reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Furciaczek to Ty chyba nie będziesz rodzić we Włocławku skoro o zzo piszesz i prywatnej położnej ;)

No chyba, że tam się tak zmieniło od zeszłego roku :D
Bo teraz nie miałam kontaktu z rodzącymi to nie wiem.

Kciuki za glukozę :)

reklama
Furciaczek moja położna też poleca Tens i zaczęłam się nad tym poważnie zastanawiać. Powodzenia na glukozie&

a_nka dużo sił w walce dla dziewczynek i kciuki za usg główek by wszystko wyszło prawidłowo. Dziewczynki mimo że malutkie, to są wielkie w swojej walce.

Ann_ dużo spokoju na dzień przed ślubem, będzie dobrze:happy2:

Justi123 witaj i napisz więcej o sobie

Dooda gratulacje dobrych wyników:happy2:

Pogoda ma się u mnie poprawić na weekend, więc może wybiorę sie nad jezioro odpoczywać. A dzisiaj zabiorę się za porządki w kuchni, bo brzuch zaczyna przeszkadzać i boję się, że niedługo nie będę mogła zajrzeć w głąb dolnych szafek, więc ostatni gwizdek, by je uporządkować. Dołączam do prośby o sprawdzony przepis na gofry, takiego mam smaka, że dziś wypożyczę od rodzinki gofrownicę:tak: Do tego bym zjadła maliny i jagody, podobno jagody pojawiły się już w lesie.

Miłego dnia i kciuki za wizyty, jeśli są dziś, bo w kalendarzu nikt nie jest wpisany&&

Hej:)

Furciaczek glukoza nie taka straszna, gorzej, że tyle czekania bez jedzenia, ale dasz radę:tak:

Ann_ to już tuż, tuż, powodzenia:-D I czekamy na piękną fotorelację:))

Bigbi potwierdzam, jagody już są, moi rodzice ostatnio mi przynieśli litrowy słoik mmm:-)

U nas dzisiaj w planach raczej leniwy dzień, musimy tylko pojeździć za prezentem dla teścia na urodziny, ale mamy już upatrzony, więc myślę, że szybko to pójdzie:) Pogoda piękna, więc pewnie wyciągnę mojego na jakiś spacer:)

Hej z rana:)
Hania kciuki za usg dziewczynek zaciśnięte...

Amelie... mój mąż robi świetne, nie pamiętam jak ale jak wróci z pracy to ci napiszę przepis:D

Ann jutro twój dzień:):)

A ja piję kawkę, Nadusia coś kaszle... masakra... no nic...;/
Może pójdę na chwilkę do teściowej z Nadią bo wczoraj brat przyjechał i nie posiedziałam... potem zrobie gołąbki...

na męża mam focha strasznego wrócił do domu koło 23 (pomagał teściowi w remoncie) o 8,30 pojechali do Bricomarsche bo czegoś im brakło i jak wrócił pytałam o której ma zamiar wrócić do domu zeby mu kolacje zrobić.... za pół godziny mówi... no a przyszedł jak przyszedł... przytulał się oczywiście ale wiedział że jestem zła to nic nie marudził... noo :) dziś zapowiada się pgodny dzionek, chyba puszczę pierwsze pranie:)

My dziś po wizycie u małych jedziemy na zakupy bo trzeba dziewczynką jakieś ciuszki dla wcześniaczków kupić.

Ah no coś nie mam dziś dobrego dnia :-(

Któraś pytała z Was o relacje z Dominikiem... A no raz lepiej, raz gorzej. Ciągle jest w stosunki do mnie nieufny. Ale próbuję jak najwięcej czasu mu poświęcać. Umówiłam się z mężem, że w weekmd zabieram dzieciaki i jadę do ojca na działkę. On tam z kumplami i szwagrem będzie co większe rzeczy pakował a ja czas poświęcę Neli i Dominikowi. Jeszcze do przyszłego piątku mała będzie chodzić do przedszkola to musimy w tym czasie zrobić jak najwięcej by potem w burdelu dzieci nie trzymać ;) dopiero miałyby raj.

No ale niestety nie damy rady codzień jeździć do małych i to mnie troszkę podłamuje :( sporo km, koszty paliwa, nie zawsze jest z kim dzieci zostawić... A wchodzimy tykko na 2-3h...

Jak małe wyjdą z oddziału intensywnej terapi to chociaż można będzie u nich dłużej posiedzieć, bo tak to...

Hej :)

U mnie dziś trochę lepszy humor od rana, może dlatego że przywitało mnie słoneczko :) a może dlatego że dziś piateczek :)

Mój mąż generalnie zazwyczaj jest do radny przyłóż a teraz w trakcie ciąży to już w ogóle. Może po części dlatego że jest bardzo wrażliwy na mój płacz a w ciąży zdarza mi się to zdecydowanie częściej i z byle powodu....

My korzystamy z przepisu na gofry że strony moje wypieki (nie umie wkleić linka przez tel) i zawsze wychodzą pyszne :)

Hania kciuki zaciśnięte!

Furciaczek powodzenia na glukozie!

Witam się z wszystkimi dziewczynami z którymi się nur witalam :)

Miłego dnia dla wszystkich!

Hej Dziewczynki :*

Witam słonecznie :D mam nadzieję, że u Was też tak dziś pięknie! zupełnie inaczej się wstaje jak za oknem słoneczko :)

Ja wczoraj cały dzień zalatana, rano sprawy urzędowe a po południu byliśmy po wózek. Prezent od dziadków i od chrzestnej :) Więc do kocyka do kolekcji jeszcze wózek jest :)

Zaraz będę dopiero śledzić wczorajsze zapiski :)

Miłego i słonecznego dnia! :)

O jacie! teraz widzę, że dziś zaczął się u nas 28 tydzień :D ale zleciał ten 27 szybko ;) oby ten też szybko minął, 07.07 mamy wizytę i już się nie mogę doczekać jak zobaczę tego małego Bąbelka, mam nadzieję, że się okaże że już nie jest taki mały :) na ostatniej wizycie lekarz nie robił mi dokładniejszego pomiaru, więc ostatnie wymiary mam z 26.05 :(

Ostatnia edycja:
A_nka robicie wszystko co w waszej mocy, żeby wszystkie wasze maluchy były szczęśliwe i kochane i to najważniejsze:tak: Niestety niektórych barier nie da się przeskoczyć, ale bardzo się staracie, więc się nie zadręczaj:) Zobaczysz niedługo będziesz odliczać dni do zabrania kruszynek do domu i wtedy już wszystko zacznie się super układać:)

Aniaam my wczoraj też kupiliśmy wózeczek jako prezent od dziadków, a na jaki się zdecydowaliście?:)

BubblesGirl - super! :D my już mieliśmy wybrany przez nich ale po sprawdzeniu nie narzekam, Mutsy 4rider, taki w kolorze kawy z mlekiem :)

reklama
Witam z rana!

Dzisiaj u nas leje jak z cebra - i chyba ma tak byc caly dzien :-( A w szkole mial byc dzien sportowy i zawody...
No coz, z pogoda nie wygrasz - wiec pewnie przeloza na inny dzien...

amaliee wlasnie sie zorientowalam,ze w koncu nie dalam tego przepisu na te gofry:

475ml mleka z 30ml oleju + 2 jajka - wlac do suchych skladnikow:
250g maki, 7g proszku do pieczenia, 20g cukru i cukru waniliowego

I tyle - duzo nie potrzeba bylo...w rozgrzanej gofrownicy 5 min. - ale jak wolisz bardziej chrupiace to radze dolozyc pare minut....;-)

Aniaam mam dokladnie taki sam wozek - nawet kolor sie zgadza ;-)

Do góry