reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

Bebe poczekaj i popatrz, i bądź czujna! Może to pomyłka, może ktoś złośliwie robi, a jak winny to namierzysz, bo wiesz na co patrzeć. Mam nadzieję, że jednak pomyłka.
Fasolka ja też myślę o tych skokach rozwojowych:dry: Teraz np śpi od 11;-)

reklama
dziewczyny a wiecie jak byla polozna na chwile i ja do niej z pytaniem o te skoki rozwojowe w 5tz i opisuje ze maly marudny itp itp a ona mowi ze dziecko teraz 'wlacza' sobie wiecej czuwania niz snu i stad moze byc marudne wiecej placzliwe itd. no i ze te skoki owszem sa ale kazde dzecko przechodzi inaczej. i ja juz kurde nie wiem czy to skok czy malemu cos jest...

My byłysmy na spacerku o11.30-13 przyszłysmy do domu spała rozebrałam ja spała:szok: włozyłam do łozeczka spała:szok: do 15 obudziła sie zjadła 150ml mm i znowu spi:szok::szok::-)

U nas schemat spania wygląda tak:
pobudka 7:00-8:00
zabawa
drzemka ok. 10:30 taka 30 minutowa do 45 minut
zabawa
spacer ok. 12:00 - 12:30 - spanie do ok. 15:00
zabawa
kąpiel 19:00
spanie 19:30 - 20:00 do rana z przerwą/ami na karmienie

Wieczór dla siebie.

Nie mam pojęcia jak udało Ci się wypracować tak dokładny harmonogram dnia. Z moim dzieckiem każdy dzień wygląda inaczej. Jedna rzecz jest stała - budzenie sie na kupkę tak okolo 4 rano :baffled: Rewelacja! :dry: Dodam, że produkcja kupki trwa tak średnio do około 8 a polega na stekach jękach, trzeba masować brzuszek i unosić nózki do góry, bo wtedy lepiej odchodzą gazy. Potem po 8 albo zasypia, albo nie - tu juz jest ruletka. Dziś np. zasnął dopiero o 15:30 :szok: i spi do teraz. Więc jesli sie obudzi, to pewnie weźmie go na guganie i w takim wypadku nie mam zielonego pojecia o której z powrotem pójdzie spać. I jak tu np. wprowadzić kapiel o stałej porze. Ja myślę że na stały hormonogram jest jeszcze za wcześnie, jeszcze jest za malutki, ewentualnie może to miec rzeczywiście coś wspólnego z tym skokiem rozwojowym. Nie wiem... Generalnie zazdroszczę Ci tak ułożonej córeczki :happy:

Dziewczyny a ja sie zastanawiam nad tematem wprowadzaniu posiłkow stałych, bo jak dziecko na butli to od 4mż powinno wprowadzac sie jeden posiłek stały jak na cycu to dopiero po 6mz, a jak na cycu + butelka ????

anusienka - dokładnie tak jak mowisz, ja się nie martwie, ze nie ma stałości dnia, bo to się wypracowuje samo. a z kąpielą też róznie. przewaznie kąpię miedzy 17-18, ale wczoraj bylismy na bioderka dopiero o 17.50 wiec kąpałam kolo 20. a nie spał do 23. eh...te dzieci.

megan - ja córce dawałam od okolo 3 miesiace i tydzien. jakos tak. jabłko, marchewka, jabłko z marchewką, marchewka z ziemnaczkiem i poszło. i cieszę się, bo do dzisiaj je wszystko. a polozna mi mowila, ze zalezy ile piersi ile butli. jesli piers raz czy dwa razy dziennie, to liczy się, ze dziecko na modyfikowanym jest,

u mnie @ nadal nie ma, ostatnia 14.12.11 :-p

w ksiazeczce zdrowia synka jest schemat karmienia dla dzieci sztucznie lub naturalnie karmionych a dla mieszanych juz nie ma. ja bym pediatry spytala dla pewnosci. moze 5mz?

len nie chce na brzuszku dzwigac glowki ale jak jest na reku to podnosi glowke i kreci na wszystkie strony nia. no i pakuje lapki do paszczy co mnie strasznie denerwuje szczegolnie jak go karmie i tak robi.

Future Tygrysek, termoś się rozmnożył??? z jednego, stało się kilka??
heheh tak zrobiło się cale mnóstwo malutkich termosiczkow hahaha
doti auto zrobione, na szczęście tylko 35zl, a m sam zrobił
ayni jak bym czytała o moim m, no, ale czapkę przyniósł i to aż dwie heh
fasolka wszystkiego naj, dobrze, ze się w porę zorientowałaś, a dziecko śpi żeby dać mamusi świętować tylko co w nocy nie będzie buszować tfu tfu
pauline ja tez bez @ i to nie karmiąc piersią

uciekam spać bo padam na pyszczek tzn na klawiaturę heh

reklama
Albo to Hahahaha - YouTube
Ja tez jeszcze bez @ ale u mnie po tym jak urodzilam Alicje tez wrocila dopiero jak przestalam karmic. Na szczescie.
Olivia dzis miala pierwsze szczepienie-6 w 1. U nas w IE nie ma wyboru. Krzyknela az sie zaniosla, ale zaraz pozniej zasnela i reszta dnia juz byla spokojna. Nie nadrobilam was jeszcze wiec zabieram sie teraz poki moje skarby lulaja. Buzka kochane

Do góry