reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Jak ty to robisz ze tyle dzidzia ci spala:confused:??? Ja mam pobudke co 2 godziny:crazy:

Mała bardzo szybko przesypiala od ok20-21 do 3 rano a ostatnio jeszcze sobie wydłuza czas spania :-D ona tak sama z siebie ...fakt ze ona przed spaniem dostaje cyca i butelka poprawia. No i zaowazyłam ze jak po południu pospacerujemy to ona jakos lepiej spi tz my codziennie staramy sie byc na spacerku nawet jak pogoda do bani do południa spacer + zakupy a po poludniu spacerek do lasu z pieskiem...Ale pociesze cie ze zdarzaja sie noce ze czesto sie budzi....

reklama
Palma zdrówka dla małej i &&&&& za egzamin!! Stosowałam Infacol i na moją nie działał, teraz mam bobotic, ale zauważyłam że moja jak podaje go jej to strasznie stęka i marudzi przy robieniu kupki. Odstawiłam i wszystko przeszło, teraz normalne bąki bez jęczenia, śpi spokojnie. Stosuje tylko BioGaje i pilnuje żeby odbekać po każdej butli bo jak nie odbekuje nawet w nocy to rano są cyrki pręży się płacze i nie chce jeść bo powietrze w brzuszku jej przeszkadza.
Lenka też by o 4 wstawała do zabawy, dlatego ja ją kładę spać po 21 i śpi z przerwami do 8-9.
Tygrysek zdrówka dla Jasia!! Bardzo dobrze że wyszłaś do domu. A ta babka to brak słów, jak można takie maleństwo samo zostawić przecież teraz mam to cały jego świat!!!
Fasolka zazdroszczę:)
Awersja Tosia śliczna, kotki też:) ja osobiście to psiara jestem:)
Martusia jak Oli po nocce?? oj narobiłaś smaka wczoraj ta wiśniówką:p
Axa piękne oczęta ma Kacuś, będzie dziewczyny wyrywał na to zalotne spojrzenie:p My lecimy do PL na 2 tyg. ja z małą zostaje u moich rodziców a F u swojej mamy w tym samym mieście. Tak jest dobrze!!!:tak:
Maluszek ja Dawidek dzisiaj??
Mafu dobrze że chodzisz na spacerki, nawet w brzydką pogodę ubrać ciepło i wio:-D:tak: Ostatnio w jakiejś gazetce dla Mamuś przeczytałam że nawet jak pada, bo wtedy najlepsze powietrze, wilgotne bez kurzu i alergenów:p
Merlin dzięki, że wrzuciłaś linka nie mogłam znaleźć tego radia:)

Troszkę nadrobiłam.
Coś nam się maluszki pochorowały zdrówka!! Moja kich i prycha od kilku tygodni, ale mnie to przez kaloryfery, kataru nie ma.
Próbowałam ostatnio małą przestawiać na wcześniejsze spanie, ale im wcześniej ją kładłam tym wcześniej była pierwsza pobudka (1:00 a nie jak dotychczas o 3:00) i w konsekwencji moje dziecko o 7:30 kiedy jeszcze ciemno za oknem chce się bawić a nie spać:/ Teraz 3 razy w nocy budzi się na jedzenie:/ Doopa blada, tak bym chciała żeby chodziła spać o 20 i spała do 8 z max.2 karmieniami

Dzień dobry ;) ale dzis pospalam do 10.00 :rolleyes: moj hubby wzial karmienie o 8 rano i zabawial małego a polozylam sie po 22 wiec mam akumulator naladowany :)

My też mamy kotka. Już w ciąży kot leżał mi na brzuchu i jak tylko Adam się pojawił na swiecie to kotek był bardzo nieśmiały. Na poczatek podchodzil do kojca, opieral sie lapkami I stawal żeby zobaczyć w srodku ale co go chciałam blizej malego postawic to uciekał. Teraz juz lepiej podejdzie pokaże sie malemu, ociera sie o jego rączkę i patrzy jak maly placze ;)) mysle ze zwierzaki sa nieśmiałe wzgledem dzieci bo nie chcą im krzywdy zrobić. Zrównoważone zwierze nie atakuje ot tak i nie dzieci. Sama mialam owczarkw niemieckiego jako dziecko i moj brat sie z nim wychowywal od urodzenia.

A co do laktatora to ja mam ręczny avent Isis via z tymi kubeczkami do przechowywania. Fajnie ze odviagniete mleko leci do kubeczka 200 ml po wyciagnieciu z lodówki mozna nałożyć na nie smoczek i już gotowe do uzycia. Kubeczkow jest kilka i można je mrozic. Na poczatku mi nic nie leciało a teraz to lecę jak burza w 15 min. Trzeba sie tego nauczyć jak z jazdą na rowerze.

U nas dzis słonecznie. A u was?

axarai
ty tu za admina robisz hehe
codziennie życzonka dla dzieciaków
chyba żadna z nas aż tak nie jest obtrzaskana, kiedy które się urodziło i jak ma na imię

reklama
Do góry