reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Witam się niewyspana, Mąż ma takie zmiany, że wraca w nocy, nie dość, że mnie obudził jak wrócił, później jak się kładł do łóżka to jeszcze musiałam się przenieść do innego pokoju, bo później mi przeszkadzało jego chrapanie:p

A_nka super, że będziesz mogła ubrać Oleńkę i przebrać jej pieluszkę:-D Jak będziesz mogła to zrób fotki małych księżniczek, ciekawa jestem jak rosną i się zmieniają:))

Ania// ojj ja też sama po sobie widzę, że jakaś taka się bardziej nerwowa zrobiłam i uszczypliwa, ale mój jakoś to jeszcze znosi, aż mu się dziwie, że tak spokojnie reaguje, bo on też nerwus:)

A ja się zaczynam martwić o moją laktację:-( Byłam taka pewna siebie, że będę karmić piersią i w ogóle, ale zaczynam w to powątpiewać, moja mama miała problem i mnie nie karmiła piersią, więc boję się, że i u mnie będzie podobnie, no i ja żadnej siary jeszcze nie mam ani nic:(

EM ka z tym okolicznościowym to chyba nie do mnie:D A babka jakaś niepoważna.. Mam nadzieję, że się z nią szybko uporacie:)

Maddlena oby to była faktycznie tylko formalność:tak: Współczuję bólu sutków, nic przyjemnego na pewno.

Miłego dnia i &&& za wizyty:))

reklama
Bubbles laktacja będzie pewnie u Ciebie, to że teraz siary u Ciebie nie ma nie znaczy, że nie będziesz mogła karmić, nie u wszystkich się ona teraz pojawia, może się pojawić pod koniec ciąży lub dopiero po porodzie już od razu mleko :)

bubles spokojnie :) shiran ma rację, nie musisz mieć teraz ani siary ani większych piersi ani nic.. nie każda ma jakieś obiawy:)
a czasami się zdarza tak że od 5 miesiąca siara jest a poźniej pokarmu nie ma.. moja koleżanka tak miała niedawno..
głowa do gory i bez zamartwiania się :)

Ania// co do samych piersi to urosly, ale martwi mnie bardziej, ze i moja mama i babcia nie byly zbyt "mleczne"(babcia urodzila 6 dzieci i tylko pierwsza corke troche karmila, ale tez nie dlugo), mam nadzieje, ze jednak u mnie bedzie inaczej, bo jakos tak sie nastawilam na karmienie piersia:)

Cześć dziewczyny,
ja się witam również niewyspana, u mnie tez zaczęły się bezsenne noce, jest coraz ciężej i niewygodnie:-(, do tego od wczoaj boli mni epodbrzusze, mam nadzieję, że to chwilowe...

Em ka wspólczuje stłuczki, dobrze że wam się nic nie stało.
Ann ja równiez czekam na fotorelację:-)
Hania jak się cieszę, że u dziewczynej wszystko dobrze, dzielne Aniołki:-):-)
Koko fajnie, że dzisiaj zobaczysz maluszka:-)

A mnie znowu się dzisiaj snił poród, taki expresowy/bezbolesny, a malutak taka śliczna sie urodziła:-)

Ja zaczynam nowy tydzień dzisiaj, jeszcze równe 2 mce i finish, cesarka prawdopodobnie araz na początku wrzesnia:-)

Miłego dnia!

Bubbles spoko, ja nie miałam siary prawie do samego porodu a karmić mi się udało. Myśl pozytywnie, co ma być to będzie :-)

Mi sutki dokuczaja i bola od poczatku:( az stanik przeszkadza :( wogole cos mi ciasnawo bylo w stanikach ostatnio, mierze sie pod biustem a tam 80cm! Jeszcze niedawno bylo 10 mniej- teraz wiem czemu gorzej mi sie oddycha; a siara tak leci ze jak zgniote piers na spaniu to zostaje wielka mokra plama :p

reklama
Witajcie
My dzisiaj oficjalnie zaczynamy wakacje, dziecko w domu i już mi mówi, że mu się nudzi:baffled: a gdzie jeszcze dwa miesiące.
Pogoda do spacerów nie zachęca, raz słońce, raz deszcz i zimno.

maddlena
jak po komisji udało się??

hania ja mam łóżeczko turystyczne, ale u nas głównie na wyjazdach się sprawdzało, tak w domu to Hubert spał w swoim łóżeczku, chyba raczej radziłabym przyzwyczajać do drzemek w pokoju dziecka

ania// to witaj w klubie, ja tez się ostatnio kłótliwa i wredna zrobiłam

EM_Ka no tak to jest z tymi kaucjami na koniec jeszcze chcą człowieka oszukać

Koko
co do fotelika to my patrzymy tak, najpierw model, który nam zaproponują w sklepie, potem na testy i przymierzenie do samochodu, ja bym ci radziła te testowane

Bubbles spokojnie, ja też nie mam siary, u mnie dopiero wystąpiła po porodzie, a laktacja tak naprawdę dopiero może się rozwinąć na spokojne jak wrócisz do domu ze szpitala

Amaliee o a ja się zastanawiałam, czy to ja jestem dziwna jakaś, bo u mnie to bardziej mąż niż ja jest nastawiony na to, że dziecko karmić piersią przynajmniej przez pół roku

Dooda a dlaczego cesarka, ze względu na poprzednią?, nie pamiętam czy pisałaś o tym

Do góry