reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Bebe poczekaj i popatrz, i bądź czujna! Może to pomyłka, może ktoś złośliwie robi, a jak winny to namierzysz, bo wiesz na co patrzeć. Mam nadzieję, że jednak pomyłka.
Fasolka ja też myślę o tych skokach rozwojowych:dry: Teraz np śpi od 11;-)

reklama
dziewczyny a wiecie jak byla polozna na chwile i ja do niej z pytaniem o te skoki rozwojowe w 5tz i opisuje ze maly marudny itp itp a ona mowi ze dziecko teraz 'wlacza' sobie wiecej czuwania niz snu i stad moze byc marudne wiecej placzliwe itd. no i ze te skoki owszem sa ale kazde dzecko przechodzi inaczej. i ja juz kurde nie wiem czy to skok czy malemu cos jest...

My byłysmy na spacerku o11.30-13 przyszłysmy do domu spała rozebrałam ja spała:szok: włozyłam do łozeczka spała:szok: do 15 obudziła sie zjadła 150ml mm i znowu spi:szok::szok::-)

U nas schemat spania wygląda tak:
pobudka 7:00-8:00
zabawa
drzemka ok. 10:30 taka 30 minutowa do 45 minut
zabawa
spacer ok. 12:00 - 12:30 - spanie do ok. 15:00
zabawa
kąpiel 19:00
spanie 19:30 - 20:00 do rana z przerwą/ami na karmienie

Wieczór dla siebie.

Nie mam pojęcia jak udało Ci się wypracować tak dokładny harmonogram dnia. Z moim dzieckiem każdy dzień wygląda inaczej. Jedna rzecz jest stała - budzenie sie na kupkę tak okolo 4 rano :baffled: Rewelacja! :dry: Dodam, że produkcja kupki trwa tak średnio do około 8 a polega na stekach jękach, trzeba masować brzuszek i unosić nózki do góry, bo wtedy lepiej odchodzą gazy. Potem po 8 albo zasypia, albo nie - tu juz jest ruletka. Dziś np. zasnął dopiero o 15:30 :szok: i spi do teraz. Więc jesli sie obudzi, to pewnie weźmie go na guganie i w takim wypadku nie mam zielonego pojecia o której z powrotem pójdzie spać. I jak tu np. wprowadzić kapiel o stałej porze. Ja myślę że na stały hormonogram jest jeszcze za wcześnie, jeszcze jest za malutki, ewentualnie może to miec rzeczywiście coś wspólnego z tym skokiem rozwojowym. Nie wiem... Generalnie zazdroszczę Ci tak ułożonej córeczki :happy:

Dziewczyny a ja sie zastanawiam nad tematem wprowadzaniu posiłkow stałych, bo jak dziecko na butli to od 4mż powinno wprowadzac sie jeden posiłek stały jak na cycu to dopiero po 6mz, a jak na cycu + butelka ????

anusienka - dokładnie tak jak mowisz, ja się nie martwie, ze nie ma stałości dnia, bo to się wypracowuje samo. a z kąpielą też róznie. przewaznie kąpię miedzy 17-18, ale wczoraj bylismy na bioderka dopiero o 17.50 wiec kąpałam kolo 20. a nie spał do 23. eh...te dzieci.

megan - ja córce dawałam od okolo 3 miesiace i tydzien. jakos tak. jabłko, marchewka, jabłko z marchewką, marchewka z ziemnaczkiem i poszło. i cieszę się, bo do dzisiaj je wszystko. a polozna mi mowila, ze zalezy ile piersi ile butli. jesli piers raz czy dwa razy dziennie, to liczy się, ze dziecko na modyfikowanym jest,

u mnie @ nadal nie ma, ostatnia 14.12.11 :-p

w ksiazeczce zdrowia synka jest schemat karmienia dla dzieci sztucznie lub naturalnie karmionych a dla mieszanych juz nie ma. ja bym pediatry spytala dla pewnosci. moze 5mz?

len nie chce na brzuszku dzwigac glowki ale jak jest na reku to podnosi glowke i kreci na wszystkie strony nia. no i pakuje lapki do paszczy co mnie strasznie denerwuje szczegolnie jak go karmie i tak robi.

Future Tygrysek, termoś się rozmnożył??? z jednego, stało się kilka??
heheh tak zrobiło się cale mnóstwo malutkich termosiczkow hahaha
doti auto zrobione, na szczęście tylko 35zl, a m sam zrobił
ayni jak bym czytała o moim m, no, ale czapkę przyniósł i to aż dwie heh
fasolka wszystkiego naj, dobrze, ze się w porę zorientowałaś, a dziecko śpi żeby dać mamusi świętować tylko co w nocy nie będzie buszować tfu tfu
pauline ja tez bez @ i to nie karmiąc piersią

uciekam spać bo padam na pyszczek tzn na klawiaturę heh

reklama
Albo to Hahahaha - YouTube
Ja tez jeszcze bez @ ale u mnie po tym jak urodzilam Alicje tez wrocila dopiero jak przestalam karmic. Na szczescie.
Olivia dzis miala pierwsze szczepienie-6 w 1. U nas w IE nie ma wyboru. Krzyknela az sie zaniosla, ale zaraz pozniej zasnela i reszta dnia juz byla spokojna. Nie nadrobilam was jeszcze wiec zabieram sie teraz poki moje skarby lulaja. Buzka kochane

Do góry