reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Maddlena brawa dla Antosia, że sobie tak świetnie radzi:tak: Nie dziwie się, że jako mama pękałaś z dumy:))

Ha mam dziś obiad z głowy, bo jedziemy ze znajomymi nad jeziorko na grilla:-D

reklama
Odebrałam wyniki, anemia dalej jest ale najważniejsze, że nie spada i jest na tym samym poziomie. Pranie wisi, obiad też gotowy ale sprzątanie już zostawiam mężowi.Zachciało mi się robić zapiekankę z brokułami, to mam. Jak padłam na kanapę, to leżałam tak 5 min. bez ruchu a Franek szalał. No skąd on ma tyle siły ;-)
Shiran, oby szybko czas ci zleciał w tym szpitalu...
Bubbles uważajcie na straż leśną, u nas jest nagonka i mandaty wlepiają za wjazd autem i grilla. Sama byłam zaskoczona.

Maddlena no na pewno wspaniale usłyszeć takie rzeczy o synku, super :-)

Bubbles no tak wspaniały pomysł na popołudnie :-)

Ja dziś do szkoły na 17 eh a dalej mi się nie chce nic.

witamy sie i my :) zaliczylysmy spacer i zakupy. Oczywiscie wywiesilam pranie i nadciaga czarna burzowa chmura - super!

Też akurat włączyłam tv jak był wywiad z Prof. Chazanem. Nawet nie wiedziałam, kto to dopóki nie posłuchałam tego wywiadu. Bardzo mi się podobało jak dogadał Pieńkowskiej, której swoją drogą nie trawię. A w pierwszej chwili pomyślałam sobie, że to burak, ale z drugiej strony jeśli kobieta na której dokonano gwałtu nosi zdrowe dziecko, to czemu je usuwać?Troche ma racji, bo wiele rodzin czeka na adopcje, ktorzy nie moga miec dzieci.
A co do tego przypadku naglosnionego przez media, to on twierdzi ze to dziecko ma prawo urodzic sie zdrowe i ze nie jest tak jak opisuja to media. Wiec trudno sie wypowiedziec, jak jest na prawde. Chociaz musze przyznac ze jak sie o tym dowiedzialam to bylam mega oburzona.

Chyba rozpętałam dyskusje z powodu bezczelnego dr , powiem tylko tyle ja tez wierze w Boga, osobiście uważam ze Kościół nie idzie z duchem czasu i nagle wprowadzanie katolicyzmu jeszcze do medycyny jest dla mnie chore..
Co do aborcji jestem przeciwna od tak, uważam ze kobiety zgwalcone, czy w przypadku zagrożenia zycia matki czy dziecka jak najbardziej, nie rozumiem dlaczego jakiś gość ma decydować i tym czy to dziecko ma zyc czy nie, nie wie jakie psychiczne finansowe etyczne możliwości maja rodzice, to nie on bedzie wychowywać , rehabilitować itd ewentualne chore dziecko. W sam lekarz który kiedys robił aborcje dzis nie trochę słabo na zasadzie kiedys mordowalem zdrowych teraz nawet ledwo żyjącemu nie pomogę odejść bo bóg każe mu sie męczyć ...

Candy jak to nie wiesz gdzie ? Co on odpierdziela???

Madlena gratulacje ;)))

Shiran a czemu do szpitala ? Przez glukozę ?

Wesolutka a tak zapytam wprost ? Chciałabyś urodzić dziecko z gwałtu? Ja w życiu, nie chciałabym codziennie sie zastanawiać jakie geny nosi dziecko a dwa pewnie nie kochalabym go tak bardzo jakbym chciała z prostego powodu- każdego dnia pamietalabym o traumatycznym momencie w moim życiu.

Sama mialam ochote zadac wesolutkiej to samo pytanie. Ja nie dalabym rady, nawet gdybym miala je oddac do adopcji. Ale przeciez te 9 miesiecy trzeba je nosic... jak tu cieszyc sie z kazdego ruchu, kopniaczka, majac w pamieci tak dramatyczne przezycia, zwiazane z poczeciem tego dziecka...
I rowniez uwazam, ze kosciol nie idzie z duchem czasu i tylko odpycha ludzi od siebie.

Emka ja pewnie tez bym takiego dziecka nie kochala ale dlaczego ktos inny ma je nie pokochac? Taka moja opinia :)
Ale dziewczyny mysle ze nie ma co o tym dyskutowac, juz nie pierwszy raz piszemy o aborcji i wiemy ze sa dziewczyny za i sa przeciwko i nikt naszego zdania prawdopodobnie nie zmieni :) wiec po co dalej o tym piszemy? Bo boje sie zeby nie wyszlo z tego wielkie zamieszanie :) co Wy na to? :)

Mam pytanie do dziewczyn ktore przeszly przez tego wirusa co to sie objawia wysypka na policzkach (no i znowu zapomnialam nazwy :p) czy to moze sie zaczac od karku? I czy sa przy tym jeszcze inne objawy?

Emka, chyba wolalabym je urodzic, niz zabic i zyc z ta swiadomoscia przez cale zycie... Ale ciezko stwierdzic nie bedac w takiej sytuacji...

Dziewczyny wklejam linka do konkursu rosnne, moze ktoras bedzie miala ochote wziac udzial :p
Rossnet > rossnetlogin

maddlena brawa dla dzielnego przedszkolaka:tak::-)

furciaczek o tym samym pomyślałam, że najpierw zapytam czy jest tu jakiś normalny lekarz, a jak nie to poprosze o zmienę:sorry:

joani no i narobiłaś mi smaka na brokuły, no weź...:-p

maddlena, EM_Ka nie dość, że nie idzie z duchem czasu, ale próbuje innym narzucać na siłę swoje poglądy

kusiak chodzi ci o ten rumień? to zaczyna się od policzków, przechodzi na ramiona i na nogi na końcu, ale to nie jest w sumie wysypka, tylko takie zaczerwienienia jakby po poparzeniu słonecznym nie wiem jak ci to określić, bo żadnych krostek nie ma przy tym, przynajmniej u nas nie było

amaliee super, że synek się tak rozwija, szkoda tylko że z tą terapią tak ciężko

reklama
Amaliee a domy kultury ? U mnie na sl tez muslalam ze nie ma takich rzeczy ale trzeba dobrze poszukać ;) i okazuje sie ze sa rożne akcje otwierają sie nowe fundacje itd . Wiec moze w twojej nowej okolicy tez bedzie cos takiego ?

Do góry