reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Hej kobietki :)
Długi weekend i dlatego taka cisza :)
U nas remontu koniec już ładnie wysprzątane i wg :) w tygodniu mają przyjść łożka i części do szaf i same płyty więc myślę że do końca tygodnia uporamy sie ze wszystkim :)
Widzę że jelitowa panuję.. nie dobrze.. oby dzieciaczki szybko zdrowiały :)
Haniu za dziewczynki && cały czas :) i podziw dla Ciebie :) A co do wozka to myślę że nie będzie aż takiego problemu w sklepie powinni przyjąć a jak nie to napewno ktoś się znajdzie co kupi :)
Wesolutka no ładnie wyglądasz mam nadzieje że zrelaksowałaś się na meczu :)

My dziś musimy pojechać do sklepu kupić wszystko do prania bo pokończyłam juz wszystko a prania teraz że hej :)

powodzenia kochane na wizytach :)
A no i dla wszystkich jak najwięcej zdrówka :)
Miłego dnia :*

reklama
Heja :)

Ja się dziś porządnie wyspalam i od rana mam dobry humor w związku z tym :) mąż wczoraj skończył malować więc dziś sprzątanie będzie jak wrócę z pracy, ale cieszę się że mu tak szybko poszło :)

Shiran życzę powodzenia z tym szpitalem-żebyś już to miała za sobą...

Wszystkim wizytujacym i pijącym glukozę powodzenia!

Ameliee współczuję kłótni i chorego synka-oby mu się szybko polepszyło!

Zaczęłam nadrabiac ;) my juz 3 CIA nocka dzisiaj na nowym ;) jeszcze rozgardiasz ale salonik i kuchnia łazienka wygladaja juz dobrze - brakuje detali typu żyrandol czy stoliki kawowe - ale jakos sobie radzimy ;) teraz czekamy niecierpliwie na szafy ;) wczoraj P z moim tata zamontowali nam kominek - bardzo polecam kominki kratki.pl mozna juz za nieduże pieniadze sprawić sobie frajde ;)
Nasz psiak to psiak podróżnik wiec ciuchy ktore trzymamy w torbach sluza jej za lego- zawsze jak jest spakowana torba to tam spi bo nie chce zeby o niej zapomnieć hehe ;) a podróżuje ze mna od pierwszego dnia;) moi rodzice sie pytali jak mała znosi przeprowadzkę - mowię ze "si" bo przeciez przechodziła wiecej przeprowadzek w życiu niz oni ;) z Wawy do Poznania tam 3 mieszkania, po drodze Zawiercie a teraz ostatnia;)
Hania nie wkurzaj sie na siebie masz duzo na głowie i umowmy sie stres robi swoje. Ale dobrze ze z Ksiezniczkami lepiej, cały czas wierze
Ze bedzie dobrze! A lekarzami sie nie przejmuj oni sie wola zabezpieczyć na najgorsze stad ta brutalna szczerość ktora wg mnie jest tylko głupim strachem przed rwentualnym zarzutem rodzicow a mówił Doktor ze bedzie dobrze... Trzeba wierzyć nic innego nie pozostaje a wiara czyni cuda!
Ann w sierpniu bede pytać o porady ;) sukienka ładna skromna taka jak powinna byc ciążowa sukienka ślubna ;)
Furciaczek na pewno sie uaktywni nasze dzidzie tez maja prawo do gorszego dnia (;
Amaliee duzo zdrowka dla synka, cierpliwości dla Ciebie do męża (; a przy okazji pierwsze słyszę o tym co mówisz bo nam facet z kuchni kazał robić otwór i ciagnąć te rury / i wchodzą do tego samego komina co wentylacja ale nie mam pojęcia czy osobny kanał jest czy nie ;)
Przy okazji pochwale sie a co zdj z rozgardiaszu teraz jest juz porządek ;)
ImageUploadedByForum BabyBoom1403509915.879552.jpg
Ok lecę na śniadanko ;) miłego dnia i kciuki za wizyty !

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1403509915.879552.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1403509915.879552.jpg
    39,2 KB · Wyświetleń: 57
No i mnie przyjęli. Lekarz niby mówił ze mam lekko przekroczone normy cukru bo się normy zmieniły ostatnio ale i tak mnie sprawdza i pomieza cukier po posiłkach. Właśnie bylam na usg z mala wszystko ok, nogę ma już w 30 tygodniu :-o ja nie wiem po kim takie dlugasne nóżki ma, rośnie nam modelka :-)
Ciekawe ile tu spędzę, mam nadzieję że do czwartku góra.

Shiran, trochę sobie odpoczniesz, pod warunkiem, że sąsiadka z sali ni ma żadnych poważnych problemów i nie będzie cię stresowała... zwracaj uwagę na jedzenie, bo nie zawsze przestrzegają diety i musisz sama pilnować.
Emka, zdjęcie super, mieszkanie zaczyna nabierać kształtów a mamuśka wszystko z kanapy rejestruje i odpoczywa. Tak trzymaj :-)
Amalie, powodzenia w walce z choróbskiem.
Ja w nocy przeszłam mam nadzieję apogeum choroby. Nie spałam do 3, bo tak mnie głowa łupała, że żadna pozycja nie była dobra, tylko jak siedziałam wyprostowana jak tyczka. Za to oglądnęłam mecz i zdałam relację mężowi rano;-) no i w końcu o podwójnej dawce paracetamolu zaczęło mi puszczać i zasnęłam na 3 h. Te co to przechodziły w ciąży, wiedzą pewnie jak to jest ciekawie jak leki, które zawsze szybko pomagają, są teraz zabronione i człowiek się męczy... Mam zamiar napisać smsa do kosmetyczki i jej serdecznie podziękować za bezmyślność. No tak dawno nikt mnie nie wkurzył. Przecież całe święta spędziliśmy bez rodziny, żebym jelitówką się nie zaraziła a tu jakaś paniusia ma wszytko w d..... !:wściekła/y::wściekła/y:
Jeszcze mąż mnie teraz dobił, bo chcą go wysłać na kolejną podyplomówkę od września, zjazdy co weekend i większość trzeba dojechać 300 km..... będzie starał się z tego wykręcić ale nie wiem jak "góra" do tego podejdzie.... eh....

joani może nie będzie tak źle i nie będzie tych zjazdów co week a jak będą to szybko się skończą bo zaocznie to mniej zajęć jest. Nie stresuj się na zapas.
shiran super że z mała tak rośnie i że jest dobrze
Emka ładnie masz w kuchni więc pewnie całe mieszkanie tak samo :) dzięki, nie wiem czy pomogę bo ja robię małe przyjęcie, ale jak nie ja to nie jedna już po ślubie ;-)

Akurat w pokoju jestem z 3 dziewczynami, jedna właśnie poszła rodzic, druga ma bliźniaki i jest w 31 tygodniu i z niej wariatke robią bo za bardzo tęskni za dziećmi w domu, masakra co w tych szpitalach odwalaja, a trzecia jest w tym samym tygodniu co ja, ale juz jej wróżą cesarke bo mała jest miednicowo ułożona za jakiś czas. Dziwne ze nie czekają aż mała się obróci przecież tyle czasu jeszcze.

EmKa co do jedzenia to lekarz mi mówił ze mogę zjeść tam kromki chleba czy sucharka żebym głodna nie była. A chleb.to pewnie jasny mi dadzą. Wiec trochę musze pilnować tego.

Ostatnia edycja:
Shiran oby fajne osoby na sali i szybko Cie puścili

Joani ta to było 10 min odpoczynku w oczekiwaniu na końcówkę zmywarki hehe ;)
Oj mam nadzieje ze juz brdzie u Ciebie lepiej ze zdrowiem!
I ze uda sie męża wykręcić z podyplomowki - normalnie mówilabym ze fajna sprawa ale jak bedzie Franek to faktycznie słabo!

Ann każda rada brdzie przydatna ;)))

Niestety dostał cały plan studiów z datami.... on sobbie nie wyobraża, że miałby nie być przy nas po porodzie te kilka tygodni. Zaczynają już w pierwszy weekend września i tu wszystko się rypie. Dla niego ważna jest praca i ją lubi, ale rodzina ważniejsza... fajne studia, ale żeby były w innym terminie... Nic to, zobaczymy.
Anusiaszymka, dowiedziałaś się kto u ciebie mieszka? Mam nadzieję, że się nie odzywasz, bo świętujecie poznanie płci ;-)

reklama
witam was dziewczyny, nadrobię weekendowe wpisy raz dwa.
W piatek wieczorem wyladowlam w szpitalu z cisnieniem 160/120, dzisiaj mnie wypuścili, przebadali wszystko co sie dało, podali leki ijest lepiej, ma ktoras z was dopegyt na stałe? no i mam polecenie diety, lezenia i oszczedzania sie i L4 do konca

Do góry