reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Merlin mój M już im taktownie powiedział, że pies wyje, a oni się wypierali, dopiero jak powiedziałam, że byłam pod ich drzwiami, to się zamknęli. Wczoraj M napisał kartkę po niemiecku, że jak psa nie uspokoją to zadzwonią sąsiedzi po policje. Mam nadzieję, że się przestraszą, bo na pewno podatku za psa nie płacą.
Rysia ja do dat urodzin to pamięci nie mam, korzystam po prostu z listy wrześniowych maluszków zrobionych przez Lotke, gdzie się jeszcze wszystkie mamusie nie dopisały! Do Lotki na WP>
Merlin dwa razy prezenty:-D No fajnie! Ja mam urodziny po wigilii i zawsze miałam do bani, bo na urodziny albo nic bo mama niby podwójny prezent na gwiazdkę kupowała, albo malutki, bo wykosztowana po świętach była:-D
Teraz to mnie prezenty już nie ruszają, bo sobie sama mogę kupić co chce, ale dla dzieci to co innego, już w październiku planuje, co kupić, żeby papuchy się cieszyły. Mój M o się ostatnio strasznie leniwy zrobił, i się nie wysila za bardzo, po prostu pyta sie co bym chciała, a najlepiej jak byśmy poszli do sklepu, ja sobie wybiorę, on zapłaci:dry: I co to za prezent, nieromantyczny totalnie! A kiedyś.............. raz na gwiazdkę pod choinką znalazłam paczkę, a tak 3 pary skarpetek, co prawda w moim fioletowym kolorze, z Tesco:szok: No ale za nim mina mi całkiem zrzedła, chociaż próbowałam się uśmiechać, wyjął z szafy jeszcze jedną paczuszkę, a tam złoty łańcuszek z serduszkiem......... ach, to był romantyczne!
Taycia ja planuję Chrzciny we wrześniu. Pojedziemy do Pl i razem z roczkiem zrobię:-D ale nie w ten sam dzień oczywiście, co by dziecko czuło, że ma dwie imprezy, i dwa razy prezenty dostało. Kaci miał Chrzciny 17 lutego, a roczek 20 lutego.
Najlepsze termometry to te na które nas nie stać, widziałam cenę 400 zł, albo rtęciowe, i mierzenie w pupie.

Ostatnia edycja:
reklama
Future jak czytam Twój opis to u mnie taki sajgon od dawna, tylko czasem ciut lepiej, wczoraj była masakra totalna. Też myślałam, że to mleko, stąd zamiast KP wieczorne jest mm, ale nadal to samo, dzisiaj zapytam u lekarza bo i tak idziemy z tym przeziebieniem...

Axa Ty to jesteś niemozliwa! dzięki! :))
i dobrze powiedziałaś, ja jestem takiego samego zdania, chce to kupie, jak inni nie kupią to trudno, no chyba, że wszyscy ustalamy, że nie ma prezentów, raz były takie święta, to co innego.

Kasieq ale wiaderko i sama tam tak sobie siedzi? czad, u nas ciągle wanienka z foczką, lubię tę foczkę :D

Gorgusia bezdodtykowym na czole óznie od 36,6 do 37,1 :) jak raz miał 37,5 to był wyraźnie cieplejszy, ale tak to nie widze różnicy. Mierzysz kilka razy?
o rota słyszałam, al akurat my nie szczepimy, trzeba też bardzo uważać na siusiaka u chłopców, bo w kupie są zarazki własnie jakies mocniejsze, więc trzeba bardzo dokładnie myć

ależ się tu świątecznie zrobiło, czuć, że święta się zbliżają! :D

Na rota to ja też nie szczepie. Kaca na te dodatkowe dziwolągi też nie szczepiłam, teraz Ada na te koki ma w pakiecie "obowiązkowym" no to dostanie, ja się na emigracji stawiać nie będę, ale to wsio.
Maleństwo no Jaś cudny, taki pakiet zdjęć to ja lubię, tyyyle do oglądania:-D
A ja dziś podjęłam walkę z ciemieniuchą. Zrobiło się tego dziadostwa, że ho,ho! Młoda już śpi z łepkiem naoliwionym, czapką jednak pogardziła.

jeeeeeeeenyyyy wstałam dziś rano żeby się z wami przywitać a potem dopiero po 12tej! :szok::zawstydzona/y:

prezenty.... prezenty.... powiem jeszcze tylko tyle, ze mam często jest niestety tak, ze ten kto ma kupę kasy bardziej jest chciwy, oj, mam takie przykłady u mnie mam

malenstwo daj znać co tam na usg, ale na razie się nie przejmuj, ja tez ciągle coś mam, ale są to niegroźne włókniaki, ale na badanie oczywiście idź
merlin Ty to zakupy robisz raz miotle raz siekierę :-)
gorgusia &&& za szczepienie
RiSiA zajefajny reniferek :rofl2:
Kasia ja się z Tobą w 100% zgadzam co do tych termometrów :tak:
axari no takie prezenty rozwalają jak jeszcze kiedyś mi się z m układało to tez zawsze chciał żebym szla sobie sama wybrać do sklepu

ehh zazdroszczę wszystkim, które maja wsparcie w swoich chłopach,pomoc, mój tu tylko mieszka... nawet mnie w nocy opierdzielil, ze go budzę do małego, no tak, ważniejsze jest to żeby on się wyspał niż to żeby mały ode mnie anginy i kaszlu nie dostał, w sumie to już od 8m-ca ciąży śpię sama na swoim łóżku i się do niego z powrotem nie wybieram

dobra uciekam bo mam trzy pralki do wyprasowania

Fotorelacja z dzisiejszego spacerku na odpowiednim watku :-p ja uwielbiam swieta jak sie rodzinka zjedzie im wiecej ludzi ty weselej :-) Szymon jak był mały to na jedne swieta dostał gitare grajaca ,organki z takimi odgłosami zwierzat i taka kierownice grajaca (mamy starszych chłopcow wiedza o jakie ustrojstwo chodzi:-p) i z wszystkim spac chciał:szok:i to mu wyło wszystko w tym łozku jak sie ruszał :-p:-D wiec cichaczem musielismy mu baterie powyciagac jak usnoł:-p:-D:-D

16046_10151302400620380_791193233_n.jpg
Dla Basiek jak tu jakies sa:-)

My na wigilię idziemy do mojej mamy a na pierwszy dzień świąt do siostry. Co do prezentów to dla dzieci kupujemy takich małych dzieci to u mnie jest dwójka i u siostry jedno (roczne) więc im więcej prezentów (nie koniecznie drogich) tym zabawa fajniejsza przy rozpakowywaniu. Ale na prezentowe zakupy muszę się jeszcze wybrać choć dla córki część prezentów już mam.

maleństwo20 Twój synek ma takiego samego smoczka jak mój ;-) tyle,że ja mówię na niego "nupelek" :-D

w kwestii prezentów świątecznych: babciom dajemy odciski stopki+kalendarz z fotkami wnuka, dziadkom pyszne kawy, ja TZ kupiłam kompas do nurkowania (przynajmniej wiem,że się ucieszy bardziej niż ze skarpet :-D ) on ode mnie dostał listę książek i cd ;-) ja to w ogóle jestem bezproblemowa w kwestii prezentów :tak: książki, książki, płyty, płyty :-D
z racji tego,że Wigillia u mnie, piekę sernik, makowiec, marchewkowe, pierniczki i muffinki; robię śledzie i krokiety-reszta "przyjdzie" z gośćmi ;-)

co do żelku-chyba można zamówić do Pl, ale głowy sobie nie dam uciąć bo nie sprawdzałam tej możliwości :no:

wczoraj miałam mega pranie ciuszków na 62 i wymieniłam juniorowi garderobę :-)

no mój TZ też dziś wolne z okazji Barbórki :tak: aaaaaaaa ja mam na drugie Baśka to co łapię się na życzenia? :-D

a chrzcimy 7.04 pierwsza niedziela po Wielkanocy :tak:

reklama
Stokrotka a co tam wszystkiego naj z okazi Imieninek:-D
Rysia jaki śliczny reniferek:-D Święta, Święta, HO, HO, HO:-D
Ja to w ogóle miałam taki plan, żeby dzieciątko urodzić właśnie w grudniu. Tylko jak mój M wyjechał, i miał do domu wracać co 1,2 miesiące, to się przestraszyłam, że nie wyrobie z planem do marca, bo tak sobie wymyśliłam dzidzi do 40. No ale za pierwszym razem się udało, i to nawet w same Święta:-D

Do góry