reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Awersja specjalnie dla ciebie zajrzałam do ksiazeczek zdrowia moich starszych i Szymon jak miał 15 miesiecy wazył 11 kg a Dorota jak rok 9500 wiec ok roku tak mysle

reklama
zrozumiałam ze na wszystko muszę mieć sile, muszę dać rade sama i w życiu mogę polegać tylko na sobie, lepiej wcześniej to zrozumieć niż później, czas przestać się okłamywać tylko spojrzeć życiu prosto w oczy, m niech tu na razie mieszka, nie chce żeby Cora cierpiała ona go tak kocha... m twierdzi, ze się weźmie w garść obiecuje złote góry ale ja jakoś w to nie wierze... twierdzi, ze małego wezmie jutro na spacer, rano wstanie i mala do przedszkola odprowadzi taaaa akurat

merlin dzięki za Twój post, bardzo mnie pocieszył

Ostatnia edycja:
AWERSJA tak jak FASOLKA pisze :)Domis mając ok 11 miesiecy ważył 9 z "groszem" kg a Alanek majac roczek 9,3 kg ;)
TYGRYSEK sił!tak z tymi chłopami jest obiecują obiecuja a co z tego wychodzi?figa z makiem :/ mój niekiedy też ma długi ogon i skracam go niekiedy...bo inaczej sie nie da...

patrysia no, tym bardziej, ze przez zimę jest bezrobotny to musi mi pomoc przy dzieciach bo jak nie to niech się wynosi i tyle

moja Córa jest zachwycona Twoim Mikołajem ;-)

tygrysiątko - tulam Cię do mojego skromego( tego co po karmieniu pozostało ) 75A :tak:, wiem jak facet bardzo może zranić i bardzo Ci współczuję, że musisz przez to przychodzić, mam tylko nadzieję, że po burzy wyjdzie słońce ;-)

awersja - nie bój żaby, przejdzie jej te marudzenie, na pocieszenie powiem Ci, że moją małą ciągle ktos podmienia, teraz jest dzieckiem kofusianyyyyym :tak:, ale jeszcze pare dni temu jęczałam i narzekałam, także głowa do góry ;-)

maleństwo - co to ten włókniak, daj znać czy wszystko dobrze

A teraz mykam na odpowiednie wONtki ;-) zakupowe i zdjęciowe, co się pochwalę uśmiechem Nacika mojego i co jej kupiłam na Mikołaja :) oprócz kaczki, bo miała być tylko kaczucha, ale oczywiscie matka zaś zbzikowała :baffled::-D:shocked2::-D

TYGRYSEK noo nie daj się tak jak piszesz...co innego jak chłop ciężko pracuje to w pewnych kwestiach można jak nie trzeba przymrużyć oko...
Patrysia dokładnie ja mojemu w tygodniu odpuszczam bo zapierdziela od switu do nocy ,w nocy sama wstaje bo on za kołkiem cały dzien to przytomny musi byc ale sobota niedziela wolne to sory ale zakupy opieka nad mała i sprzatanie to wsio razem nie ma zmiłuj a jak sie opierdziela to ja go do pionu szybciutko stawiam nie ma tak ze jeden zapierdziela a drugi lezy przed tv....

Awersja specjalnie dla ciebie zajrzałam do ksiazeczek zdrowia moich starszych i Szymon jak miał 15 miesiecy wazył 11 kg a Dorota jak rok 9500 wiec ok roku tak mysle

O! Dzięki, czyli jak do 9 kg dzieciaki dobijają tak ok. roku to mogę kupić te pampki trójki z reniferem :-)
Do świąt dwójki już wykończę, a trójek mam bardzo dużo w zapasie, ale skoro te 9 kg około roczku jest, to mogę kupić kolejną pakę trójek do kolekcji.
Przynajmniej oko ucieszę a i fajna pamiątka będzie - zdjęcie w takim pampku.

Ja to niekumata jestem zupełnie jak chodzi o wagę, wzrost etc dzieci w poszczególnych miesiącach życia, tak więc tygrysico i patrysia - dzięki za odpowiedzi.

palma naga ;-)Mam nadzieję, że to ten skok rozwojowy i po tygodniu odzyskam swoje dziecko.
Póki co, dwa poprzednie skoki mi się zgodziły co do tygodnia, więc teraz pewnie to też skok.
Już nawet sobie suwaczek wkleiłam, który pokazuje tygodnie życia, żeby nie musieć liczyć za każdym razem, czy już jesteśmy w okresie skokowym.

Ostatnia edycja:
reklama
to w pewnym momencie waga robi wielkie stop :confused:
mój "mały" Krzyś waży teraz coś około 7200 kupuję mu happy 5-9 kg teraz zamówiłam dodatkowo jedną paczkę 8-12 kg

Do góry