reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Przespałam najaktywniejsza część dnia na forum, padłam wczoraj wieczorem i zasnęłam w ułamku sekundy...chyba to nic nie robienie tak mnie wymęczyło :p
Dzisiaj będę dzwonić do szkoły rodzenia sie umówić na jakieś zajęcia, wcześniej o tym nie pomyślałam...mam nadzieje ze nie jest za późno. Tylko kurcze czy znajdę czas żeby tam jeździć:sorry:
Ide śniadanko sobie zrobić...miłego dnia wszystkim :)

reklama
Hej:)

My wczoraj też byliśmy na Szkole rodzenia, miałyśmy godzinę ćwiczeń, było super, poruszałam się trochę i od razu człowiek się lepiej czuje:tak: Jeszcze mamy na prawdę świetną położną prowadzącą, że to sama przyjemność tam przychodzić:D W środę kolejne zajęcia, z 30 min ćwiczeń i wykładami o diecie ciężarnych, a w kolejny poniedziałek będzie o ruchach maluszka:) Przynajmniej czas do porodu będzie szybciej leciał jak się człowiek czymś zajmie:)

My się jeszcze nie zastanawiamy nad rodzajem anty po porodzie, bo jeżeli wszystko pójdzie dobrze to chcemy się szybko starać o drugiego maluszka, żeby była mała różnica wieku, także dopiero po drugim będziemy się tym martwić;-)

Dopiero wstałam... w nocy miałąm pobudkę, pierwszy raz złapał mnie skurcz, no i jak się obudziłam, to potem z godzinę grałam na komórce ale jakoś usnęłam...
Muszę lenia z siebie popędzić i się z domu ewakuować po zakupy i wyniki.Dzięki bezsennemu czasowi wymyśliłam obiad i trzeba teraz zrealizować ;-)
Kciuki za wizyty.

Sawi zrób badania na cholestaze na wszelki
Hania Amaliee ma racje
A co do dziewczynek ja mam
Cały czas dobre przeczucia bedzie dobrze na pewno ;)

Co do anty to ja wręcz przeciwnie, przerazilam sie czytając ze karmienie piersią to prawie 90% anty, bo ja bym chciała potem od razu maluszka małego ;)

Marciatko ja nie znam tej metody ale myśle ze w przypadku ewentualnego zagrożenia zycia jak u Hani (pęknięcie macicy) nie ma co ryzykować , do tego trzeba miec xierpliwosc czas i sumienność - ja np bym sama nie mogła skorzystać z tych metod , brak sumiennosci i cierpliwości.

Patrzę wlasnie na ddtvn na tego gina który odmówił aborcji ale skurczybyk bezczelny c*ujek sama bym gościa zlinczowala;/

Ja tez niewyspana najpierw do 2 nie mogłam spać a rano wczesna pobudka ... Ale dzis wychodzą gipsowniki i moge sobie zaczac sprzątać jupi!!! ;)))

Miłego dnia i kciuki za wizyty!

Witajcie
Mi nawet się dzisiaj do sklepu zajechać nie chciało, tylko chleb kupiłam :-p
Ale mam w planach sprzątanie mieszkania, no i na obiad coś trzeba wymyślić.

EM_Ka tez to właśnie oglądałam :angry: ch....m i jaki pewny siebie, bezczelny typ.

Też nie mogłam słuchać tego gościa, może i wykształcony, ale są różni ludzie i różne sytuacje, więc powinien to zrozumieć i się dostosować do ich sytuacji, a nie... :baffled:

Witam sie i ja.
Mój mąż też w życiu by się nie zgodził na wazektomię. Więc raczej ja będę się truć tabsami lub plastry naklejać. No albo spirala.
Hania przykro, że Dominik tak się zachowuję. Ale to może właśnie przez to, że za tobą tęskni i czuje się trochę zaniedbany. Ale tak jak mówisz, w przyszłym tyg nadrobicie ten czas i wszystko wróci do normy.
Ostatnio rozmawiałam z kuzynką. Jak urodziła drugiego syna, pierwszy miał 3,5 roku. Tak się na nią obraził że przez 4 miesiące w ogóle do niej nie chciał przyjść, ani na kolana, ani przytulić, kompletnie nic. Tylko tata. Przeraziłam się, bo tak na prawdę nioe wiem, jak Antek zareaguje. Teraz niby przychodzi, pogłaska brzuch, przytula się do brzucha, mówi, że kocha Franka, pyta czy kopie itd, ale jak już się mały urodzi, to nie wiemy, jak się zachowa Antoś...
dzisiaj też nie wiem, co się Antkowi stało, nie chciał zostać w przedszkolu, płakał. Po 10-15 min udało się nam go przekonać i poszedł z przedszkolanką.
Franuś szaleje od rana, już go czuję bardzo wysoko. Ciekawe ile już waży. Brzuch już wielki..
Pogoda pokręcona znowu, raz ciepło, raz zimno...
Czekam na przesyłki z netu dla Franka i już się nie mogę doczekać...
E MKa też oglądam DDTVN. Cały czas okręcał kota ogonem. Kiedyś robił aborcje ot, tak, bo ktoś po prostu nie chciał mieć dziecka, a teraz wielce wiara mu nie pozwala dokonać terminacji dziecka, które nie ma szans na przeżycie. W ogóle czy ta DEKLARACJA WIARY jest zgodna z przysięgom hipokratesa? Albo jak można zgwałconej kobiecie kazać urodzić i wychowywać to dziecko? Jak dla mnie w obu przypadkach jest to nieludzkie i bezduszne...
No i np jeśli ŚWIADKOM JEHOWY wiara zabrania przetaczania krwi u chorego dziecka, to lekarz może wystąpić do sądu o pozwolenie, a jemu samemu wiara na coś tam nie pozwala i on może tak postąpić?! CO nie znaczy, żre popieram JEHOWYCH, bo nie, wręcz przeciwnie.

reklama
ehh no ja mam pewnie całkiem odmienne zdanie co do tej całej nagonki na niego :-( Rozumiem ze to wbrew jego zasadom moralnym i od nie chciał w tej aborcji uczestniczyć, nie wskazał też innego lekarza bo to w sumie tak jakby maczał w tym palce. Troszkę mnie dziwi ze ta kobieta nie zwróciła sie do innego lekarza, prof Chazan to lekarz Pro-Life i ten fakt znany jest publicznie. Wiem wiem moje poglądy są dość konserwatywne ale nie wstydzę się tego. Lekarz ma zadanie ratować życie a nie je odbierać...

Do góry