reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

STOKROTKA ja też na drugie Baśka :D
MALEŃSTWO noo sesyjkę nam fajną zapodałaś:))
FASOLKA ale słoneczko a u nas szaro i śnieg sypie...córcia słodko w tym różu :)

reklama
merlin Ty to zakupy robisz raz miotle raz siekierę :-)

wiesz .. tu pod warszawa trzeba sobie radzić :-D ja tam z miotły szczęśliwa dzis juz przetestowałam pies mi namiętnie kopie dołek przed domem i jak kopie to cały piach trafia na chodnik po drzwi wejściowe do domu więc codziennie muszę zmiatać zeby nie wnosić tego do domu a mąż codziennie zakopuje w tym samym miejscu dołek jak zostawialiśmy to kopała i głębiej i głębiej, a teściu na 100% ucieszy sie z siekiery

kajzerki po raz drugi upieczone cały dom pachnie, obiad zjedzony dziecko po spacerze śpi. Przestraszyłam sie że tak zimno i wyciągnęłam zimowy śpiwór do wózka i w tym to ja go chyba zacznę lżej ubierać bo normalnie byl gorący jak go wyciągnęłam.

gorgusia, mnie powiedziano że u tak małego dziecka tylko termometr elektroniczny w pupie pokazuje miarodajną temperaturę, bo niemowlaki nie maja jeszcze dobrze wykształconej termoregulacji i mierzenie temp. w innym miejscu może wyjść nieprawidłowe.
Moje dziecko ma chyba skazę białkową, czas na zmianę mleczka...

Mnie tez tak uczyla opiekunka poporodowa , ktora tak mierzyla. Kupilismy zwykly termometr z miekka koncowka i wkladamy w pupe. Bardzo dobrze mierzy :tak: wspolczuje skazy, dobrze, ze nie karmisz piersia, bo bys miala ciezka diete... :sorry2:

Merlin mój M już im taktownie powiedział, że pies wyje, a oni się wypierali, dopiero jak powiedziałam, że byłam pod ich drzwiami, to się zamknęli. Wczoraj M napisał kartkę po niemiecku, że jak psa nie uspokoją to zadzwonią sąsiedzi po policje. Mam nadzieję, że się przestraszą, bo na pewno podatku za psa nie płacą.
Mój M o się ostatnio strasznie leniwy zrobił, i się nie wysila za bardzo, po prostu pyta sie co bym chciała, a najlepiej jak byśmy poszli do sklepu, ja sobie wybiorę, on zapłaci:dry: I co to za prezent, nieromantyczny totalnie! A kiedyś.............. raz na gwiazdkę pod choinką znalazłam paczkę, a tak 3 pary skarpetek, co prawda w moim fioletowym kolorze, z Tesco:szok: No ale za nim mina mi całkiem zrzedła, chociaż próbowałam się uśmiechać, wyjął z szafy jeszcze jedną paczuszkę, a tam złoty łańcuszek z serduszkiem......... ach, to był romantyczne!

Haha , u nas tez jest podatek za psa, dlatego mam KOTA :-D
Moj M to tez jest agent, czasem chce mi zrobic jakis prezent i nie zawsze mu wychodzi. Np ostatnio skarzylam sie ze znow idzie zima i beda mi marznac stopy, to przylazl raz z zakupow i kupil mi buty... SNIEGOWCE!! Jak na gesta zime w gory... :wściekła/y: to juz wolalabym sobie sama cos kupic. No ale wiem, ze chcial dobrze, tyle tylko , ze nie wiem kiedy i czy w ogole je zaloze, bo poki co w tym roku sniegu nie widzialam, a w ogole daj spokoj, przeciez bede wygladac jak U-F-O! :D

ehh zazdroszczę wszystkim, które maja wsparcie w swoich chłopach,pomoc, mój tu tylko mieszka... nawet mnie w nocy opierdzielil, ze go budzę do małego, no tak, ważniejsze jest to żeby on się wyspał niż to żeby mały ode mnie anginy i kaszlu nie dostał, w sumie to już od 8m-ca ciąży śpię sama na swoim łóżku i się do niego z powrotem nie wybieram

A probowalas z nim rozmawiac? Powiedziec , ze potrzebujesz jego pomocy i co ma zrobic? Powiem Ci, ze faceci z natury sa leniwi i sami sie nic nie domysla. Ja dlatego od poczatku zaangazowalam w nocne stawanie, odciaganie mleka, niech tez wstanie sobie, gdzie ciemno jak w d... i sie meczy, zeby niemowle polozyc spowrotem. Teraz jak wraca z pracy to nawet mu nie musze mowic, co ma robic, sam sie bierze za malego, sprawdza pampersa, bawi sie z nim, wtedy ja sobie skladam pranie czy cos tam robie. Z dzieckiem srednio mi wychodzi i podziwiam Cie, ze dajesz rade. Kazda z nas pewnie dalaby rade sama z dzieckiem, ale skoro ten facet juz jest, to niech nie bedzie trollem i niech spelnia swoja funkcje :wściekła/y: ty tez masz prawo byc zmeczona, masz prawo cos dla siebie zrobic, gdzies wyjsc bez dzieci i miec komfortowy wieczor. Zbuntuj sie i postaw go do pionu.

RiSIA tak robią. mam na skierowaniu napisane laktacja i włókniak lewej piersi. usg ma potwierdzić.

Jeju, a to cos powaznego? Ja tez cos wyczylam ostatnio przy odciaganiu, ale jakos sobie pomyslalam, ze to kanalil mleczny. Zwroce na to jeszcze uwage. A tobie zycze powodzenia!

muszę wziasc zycie w swoje rece i poszukac pracy, prosze mnie przytulic, wiedzialam, ze w koncu tak to sie skonczy

Tule Cie Tygrysku, wskakuj na moj latajacy dywan, uracze Cie goracym kakao i zapuscimy film

I gdzie są wszystkie Mamuśki! Lotka usprawiedliwiona bo na wakacjach! A reszta Stokrotka, Martusia, Future, Mafu, Kasiazabka, Anusienka, Amy, Kasieq, Monaliza, Verita, Cloudynka, Awersja, Gorgusia, Ryba, Bebe, Dziewczyna, Jasminum, Polisia, Anmika, Doti, Megan, Beacia, Ciężarówka, Zanetka, Pauline, Maja, Lilijanna, Alebur, Maleństwo, i jak kogoś pominełam, to gdzie są, meldować się zaraz!

Jestem, jestem.
Przeczytałam, co naprodukowałyście od soboty, ale odpisać już ciężko było.
Znów mi ktoś dziecko podmienił.
Od soboty jest taka maruda, że mam dość.
Nawet na rękach się drze.
Wstyd się przyznać, ale jestem już mega wkurw... na nią.
Wiem, że nie robi tego specjalnie, ale już nie mogę tego znieść.

tygrysek, patrysia
jak ja wam zazdroszczę tych pieluch z reniferem.
Chętnie bym kupiła, ale mam jeszcze zapas rozmiaru 3 (a jeszcze dwójki wykańczamy) i nie wiem, kiedy mi się skończy.
Bezpiecznie było by kupić rozmiar 4 ale to bez sensu, bo nie wiem kiedy w czwórki wskoczymy, a boję się, że trójek nie zdążę zużyć a ten renifer to na święta by był idealny.
A tak a propos zapytam:
czwórki są od 9 kg, czyli mniej więcej kiedy dzieciak tyle waży?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry