobnym, mieliśmy problem Biegunką która trwała 3 miesiące... a zaczęło się od tego że jadła MM bebiko bez żadnego zagęszczenia bo moja teściowa twierdziła ze za wcześnie na kaszkę... a ja ze u nich mieszkałam... i tak moje dziecko mając 10 miesięcy budziło się w nocy do jedzenia 12 razy!!! i zaczęła się biegunka... masakryczna... w końcu jak zmieniliśmy przychodnie to Nadi pani doktor mówiła ze to alergia że wyśle nas na testy.. ma alergie na mleko, kakao, czekolade, jajko, kurczaka... musieliśmy przejść na Sojowe, kupuję w Biedronce takie litrowe ok 5 zł kosztuje... a jak brak w biedronkach (u nas sa 4) bo tak idzie to zostaje Kaufland tm cena za 1 l jest 9 zł...na początku chciała jeść tyko waniliowe ale później się przestawiła na naturalne...
Je z kleikiem... mimo że dalej wstaje raz w nocy na jedzenie
elleni
ookatkaoo1993 mój też pije bebiko i mu nie zagęszczam bo po prostu nie tknie jak zagęszczę, już próbowałam. tylko ja zauważyłam że zaczyna go wysypywać jak zwiększy się nabiał w jedzeniu. Np uwielbia placki ziemniaczane ze śmietaną ale reakcja jest natychmiastowa... po danio to samo, od razu na dekolcie plamy,pod jedną pachą robi się rana i w zgięciach łokci plamy.
Mój natomiast odstawił się sam od nocnego jedzenia zaraz po skończeniu roczku.Przesypia całe noce, nawet na wodę się nie budzi. Popatrzę to mleko sojowe, kupię i zobaczymy czy podpasuje smakowo mu.
Ale ty normalnie do butelki nalewasz takie z kartonu ??
Mój natomiast odstawił się sam od nocnego jedzenia zaraz po skończeniu roczku.Przesypia całe noce, nawet na wodę się nie budzi. Popatrzę to mleko sojowe, kupię i zobaczymy czy podpasuje smakowo mu.
Ale ty normalnie do butelki nalewasz takie z kartonu ??
reklama
maddlena
[/QUOTE]Katka a co powiesz na to, ze wiecej objawow ma moj Maz? ciagle chodzi senny, w nocy wstaje sikac trzy razy, ma zgage i mdlosci, przybiera na wadze, glownie rosnie mu brzuszek i ciagle ma jakies zachcianki
Pociesz Meza, ze piersi jeszcze sie powieksza
He, he, to mój właśnie pojechał do sklepu, BO MA OCHOTĘ NA COŚ Z KREMEM. Więc mu mówię KTO TU JEST W CIĄŻY
Jak mnie głowa boli... Pęknie mi zaraz, drugi dzien z rzędu... Strasznie...
A porodu jakoś tak bardzo też sie nie boję, Antosia urodziłam praktycznie w 3 godziny od przebicia pęcherza, a wcześniej bóle były raczej umiarkowane. Będzie dobrze, urodzić trzeba...
Ostatnia edycja: