reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Hej, hej :)

Mąż jeszcze odsypia z dzieciarnią, a ja zaraz udam się na rynek bo aż mnie nosi by go obudzić i kazać rozpakowywać zakupy :))

Dziś też meble do dzieciaków przyjadą więc gdzieś koło 11 będziemy jechać do domku czekać na transport, a potem podrzucimy maluchy do szwagra i pojedziemy do dziewczynek.

Dziś kardiolog będzie u Lenki więc prosimy o kciuki.

No to jak kobietki mogę na użytek paru użytkowniczek utworzyć wątek cukrzycowy?

Miłego dnia i kciuki za wizytujące o ile takie są ;)

reklama
Hej:)

Ja też miałam dzisiaj pobudkę, bo mały od 3:30 harcował, ale na szczęście dał później jeszcze trochę pospać:)

Zbieram się z rodzicami na zakupy, dzisiaj kolejny zalatany dzień, więc pewnie nie będzie za dużo czasu na BB, ale będę was podczytywać w miarę możliwości:tak: No i planuję wyciągnąć mojego do sklepu z wózkami, niby mamy upatrzony już od dawna, ale teraz trzeba się dogadać co i jak z odbiorem i w ogóle:-D

A_nka kciuki za serduszko Elenki, oby się obyło jednak bez operacji:tak: Pochwal się koniecznie zakupami jak już rozpakujesz:-) A wątek zakładaj, myślę, że żadna z dziewczyn nie będzie miała nic przeciwko:tak:

My juz po sniadanku , spacerku z Niunia , pranie wystawione wiec moze uda sie jakaś drzemkę strzelić ;) choć w planie poszukiwanie kursu na pierwszy taniec i szkoły rodzenia zeby to ogarnąć w weekendy w lipcu ;) bo czasu nie za wiele ;s a roboty w brud !

Ja już też po śniadaniu, dzisiaj wybieram się na poszukiwanie fotelika, w końcu trzeba by zacząć coś kompletować,
coś ostatnio nie mogę się wyspać, a to mnie wszystko boli, cięzko się przekręcić, a to jakieś durne sny i tak w kółko.

DOODA
:wściekła/y: nosz co za debile, całe szczęście, że tylko na strachu się skończyło.

Hania super, że mogłaś malutkie pokangurować? a jak ty się czujesz? rana po cięciu już nie dokucza?

Witam się i ja :-)
Juz po sniadaniu leżę i czekam na ruchy małej, za pół godziny idę mierzyc cukier. Potem na 14:30 się zapisać na szkole rodzenia.
Jakoś przekimalam te nocy zwykle mam w nocy kilka wędrówek do WC dziś była tylko jedna po północy wiec jakoś się wyspalam.
Wczoraj i dziś odczuwam tak jakby mała się chyba rozciagala, jedna strona brzucha, prawa pod pepkiem mi się wypina , dziwne uczucie. I od wczoraj słynne falowanie tez juz widziałam :-) bo do tej pory tylko mnie kopala lub pękala :-)

Hania trzymam &&& za badania córeczki. Będzie dobrze :-)

Za wizytujace tez trzymam kciuki.
Miłego dzionka :-)

Dzień dobry :)

M jeszcze śpi Niuńka patrzy na bajki a ja siedzę i wpieprzam nektarynki hue hue :)
Myślę co na śniadanko zrobić i pomysłu brak..
może dziś zaczną przychodzić części do szafy i łożko małej kurierem :D
A ja się biorę za porządki w kuchni bo zlikwidowalismy barek i teraz trzeba znaleść miejsce na całe szkło :)
No i oczywiście profilaktycznie zetrzeć kurze trzeba i podłogę umyć bo troszeczkę kurzu dalej jest ;/

Hania &&& za badanie Elenki :) ucałuj dziewczynki od nas :) a co do wątka to już się nie pytaj tylko zakładaj :) to jest bardzo przydatne :)
Emka kurs na pierwszy taniec? a to chcecie jakiś wymyślny? czy poprostu normalnie zatańczycie?
Dooda współczuję przeżyć.. dobrze że nic Wam się nie stało :)
Co do ciuszków ja mam zamiar w lipcu wszystko prać suszyć prasować i chować :) przykryję ręcznikiem żeby się nie kurzyło i będzie dobrze :) z Nati w ciąży też poźno się za to wziełam i kręgosłup co chwile dawał znaki o sobie ...
Kusiak uda się z mieszkankiem?:)
Bubless miłych zakupów :)

i wszystkim Wam miłego dnia :*
Emka powodzenia na wizycie :) i jeśli jeszcze ktoaś wizytuję to również &&& :)

Hej dziewczyny :-)
Animka, przykro mi z powodu twoich wyników glukozy... ja poznam swoje dzisiaj, jak mąż je odbierze w drodze do domu. Mam nadzieję, że będą dobre... widzę, że można nie mieć żadnych objawów, czuć się świetnie a wyniki pojawiają się z kosmosu :-/
Dooda, współczuję przeżyć! Matko, jak ja nienawidzę pijanych kierowców i w ogóle takich piratów :wściekła/y: Jak jadę samochodem to też tylko się denerwuję bo tyle wariatów wokół, że nie wiadomo co i kiedy się wydarzy :-(
Hania, wspaniale, że mogłaś przytulić dziewczynki!!! na pewno dobrze im to robi :-) na pewno mąż też się załapie i też poczują zapach tatusia :-) kciuki za dzisiejsze badanie kardiologiczne zaciśnięte! i oczywiście zakładaj wątek cukrzycowy, na pewno się przyda!
Ania, miłego sprzątania :-) tylko się nie przeforsuj :) ja też dziś mam zamiar trochę ogarnąć chałupę :)
Maltanka, mnie też męczą durne sny, najczęściej koszmary związane z dzidzią. Aż strach mówić, ale dzisiaj mi się śniło, że zaczął się poród przedwczesny a lekarze w szpitalu high life! i jakąś imprezkę nade mną sobie urządzali...yyyy...
Shiran, to falowanie to fajowe jest :-)

A ja dziś muszę trochę popracować przy kompie, a potem posprzątać, upiec ciacho z truskawkami dla szwagra i wieczorem jedziemy na herbatkę z okazji urodzin szwagra :-) no chyba, że moją Sis chwycą skurcze i się zacznie :-) tak, czy inaczej jutro muszą się zgłosić do szpitala bo takie mają postępowanie, że tydzień po terminie trzeba się stawić pomimo dobrych wyników ktg..

Miłego dnia kochane! :-)

Wątek założyłam :)

Mam nadzieję, że będzie przydatny.

Mąż idzie po wózek znaczy wypycham go bo on znów marudzi, ze przed przeprowadzką nie ma co go rozpakowywać bo to nie ma sensu i tak trzeba będzie go potem pakować by przewieźć wszystko :confused2:

I tak właśnie się zastanawiam czy się na niego obrazić? Czy może przyznać rację :confused::-D:-D

Maltanka u mnie z raną jakoś dobrze, przestałam się nad sobą rozczulać to i tak na nią uwagi nie zwracam.

W środę była u mnie położna środowiskowa, ale nas nie było <chociaż nie wiem gdzie wtedy mogliśmy być skoro samochód się posuł> bo tylko kartkę zostawiła w skrzynce... A może to wcale nie było w środę tylko kartkę dopiero wtedy znalazłam?? :confused2:

reklama
cześć dziewczynki

powiedzcie jak to z tymi ruchami dzieciaczków jest
bo ja świra dostaje

od wczoraj mała nie kopie,po wielu próbach pukania,wciskania palcy w brzuszek odpukała i dalej cisza
jadłam wszystko co możliwe co zawsze ją pobudzało,nawet cały słoik dżemu truskawkowego opitoliłam...
zawsze z rana mnie budziło jej smyranie
a dziś cisza też....
na ogół miała swoje pory i aktywna sporo była...
czy powinnam się martwić? jak sądzicie?

od wczoraj nie piję tez kawy rozpuszczalnej z mleczkiem wiec moze to też ma wpływ

Do góry