reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Ufff, jakoś się ogoliłam... :baffled: My dzisiaj całe popołudnie i wieczór na ogródku, mąż trawnik nawozem zasilał a ja podlewałam to wszystko i tak zleciało.
Dooda, dobrze, że wszystko w porządku.
Bubbles, myślałam, że wy tak na dziko jedziecie ;-)
Co do kwasów dha, to niektórzy zalecają brać całą ciążę w szczególnści tym, które jedzą mało ryb itp. A tak słyszałam, że pod koniec ciąży i w okresie karmienia najlepiej brać. Muszę jutro lekarza zapytać.
My jutro wizyta, oglądanie wyprawki i wizyta u teściów, wracamy w czwartek, więc nie piszcie za dużo :-) Jeszcze 3 dni i będę miała na nowo internet w tel., to wtedy będę mogła na spokojnie was czytać.
Miłego świętowania mamom w Polsce, bo za granicą, to raczej normalny dzień pracy.

reklama
Hejka dziewczynki :)
Ja na nogach, nie wiem czy mogłam coś zjeść czy nie, pewnie to drugie ale ssie mnie i wszamałam kromkę z białym serem, na przyjęcie też będę musiała czekać 3-4 godziny (standard) więc bym tam padła z głodu.
Niebawem się zbieram i jadę, między 8-9 mam się wstawić.
Nie specjalnie mi się chcę, ale ponoć ma padać także ładna pogoda mnie nie ominie :p

Ja słyszałam, że kwasy omega powinno się łykać od 3 trymestru i co jakiś czas podjadać sobie orzechy.

Wizytującym trzymam && :)
Miłego ;)

Dziewczyny, a czy lekarz zalecił Wam już łykanie kwasów DHA?

Ja biore juz od dawna, ale to głównie przez to ze jestem wege, gdyby nie to to pewnie w późniejszym okresie dopiero miałabym zalecone. Co prawda jakoś sie zmusiłam żeby włączyć do diety przynajmniej te ryby, mięsa nie dam rady po prostu.

Piękny dzien sie zapowiada, ja juz po porannych spacerach z psami...słoneczko, ciepełko...do domu nie chciało sie wracać:-)

Maltanka o tak udane:tak: tak sie objadlam, ze myslalam, ze pekne, ale wszystko bylo takie dobre, ze sie czlowiek nie mogl powstrzymac:D

Wesolutka mi moja lekarka nie zalecila DHA, ale ja od niedawna lykam:tak:

Joani jechalismy z wozkiem i 4 miesieczna Niunka, wiec tam nam bylo wygodniej niz na dziko:)) udanego wyjazdu:)

Shiran oby pobyt w szpitalu nie byl zbyt meczacy i szybko Cie wypuscili:)

Dzień dobry ;)

Ja wczoraj miałam ciężki dzień, dziś nie zapowiada się lżej ale niestety nie jedziemy do dziewczynek bo wczoraj samochód się pokićkał i stoi u mechanika. Będzie dopiero po weekendzie i jesteśmy uziemnieni we Włocławku.

Małe wczoraj ważyły 1020g i 960g.

Elena przełączona jest już z respiratora na cpap i narazie lekarka mówi, że nieźle sobie radzi.

Wczoraj zaliczyłam jazdy, dziś też mam ostatnie 4godziny :))
Wybraliśmy meble do pokoju dzieciaków, udało się bez wyjazdu do stolarni. W smykolandzie znalazłam odpowiadające nam obojgu :))
No i pasujące kolorystycznie...

Dziewczyny mam takie pytanie myślicie, że u mnie naprawdę połóg mógł już się zakończyć? Od wczoraj praktycznie nic nie krwawię :(

Za wizytujące dziś zaciskam kciuki && mam nadzieję, że wieczorkiem dam radę się odezwać :)

a-nka , nie mialam pojecia ze my sasiadki:-)
W razie gdyby u mechanika sie przedłużyło to daj znać, mogę was do Bydgoszczy podrzucić i odwieźć :)

A_nka cieszę się, że u dziewczynek wszystko dobrze i że Elenka już sobie tak świetnie radzi:tak: Silne kruszynki:) Dobrze, że dzisiaj masz ostatnie jazdy, chociaż to będziesz miała z głowy, a ile się u was czeka na egzamin?

reklama
Bubbles jeszcze nie wiem :( mówili, że koło miecha...
Wczoraj mi przebąkiwał, że jeżeli nie wykupię 3godzin jazdy przed egzamine, to on mi nie wypiszę tego papierku, że zaliczyłam jazdy...

Do góry