reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Tysiące par w Polsce czekają na adopcję, zawsze jest to jakieś wyjście.
Nie usprawiedliwiam w żadnym wypadku aborcji.

Myślę, że warto zająć się przyjemniejszymi tematami, a nie spierać się :)

Tysiace dzieci czeka na adopcje, czeka w miejscach delikatnie mowiac nie przyjaznych. Te dzieciaki nie maja nikogo, sa samotne i nie szczesliwe z cala masa problemow emcjonalnych. Wszystkie nie znajda rodzicow zastepczych, nie wszystkie zostana adoptowane i otoczone miloscia. Ja mialam to szczescie ze zostalam adoptowana...nie masz pojecia nawet co sie dzieje w glowie dzieciakow w domu dziecka. I jesli ja nie mialabym warunkow, mozliwosci zeby zadbac o moje dziecko to wolalbym dokonac aborcji niz skazywac je na takie zycie.
To mega ciezki temat, ja podchodze do tego bardzo emocjonalnie przez pryzmat wlasnych doswiadczen ale rozumiem ze ktos moze miec inne priorytety i inne poglady w tym temacie i nie mam zamiaru sie spierac. Po prostu nic nie jest czarno-biale, ilu ludzi tyle opinii.

Ja jutro do lekarza sie umowilam, poczytalam o tej cukrzycy ciazowej...ostatnio strasznie czesto musze do wc biegac i pije zdecydowanie wiecej niz normalnie wiec sie lekko zaniepokoilam...mam nadzieje ze po prostu sobie wkrecam.

reklama
Furciaczek pogoda sprzyja wiekszemu zapotrzebowaniu na picie, wiec to moze od tego:) nie martw sie na zapas:tak: jejku nie moge sie napatrzec na te Twoje psiaki:D

Kusiak jeżeli wysypka będzie schodzić na niższe partie ciała, to może być rumień.Powiem Ci , że mój syn miał pierwszego dnia bardzo podobną na twarzy, z tym że nie były to krostki tylko małe plameczki, które potem zbijały się w jedno i z każdym dniem wystepowały coraz niżej.
Wygląda to też na uczuleniową sprawę, nie jadł truskawek, albo za duzo nabiału ??

Ja po wizycie, napiszę tu, króciutko wszystko gra, szyjka długa i zamknieta, serdudzko ładnie bije, macica 4 palce nad pępkiem, no i mam zaciskać nogi przynajmniej do poł.sierpnia :)

Dooda no wlasnie nie jadl nic nowego, a mlodszy ma tak tylko na karku ale tez nie jadl nic nowego. Nie zmienialam proszkow, plynow do kapieli, no naprawde nic wiec jakos nie moge sie domyslic od czego by to moglo byc. Tez sie zastanawiam czy to nie wirusowe/zarazliwe skoro najpierw mial to jeden a po dwoch dniach juz drugi zlapal... No zobacze co mi babka jutro powie :)

Powiem tez jeszcze ze sie zgadzam z Marciatkiem :) ale wiecej nie bede juz pisac dlaczego co i jak bo naprawde nie chce sporow :)

Nikt tu sie nie spieral, zwyczajnie wymieniamy poglady. Jest to forum ogolne, wiec piszemy o wszystkim.
A swoja droga w moim mniemaniu i swiatopogladzie kazac dziecku urodzc to dziecko, bo Bog, religia itp to juz zakrawa o fanatyzm.
Ale to moje zdanie i absolutnie nie miałam zamiaru nikogo obrazic
ja tylko chciałabym dodać ze Marta nie napisała że by w tej sytuacji zmusiła do urodzenia, a że by namawiała, ale podejrzewam że decyzję by pozostawiła dla matki nawet 11-letniej.
Ja akurat nie chcę się tu rozpisywać bo tak jak wiele z Was pisało ile osób tyle opinii, ale ja też w swoim mniemaniu i sumieniu nie mogłabym żyć z myślą o aborcji. Odnośnie anty i aborcji to nawet tabletki na ok 1% kobiet działają jak środek poronny. Już nie mówiąc o tych spiralach. Ale tak jak również już tu wiele z Was pisało każdy ma swoje prawo do zdania, opinii i sumienia.

No więc szkoła zaliczona, a że było spotkanie z doktor neonatolog to zapytałam o te witaminy K i D3 o których pisałyśmy w wątku wyprawkowym Dowiedziałam się, że każdy noworodek od razu po urodzeniu dostaje doustną dawkę 2 ml witaminy K a witamina D3 powinna być podawana od 2-3 doby też doustnie. I tak z witaminą D3 już zostaje, a następne dawki witaminy K dopiero od 8 doby i potem już najlepiej obie witaminki razem podawać. Też macie takie informacje? :)

Bubbles jak grilowanie udane?

Furciaczek nie czytaj,bo im wiecej czytasz tym wiecej wyszukujesz u siebie,ja tak tez mam i przed glukoza szukalam u siebie objawow cukrzycy

Dooda super,ze po wizycie ok i wszystko w porzadku

Amaliee mojego mamusia to jeszcze by wziela jakby dal, a dolozyc sie nigdy

Maddlena zgadzam sie z toba,sunie sie kilka slow, tylko zebysmy mialy wybor swobodny i dostep do bezstronnych lekarzy,a nie leczacych nas swoja wiara zamiast medycyna, no i ci co swiadomie decyduja sie na urodzenie chorego dziecka niech sami dbaja o jego rejabilatacje i leczenie a nie pozniej ogladaja sie na panstwo.

reklama
Ja jem pregna plus i tam chyba też są te kwasy, ale głowy nie dam, bo nie pamiętam.
Dooda - gratuluję udanej wizyty :)

Ostatnio mam mix - rano nudności, wieczorem zgaga - właśnie się zaczyna :/ Czasem ciężko mi uwierzyć, że to po porodzie przejdzie :p

Do góry